Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : DIeta - koktajle

Wozniak
14-12-09, 20:34
A więc mam 17 lat i raczej nie moja waga nie przytłacza 65 kg ;/ Chciałbym wreszcie zabrać się za siebie bo nie moge już patrzec w lustro ;p. Prowadze dość aktwny tryb zycia siedzenia raczej w nim najmniej ale jednak nie mam czasu na prowadzenie skomplikowanej diety. Większosć czasu podczas dnia spędzam w szkole lub tez po za miejscem zamieszkania. Chciałbym zacząć odpowiendnio odzywiać się aby móc nabrać na wadze aby nareszcie uzyskać swoje upragnione ciało Achillesa ^ Chciałbym aby moja dieta byłą bardziej oparta na koktajlach lecz mam problem z funduszami więc raczej będzie trudno o odżywki. Znalazłem taki o to post http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=12297 jest tam pare koktaji które wydają mi się odpowiednie ale jednak prosiłbym o pomoc o dokonanie odpowiednioego wyboru lub tez danie przepisu na jakiś dobry koktajl plus jakieś porady, inne posiłki które nie sprawią mi większego kłopotu w spożyciu po za miejscem zamieszkania.

slim shady
14-12-09, 21:53
masz książkę kucharską

http://www.e-kulturystyka.info/forumdisplay.php?f=34

są tam potrawy i koktajle łatwiejsze i trudniejsze do zrobienia

BigBaller
18-12-09, 18:22
Ja co do koktajli, to uwazam ze do ich sporzadzania wcale nie sa potrzebne odzywki.

Sam osobiscie przyrzadzam sobie takowy koktajl po kazdym treningu.
Skladniki:
-4 jajka
-puszka tunczyka (ok 150g)
-kefir (ok 200ml)
-2 lyzki miodu
Wszystko wrzucam bezposrednio do blendera. Mialem okres w kotrym jajka wrzucalem surowe (niczym Rocky :D) ale ostatnio stwierdzilem ze bede je gototwal na miekko, ze wzgledu na przyswajalnosc o 20% wieksza niz przy jedzeniu surowych. Miod daje po to zeby dalo sie jakos przelknac bo smakowo majstersztykiem to nie jest :D

No i kiedy wypije taki koktajl po treningu, ok 21:00 to praktycznie juz pozniej nic nie jem dlatego ze przygotowuje sobie dosc sporą porcje.

Fajnie by bylo gdyby ktos wypowiedzial sie na temat takiego przepisu, bo nie jestem pewien czy to cos wogole daje :D No ale przez 4 miesiace przytylem z 4kg.

pablo28
18-12-09, 19:12
jajka+tuńczyk musi dawać:> białko mpoch.zwierzecego najlepsze i wegle proste w postaci miodu. wole nie wiedziec jak to smakuje razem

Giro
18-12-09, 19:48
Ja co do koktajli, to uwazam ze do ich sporzadzania wcale nie sa potrzebne odzywki.

Sam osobiscie przyrzadzam sobie takowy koktajl po kazdym treningu.
Skladniki:
-4 jajka
-puszka tunczyka (ok 150g)
-kefir (ok 200ml)
-2 lyzki miodu
Wszystko wrzucam bezposrednio do blendera. Mialem okres w kotrym jajka wrzucalem surowe (niczym Rocky :D) ale ostatnio stwierdzilem ze bede je gototwal na miekko, ze wzgledu na przyswajalnosc o 20% wieksza niz przy jedzeniu surowych. Miod daje po to zeby dalo sie jakos przelknac bo smakowo majstersztykiem to nie jest :D

No i kiedy wypije taki koktajl po treningu, ok 21:00 to praktycznie juz pozniej nic nie jem dlatego ze przygotowuje sobie dosc sporą porcje.

Fajnie by bylo gdyby ktos wypowiedzial sie na temat takiego przepisu, bo nie jestem pewien czy to cos wogole daje :D No ale przez 4 miesiace przytylem z 4kg.

Szacun za mieszanke :)

BigBaller
19-12-09, 00:40
jajka+tuńczyk musi dawać:> białko mpoch.zwierzecego najlepsze i wegle proste w postaci miodu. wole nie wiedziec jak to smakuje razem
No ja tez uwazam ze bialko zwierzece najlepsze. Swojego czasu zamiast tunczyka wrzucalem tawrog, ale potem postanowilem zastapic tunczykiem. Smak rzeczywiscie nie jest wspanialy, ale i tak wypijam to duszkiem, wiec nie "delektuje sie" tym ;D

Szacun za mieszanke :)
Dzieki ;D

Mam pytanie dotyczace posilku bezposrednio przed treningiem. Ja zawsze zjadam banana i wypijam kefir ale moze sa lepsze sposoby "na szybko"?