PDA

Zobacz pełną wersję : X-box czy play3

puma007
12-12-09, 18:28
mam taie zapytanko,co lepiej wybrac,ktora konsola lepsza,
X-box360 czy play3

Strielok
12-12-09, 18:34
to zależy w co chcesz grać i czy masz pieniądze na te drogie gry. Xboxa możesz sobie przerobić i grać na piratach, btw pad od Xboxa jest dla mnie duuużo lepszy niż ten w PS3.

mtm
12-12-09, 18:35
bierz co tańsze ;
ja mam x360 i kurzy sie tylko :nerd:

puma007
12-12-09, 18:44
w tym problem ze juz wziolem x-boxa
pytam bo znajomy mowil ze play lepszy bo tansze gry i wgl ze lepszy dla tego pytam sie was,
chodzi mi tez o jakos gry,bo o same gry do kupowania to sa cholernie drogie ale zawsze mozna zrzucic gierki na 120GB dysk i lupac z niego bez plyt,tylko trza sie pomeczyc ze sciagnieciem z neta

pawelek616
12-12-09, 19:52
Sony najlepsze konsole robi. Miałem Ps2 i gry mnie poprostu zmiażdżyły. Teraz firmy co robią gry i są podległe Sony kontynułują serie gier z Ps2. God of War, Kill Zone i wiele innych poprostu wymiatają.

fallenursus
12-12-09, 20:04
Mam 2 izdecydowanie ps3
Nie tylko do gier

slim shady
12-12-09, 21:30
PS3 zdecydowanie

xbox tak średnio wypada

fallenursus
13-12-09, 19:50
PS3 zdecydowanie

xbox tak średnio wypada
znaczy co? grafika? przeciez obydwie maja taka sama grafe. jedyne co przemawia za tym ze ps3 jest lepsze to BR i darmowa grywalnosc multi.

xbox360 to naprawde duuuuuuuuuuuuuzy wybor gier,no i przerobka xboxa i gry za friko z neta. ale pamietaj ze po przerobce nie pograsz na xbox live.
ps3 nie obsluguje wszystkich codekow video i dzwiekowych. xbox obsuguje wiecej. ja kupilem ps3 ze wzgledu na uzywalosc/cena. no i ladniej bedize sie prezentowac wbudowane w scianie niz bialy xbox:smile

Pero
13-12-09, 20:39
Tak naprawde to x-box nie jest taki zajebisty, może i można mieć większy dysk niż w ps3, ale trzeba go dokupić i cena jest już większa i prawie porównywalna do ps3.Np.Black edition x-box chodzi po 1000-1100, a za 1200zł można mieć ps3 80gb.Ja sam półtora roku temu kupiłem ps3 80gb z czterema grami w saturnie za 1400zł, a miałem w sklepie dylemat, bo obok stał właśnie x-360 BE, ale nie żałuje i się ciesze że mam moją czarnulke.U nas w PL nie ma oficjalnie x-box live, ale starczy adres zamienić na np.USA tylko, że jak masz pirata wgranego to teraz taka fala tych banów jest, że chcesz zaoszczędzić na gierkach, a online nie pograsz :twisted: PS3 the best jak ma się dobry TV i kabel HD.A filmy na BR to miodzio, sam mam dwa to wiem co mówie :happy:

slim shady
13-12-09, 20:44
BR to plus być może ważny w przyszłości.Posiada również darmowe multi jak wspomniałeś, bezprzewodowe wi-fi, wbudowany moduł bluetooth, są jeszcze inne zalety ale czy tak istotne żeby decydowały o wyborze konsoli. Co do gier to na xbox jest więcej bo siedzi chyba z rok dłużej na rynku, ale na PS3 jest coraz więcej gier więc na pewno jest w co pograć. Oczywiście nie mówię że Xbox jest słaby ;)

ale coś słyszałem że xbox się zacina czasami

Pero
13-12-09, 21:27
W rankingu zawodności konsol króluje x-360 - 28%, ps3 - 10%

KowalX
14-12-09, 09:46
znaczy co? grafika? przeciez obydwie maja taka sama grafe.

eee play ma lepszą grafę ;p i najlepszy pad jaki zrobili do gier
i blueray ,w którym można aktualizować oprogramowanie :) i ps3 jest ładniejsza

puma007
14-12-09, 10:59
no dzieki chlopaki,widocznie zrobilem blad i kupilem nie ta konsole,ale jak narazie jestem zadowolony,playa mam ale 2 wiec jaka odmiana musi byc

fallenursus
14-12-09, 18:44
eee play ma lepszą grafę

ee to podaj mi jakie efekty obsluguje ta grafa ktorych 360 nie obsluguje?:twisted: ps3 robiona na rdzeniu 7800, grafa xboxa byla projektowana od poczatku pod konsole..
tak czy siak, do giercowania xbox jak narazie jest debest. a te kilka dobrych gier ktore sa tylko na ps3 mozna policzyc na palcach... mam wiecej gier na boxa niz na ps3, a ps3 jest uzywana o wiele czesciej....:smile:

niewula
14-12-09, 18:56
no ja wlasnie tez chcialem sobie zakupic xobxa tylko tego najtanszego za 800zl arcade i mam takie glupie pytanie jak sie przerobi xboxa to juz po gwarancji?

fallenursus
14-12-09, 18:58
no ja wlasnie tez chcialem sobie zakupic xobxa tylko tego najtanszego za 800zl arcade i mam takie glupie pytanie jak sie przerobi xboxa to juz po gwarancji?

yup, po gwarancji bo tam musisz go fizycznie przerabiac.
w arcade nie ma hdd....zeby grac na piratach potrzebny, nie mam przerobionego,ale wszyscy co maja to wlasnie z hdd. jestem tego w 99% pewny :twisted:

KowalX
14-12-09, 19:02
ee to podaj mi jakie efekty obsluguje ta grafa ktorych 360 nie obsluguje?:twisted: ps3 robiona na rdzeniu 7800, grafa xboxa byla projektowana od poczatku pod konsole..
tak czy siak, do giercowania xbox jak narazie jest debest. a te kilka dobrych gier ktore sa tylko na ps3 mozna policzyc na palcach... mam wiecej gier na boxa niz na ps3, a ps3 jest uzywana o wiele czesciej....:smile:

gier jest już całkiem sporo ,nie chodzi tylko o efekty , jest kilka gier pisanych na obie konsole i na ps3 wyglądają lepiej ,no właśnie ps3 używana o wiele częściej u mnie również :smile:
wole ps3 ,bo zdecydowanie wygodniejszy pad jak dla mnie i gier wystarczająco i tak mało czasu czekam na wyścig na ps3

puma007
14-12-09, 20:32
kady ma tu swoja racje,i kazdy ma inny gust,jak narazie po tych paru dniach nie narzekam,przynajmniej se pogram w libertyy city heheh a puzniej sie zobaczy

niewula
14-12-09, 20:53
to czemu na netach sa poprzerabiane? walki robia czy jak? nie znam si ena tym ale skzoda mi wydac 1200zl na tego ultimata

niewula
14-12-09, 21:00
sory , ze post pod postem

takiego sie nie da przerobic?
http://allegro.pl/item838095149_konsola_xbox_360_arcade_hdmi_jasper_ najtaniej.html
bo widzialem na necie ze sa przerobione

fallenursus
14-12-09, 22:12
kumpel gra w piraty z hdd...pierwszy xbox mial dosc smetny soft i gralo sie z dvd. moge sie mylic, musialbym zapytac.. google koorva leniu :P

niewula
14-12-09, 23:18
wlasnie czytalem i podobno sie da bez problemu ale jaki koszt bedzie wynosil to zalezy od napedu jaki ma xbox najtaniej wychodzi z benq

Micek185
26-10-12, 22:54
siema odkopuje temat.

Panowie sprzęt jest już od dawna na rynku i co teraz powiecie co się bardziej opłaca kupić? zależy mi na tym żeby w zestawie były kontrolery ruchu i co lepiej się sprawdzi?

mam tu takie dwie opcje i którą byscie wybrali?
zależy mi na tym aby grać z kimś nie samemu dlatego potrzebuje 2kontrolerów nie jednego

http://www.euro.com.pl/konsole-xbox-360/xbox-360-250gb-kinect-2-gry_1.bhtml

http://www.euro.com.pl/konsole-playstation-3/sony-playstation-3-slim-2-x-playstation-move-3-gry.bhtml

i czy wielkość dysku jest tak naprawde bardzo wazna?

kubaCK
26-10-12, 23:05
wielkosc nie jest wazna chyba ze chcesz cos tam skladowac. zawsze mozna przenosny podlaczyc. ja wybralem ps 3 ze wzgledu na blueray;) w wyborze takiego sprzetu ciezko o obiektywna opinie bo kazdy ma swojego faworyta.

Micek185
26-10-12, 23:10
chuj mi dała twoja odpowiedź ale masz soga bo kutasów tu nie można dawać :P

Kuba a Ty za ile puściłeś swoje ps3?

fallenursus
26-10-12, 23:13
ps3.
moda tez mozna zrobic.
jedyne co wkurwia to blokada cinavia i niektore filmy z neta nie odpalisz. ale po modzie spoko nawet .mkv czego ps nkestety natywnie nigdy nie pusci....

kubaCK
26-10-12, 23:19
wszystko ci napisalem tylko nie o kontrolerach ruchu. ps czy xbox na dobra sprawe jeden siurek. tylko w ps 3 musisz trzymac kontroler w lapie a w xboxie lapie cie kinect.

Micek185
26-10-12, 23:21
czyli mówisz ze jak wezme nowe ps3 to bede móol jednak grac na grach z neta? bez koniecznosci bulenia za każda gre kupy forsy?
mam kino domowe i plazme z wejsciem na USB i SD do odtwarzania filmów, także filmy mnie nie interesują z konsoli chodzi mi tylko i wyłącznie o gry.
czyli mówisz plej lepiej wychodzi?
w sumie nawet cenowo lepiej wygląda bo za 1200zł kupie cały zestaw z move i jeszcze gry jakies .

ktos jeszcze ma cos do powiedzenia?

kubaCK
26-10-12, 23:37
kupujesz taka karte o roznych nominalach i za to kupujesz gry ktore instaluja sie na dysku. za darmo dostaniesz demo albo do buziaczka;) chyba ze konsole przerobisz wtedy bedziesz mial za darmo. gorzej jak zepsuje sie blueray. wtedy napraw konsoli sie nie oplaca. ja sprzedalem konsole za 750 zl. roczna malo uzywana. gwarancja na 5 lat. w chwili sprzedazy zostalo 4.

Micek185
27-10-12, 09:21
gadałem też z ziomkiem który w tym siedzi też poleca ps3 i chyba na to ise skusze, teraz mi tylko zostaje siedzieć i wypatrywać okazji gdzieś w sklepach albo na allegro ,swięta się zbliżają to pewnie będa wyprzedaże jakieś.

niewula
27-10-12, 10:28
moja rada taka.
Nie kupuj nowego bo Ci sie znudzi szybciej niz myslales , te slimy sa na prawde duzo lepsze od zwyklych klockow i smialo w niego celuj , jesli chcesz miec sensor to na pewno kinect jest lepszy od move.

DTX
27-10-12, 11:36
Micor ogolnie to kupujesz sobie jedna gre, pograsz znudzi Ci sie i np na gametrade wymieniasz na inna, bądź wymieniasz i dopłacasz i jakąs lepsza dostajesz.

gangster
27-10-12, 14:54
Polecam PS3,nigdy nie przepadałem za grami ale ostatnio wczułem się najpierw w fife 2011 a teraz fife 2012 i tak ze 3 razy w tygodniu gram z ziomkiem.
Nie warto kupować nowego,za 650zł dostaniesz już z całym wyposażeniem. U mnie ktoś taką sprzedaje ale coś chyba nawet za tanio:
http://www.tcz.pl/index.php?p=2,4,0,ogloszenia-sprzedam-oferuje&param=16,304997&title=Sprzedam-PlayStation-3-Slim

Micek185
27-10-12, 16:03
kinect ma ten plus ze w łapie nie musisz nic trzymać ale słąbo odbiera jak np w pomieszczeniu jest za widno ,kolezanka ma i jak tam swiruje to musi zasłaniać okna.
a co do kupna nowy czy używany to wole dopłacić kilka stó ale mieć pewniaka nowego i w całym zestawie.
DtX dobry motyw musze to zapamiętać bo w zasadzi eile można grac w jedną gre, no chyba że to teken :p

DTX
27-10-12, 16:57
dobre gry tez mozna sprzedac i pozniej kupic jeszcze taniej :P trzeba sobie jakos radzic

kubaCK
27-10-12, 22:56
w kazdym miescie sa komisy z grami .wymieniasz, doplacasz i tak w kolko;)