Zobacz pełną wersję : Co brać?
Kiedyś trenowałem ok rok. Nic nie brałem. Wrociłem do trenowania po roku przerwy i już trochę trenuję chciałbym się dowiedzieć co najlepiej brać w moim przypadku, może tak bardziej na mase. No i oczywiście zeby za bardzo nie nadszarpneło to mojego budżetu. Waga 71 kg wzrost 181cm Czekam na wasze propozycje.
Ułóż diete i daj do sprawdzenia, ewentualne braki w diecie możesz uzupełniać odzywkami - białko, carbo...
bierz kurczaka z ryżem... jak wyżej
Moja dieta wygląda następująco.
Z rana przed szkoła jadam miske płatków corn flakes + jakies jogurty. W szkole II śniadanie kanapki z białym żółtym serem + wędliny. Po szkole jem normalny obiad najczesciej ryż z czymś albo makaron. Po Treningu robie torbkę ryżu i polewam jogurtem. Na kolacje kanapeczki pomidor ser biały itd.
Moja dieta wygląda następująco.
Z rana przed szkoła jadam miske płatków corn flakes + jakies jogurty. W szkole II śniadanie kanapki z białym żółtym serem + wędliny. Po szkole jem normalny obiad najczesciej ryż z czymś albo makaron. Po Treningu robie torbkę ryżu i polewam jogurtem. Na kolacje kanapeczki pomidor ser biały itd.
Chcesz nas rozśmieszyć czy to na poważnie?
wg mojego skromnego zdania: jesli to jest twoj dieta to odpusc sobie wydawania kasy na cokolwiek... ewentualnie witaminki lykaj. Zabierz sie najpierw za pozadny trening. gdy dojdziesz do odpowiednio wysokiego poziomu, to wroc tu po diete. A dopiero pozniej mysl odzywkach i suplach.
wg mojego skromnego zdania: jesli to jest twoj dieta to odpusc sobie wydawania kasy na cokolwiek... ewentualnie witaminki lykaj. Zabierz sie najpierw za pozadny trening. gdy dojdziesz do odpowiednio wysokiego poziomu, to wroc tu po diete. A dopiero pozniej mysl odzywkach i suplach.
Rzeczy w tym, że bez diety nie dojdzie ... Trening treningiem, ale bez diety to z czego mają powstać te mięśnie? Z tłuszczu? Niestety, tak się nie da. Na początku samo urośnie, bo zawsze tak jest, ale później gdy to się zatrzyma możesz zapomnieć o rozwoju.
Nie ma diety, nie ma znacznych przyrostów. Proste.
Polecam podejść do sprawy rzeczowo.