Zobacz pełną wersję : Ginekomastia
Witam, co na lipomastie albo ginekomastie? Bo nie wiem co mam. Jestem po redukcji teraz masuje i znów mi powracają kobiece cycki.
czyli co chcesz diete na zlikwidowanie gino czy lipo ?? :/
Nie wiem czym to sie likwiduje.
fallenursus
18-12-09, 22:04
gineko chemia lub opercayjnie co nigdy ie daje 100% pewnosci ze nie powruci
NeverLetGo
22-12-09, 07:43
zajrzyj do dobrego endokrynologa i niech da ci skierowanie na pożądne badania!
ostatnio trafiłem na coś takiego ginekomastia progesteronowa i okazuje się że prolaktyna może niezle namącić...
chodzi o gineko nie od koksu :twisted:
jak nie wiesz czy to lipo czy gino, to pewnie masz coś z prolaktyną. Ja sam myslałem że mam gino, ale okazało się że mam trochę za dużo tego hormonu :d, który wywołuje u mnie dziwny ból od czasu do czasu, takie podrażnienie. + lekkie lipo :p
NeverLetGo
22-12-09, 12:08
dostałeś coś na zbicie?
miałem do wyboru albo iść badać dalej przyczynę tego co podwyższa mi prolaktynę, albo przeczekać burzę hormonów. Wybrałem tą drugą naturalną opcję :lol:
NeverLetGo
22-12-09, 12:53
fakt, nie zwróciłem uwagi! jeszcze buzują :smile:
proste lepiej poczekać..
teraz się czuje jakbym był na jakimś dopalaczu, tak buzują :lol:. Siła fajnie idzie z treningu na trening :lol:, szkoda że cyce bolą, ale co tam.
fallenursus
22-12-09, 17:27
prolaktynowe gino przewaznie powiazane jest z laktacja...
foty wystaw to mozna lepiej zdiagnozowac
Troszkę odkopię, ale jeżeli Ci się przyda, to miałem usuwaną ginekomastię operacyjnie w tamtym roku na początku lipca. Jeżeli nie wiesz co masz, złap sobię suta kciukiem i palcem wskazującym, uciśnij i poruszaj trochę palcami, jeżeli będziesz wyczuwał jakieś grudki przesuwające się to jest to gineko, jezeli nie to jest limpo. Najlepiej wrzuć fotki i zrób to co mówiłem.
Mi pierdo*ili, że przejdzie do dwóch lat już w wieku 11 lat, minęło 7 i takie jak było takie zostało. :|
witam niewiem wlasnie czy i mnie cos takiego nie spotkalem czuje takjakby bol w lewym sutku tak jak by cos narastalo niewiem co to jest wyglada to narazie czlkiem norlanie nie widac rownicy lecz pod skornie czuc czy zaczac stosowac nolve??
zaczac stopsowac...ale co to moze byc?? bo narazie mam to tylko na jednym a na drugim nie...to zamowic nolve?? czy narazie nie jak sadzicie??
zlap sie za suta i stwierz czy jest tam pod nim twarde ciało czy luźno
no tak ci powiem ze twarde tak jakby gulka jakas
ja mam wizyte panstwowo dopiero w kwietniu ... prywatnie nie mam kasy
aha a jest sens stosowania teraz nolvadexu?? czy moze cos zapobiec ?? cos pomuc.. bo jezeli tak to zamowil bym sobie
fallenursus
21-01-10, 05:55
boli cie ten gruczol jak scisniesz ? swedzi sutek?piecze? w zaleznosci od koszulki ktora zalozysz,czasami czujesz to bardziej a czasami mniej?
posciskaj tego grudka czy boli
nie jest to az taki bol ale czuc,.....nie swedxzi ani nic tylko jak scisne to boli lewa strona
fallenursus
22-01-10, 00:23
daj nolvadex 40mg 2 dni. potem po 10mg kilka dni,obadaj roznice.daj znac
musze poczekac kilka dni az zdobede nolvadex ale jak bvede mial to szybko zaczne brac i zdam relacje
ja jakis czas temu zalozylem podobny temat. nie bylem na badaniach bo naszczescie guzek mi zniknął - rodzinny przepisal mi Undestor, w sumie dopiero jak zjadlem calą pake to ustapiło, choc myslalem ze nie pomoze i bedzie trzeba isc do endokrynologa. bo u tego to lipa, na ubezp. kolejki sa okropne a prv - wiadomo - $$. tak wiec mi zniklo po undestor'u ,oby nie wrocilo. teraz musze sie tluszczu pozbyc jescze , powoli idzie...
tak radzisz? no w sumie... masz racje, to pojde.
owlosienie w sumie w normie, nawet wieksze niz u innych ale pojde, racja.
siema zazywam wlasnie nolve polska tab 20mg jeden dzien wzialem 40mg i teraz jade po 20mg codzien juz jest 6 dzien mam teraz juz mnie ten sutek tak nie boli od czasu chyba jak biore nolve i cos jakby sie chyba pomniejszalo ten guzek ale nie az tak bardzo znaczaco co dalej robic??
fallenursus
16-02-10, 21:31
bierz dalej nolve, obadaj po 2uch tygodniach czy guzek zniknol.
tak jak mowisz tak tez zrobie...a drugie pytanie czy moge teraz zaczac cyklik?? czy lepie poczekac do zakonczenia brania nolvy??
fallenursus
16-02-10, 22:25
cyklik czego? kreatyne se mozesz brac:)
hehe chcialem uderzyc w ph trenadrol tak na sprobowanie i mam juz kupione tylko czeka
fallenursus
16-02-10, 22:33
sprzedaj. kup sobie zdrowsze saa:) a gino i tak wruci jak zaczniesz ladowac.
hehe no teraz juz mi sie niechce bawic w sp[rzedawanie innym razem madrzej pomysle i uderze w jakies fajne* srodki:) a co do tego guzka to zalozmy zaczynam dzis trenadrol i jade caly czas ta nolve to ten guzek bedzie schopdzil?? tzn czy poiwnien chociaz
fallenursus
16-02-10, 23:23
powinien. trenadrol o ile sie nie myle nie aromatyzuje bardzo jesli wogole