Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak zrobic z siebie "koksa" ? - Poczatek

Kosiarz
12-12-09, 22:22
Witam, chcialbym prosic was o pomoc w moim treningu ktory mam zaczac od stycznia wiec do rzeczy.
Moj wzrost - 187-188 cm, waga - 82.5-83 kg, wiek- 17

Chcialbym prosic doswiadczonych uzytkownikow o pomoc nad moim treningiem, przegladalem forum ale tyle tu tego ze poprostu nie wiem od czego zaczac co jest bardzo waznego a co mniej waznego, wiec jesli ktos moglby mi to wszystko jakos ladnie opis, dac linki po kolei co i jak? bylbym wdzieczny.
Chodzi mi glownie o trening na sile i mase miesniowa tzn miec jej jak najwiecej (koks) ^^, mniej obchodzi mnie zezba. Bede chodzil na silownie z calym prof osprzetowaniem, dziekuje za pomoc ;)

Ezachiel
12-12-09, 22:31
człowieku, nikt za ciebie nic nie zrobi...

http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=14506

a diete ukladaj sam w odpowiednim dziale, potem dasz do sprawdzenia.

alder
12-12-09, 22:34
hmmm.... linków Ci nie podam bo jest ich wiele tu na forum. szczerze mówiąc podejrzewam, że przeglądanie Ci nie wyszło ;)
poddałeś się już na początku. najpierw może poczytaj przykładowe treningi. zacznij sobie siebie wyobrażać ćwiczącego. jest tu kupa dobrego materiału bo chłopaki naprawdę się starają. gdyby to było nowo powstałe forum, to bym się poświęcił i trochę napisać co wiem o budowaniu masy pod kątem treningów. jednak uważam, że zajdziesz tu wiele informacji.
nie ma sensu bym Ci teraz pisał, że robiąc masę musisz dobrze dobrać ciężar, wykonywać prawidłowo ruchy itd. szukaj, szukaj i znajdziesz ;)

alder
12-12-09, 22:36
dokładnie. ułóż trening i dietę. pamiętaj, iż sam trening nie wystarczy. wówczas daj do sprawdzenia.

Kosiarz
12-12-09, 22:41
Hmmm, ale jak zrobic taki plan podajcie cos wiecej bo nie mam pojecia
ze co np : jem to i tamto i robie to i tamto na silowni? o to chodzi?

Hermann
12-12-09, 22:43
Tak.O to chodzi.

Ezachiel
12-12-09, 22:45

poczytaj troche, ogarnij to forum, wszystkiego nie zdołamy Ci wytłumaczyć ot tak o!

a plan masz w tym linku, z resztą...

D3
12-12-09, 23:06

B. dobrze. Właśnie jedz to i tamto i rób na siłowni to z tamtym.

fallenursus
12-12-09, 23:10
60 dolarów paypalem I masz wszystko lacznie z dietka I suplementacja

Hermann
12-12-09, 23:12
WIEDZIAŁEM fallen że sie odezwiesz

alder
12-12-09, 23:20
ja za 59 ;p

Hermann
12-12-09, 23:23
Im drożej sie zapłaci tym większym koksem sie będzie?

D3
13-12-09, 00:02
Na to forum przychodzą już takie ćwierćinteligenty, że to jest niemożliwe. Za niedługo to będzie "a gugugu" w poście.

Kosiarz
13-12-09, 14:12
Hmmm a co do diety? To ktora byla by najelpsza? bo nie moge sie zdecydowac heh... Jesli chodzi o diete na mase to czegos tu nie rozumiem, po co mam miec diete na mase jak i tak za duzo waze :X? moze czegos nie rozumiem, prosze o wytlumaczenie :P

alder
13-12-09, 14:22
ponieważ dieta na masę jest z dodatnim bilansem kalorycznym, który jest niezbędny do budowania mięśni. a tego chcesz mimo, że masz nadwagę. masz 2 wyjścia. albo najpierw robisz redukcję i później budujesz na diecie beztłuszczową masę albo chcesz być koksem i ćwiczysz teraz na mase zalewając sie jak świnia (jak ja np) a później zapierdalasz w pocie czoła z redukcją by nie mieć nadmiaru tłuszczu.

Hermann
13-12-09, 14:25
Alder niech on najpierw zredukuje bo jest swieży i potem nie poradzi sobie z redukcją

alder
13-12-09, 14:34
zgadzam, podałem jedynie 2 wyjścia, bez sugestii. ale zgodzę się z tobą.

Hermann
13-12-09, 14:36
Wiem po sobie że łatwiej przytyć niz schudnąc zresztą tycie jest przyjemniejsze bo nie trzeba ograniczac żarcia a chudnięcie to same wyrzeczenia he he

Kosiarz
13-12-09, 19:30
a np : nie moglbym isc w takim stanie jakim jestem bez chudniecia ani tycia? w sumie wyszlo by na to samo? czy jest to konieczne? Czy ten dodatni bilans kaloryczny jest obowiazkowy?

D3
13-12-09, 19:33
a np : nie moglbym isc w takim stanie jakim jestem bez chudniecia ani tycia? w sumie wyszlo by na to samo? czy jest to konieczne?

Czytaj kolegów powyżej, a nie kombinuj!

alder
13-12-09, 21:07
nie kombinuj jak koń pod górkę ;)