Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomóżcie zacząć ;)

Mlody933
12-12-09, 22:09
Witam. Wiem że takich tematów było zapewne wiele ale liczę jednak na pomoc doświadczonych użytkowników tego forum. Otóż do rzeczy...
Mam niecałe 17 lat (93'r) mierzę 185 cm a moja waga to 68 kg...
Tak więc jestem szczupły...
Ponad miesiąc temu zacząłem swą przygodę z siłownią ( wcześniej miałem mały krótki epizod w wieku 14 lat). Mam ogromną motywację, ćwiczenie to dla mnie wielka przyjemność. Jestem dość słaby jak na osoby w moim wieku. Przykładowo obecnie biorę 45 kg na klatę, biceps 29cm, lecz wiem że efekty przyjdą z czasem i trzeba sobie na nie zapracować ciężką pracą ;) Mój plan treningowy wygląda następująco :

Poniedziałek : Biceps, Barki
Środa : Klatka, triceps
Piątek : Plecy,nogi,brzuch

Dodam że w każdy dzień treningowy ćwiczę również przedramię.

Nie biorę jak na razie żadnych suplementów. Nie mam ułożonej diety, ale staram się spożywać jak najwięcej białka i węglowodanów. Przykładowo w dni treningowe po treningu zjadam 3 jaja, do tego pół litra mleka, jakiś ser itp
Także jak widzicie nie ma mowy o żadnej diecie...

I teraz mam do was prośbę. Czy ktoś z was mógłby mi w tym temacie zamieścić jakiś bardzo dobry plan na masę, oraz dietę ? I mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie czy zacząć suplementację ( jak tak to jakie suple) czy jednak poczekać jeszcze z odżywkami ?

Mam nadzieję ,że otrzymam pomoc z waszej strony gdyż jest tu na pewno wielu profesjonalistów znających się na rzeczy ;)

Pozdrawiam.

..:Damian:..
12-12-09, 23:25
Na razie chyba masz 16lat jak się nie mylę
Piszesz, że masz ogromną motywację to weź ułóż przykładowy plan ćwiczeń i dietę

In aczej bym łączył ćwiczenia np.
klata, triceps
plecy, biceps
nogi, barki

Brzucho możesz ćwiczyć co drugi dzień

Paker666
13-12-09, 14:44
Wszystko co Ci do szcześcia potrzebne znajdziesz w działach "dieta" i "trening" i nie zapomnij poczatkowo zaglądnąc do podwieszonych ;)

mtm
19-12-09, 11:42
In aczej bym łączył ćwiczenia np.
klata, triceps
plecy, biceps
nogi, barki

W treningu masowym :
klata + Bic
plecy+tric
Nogi+barki

D3
19-12-09, 16:17
Ile dni w tygodniu możesz poświęcić na siłownię oraz czy jesteś w stanie pilnować diety?

GhosT
20-12-09, 12:44
Bez diety nic konkretnego nie zdziałasz, taka bolesna prawda ...

Mlody933
22-12-09, 20:53
W tygodniu jestem w stanie poświęcić na treningi powiedzmy max 4 dni. Najlepiej poniedziałki,środy,piętki i soboty.
Co do diety myślę że byłbym w stanie ją utrzymać. obecnie jem już dużo posiłków bogatych w białko oraz węglowodany.