PDA

Zobacz pełną wersję : [Sosna] 16miesięcy -

Sosna91
11-12-09, 21:58
Staż 16miesięcy
dane na samym początku orientacyjne bo nie mierzyłem dokładnie wtedy.

klatka - 100-105cm
bic - 32\34cm
wzrost 186cm
waga -+75kg

http://img687.imageshack.us/img687/5893/65900072.jpg

4 miesiące poźniej

http://img683.imageshack.us/img683/8098/20942319.jpg
http://img64.imageshack.us/img64/7376/20081207272resizekopia.jpg

tu już klata ok 110cm na pompie ;D
bic 35\36cm
wzrost 188cm
waga 81\82kg

Sosna91
11-12-09, 21:59
Aktualnie
Wzrost ~190cm
waga - 94,5kg
bic - 41,5cm :(
klata 117cm luz 120cm pompka.
udo - 65cm ale nie takie jak u Jaca ;p

http://img705.imageshack.us/img705/8615/31224710.jpg
http://img683.imageshack.us/img683/6769/34597838.jpg
http://img696.imageshack.us/img696/9172/31444582.jpg

http://img705.imageshack.us/img705/9234/72595766.jpg

wiem że na razie słabo ale dośc wysoki jestem i szerokośc złape pewnie przy +100-105kg :(

fallenursus
11-12-09, 22:01
1st in
czeba zwiekszyc dawki. nie ma bata, bo dobrze na Cie dziala :)

Hermann
11-12-09, 22:07
Najbardziej podoba mi sie to w drzwiach. Ładna klatka barki fajnie zarysowane .Nie jestem ekspertem ale dla mnie super. Poprawiłbym mięśnie brzucha. Według mnie potężnie zbudowany drągal .Wszystko sper oprócz gęby he he .Sog i oby tak dalej

kamil_07
11-12-09, 22:44
No ładnie. =)
~pozdro.

Młody
11-12-09, 22:44
Dobry progres. Oby tak dalej

1Matt
11-12-09, 23:10
sosenka jak tak dalej pójdzie... będziesz wyglądał jak jeden koleś u mnie na siłce:D
i jak ja mam cię gonić jak Ty używasz cheatów:( do tego mi ich podać nie chcesz:(:P
Progres jest the best:)

oyster
12-12-09, 01:21
no Sosna, dobrze jest, z tym że albo mi sie wydaje, albo masz słabo rozwiniętego trica :P

Sosna91
12-12-09, 01:23
no Sosna, dobrze jest, z tym że albo mi sie wydaje, albo masz słabo rozwiniętego trica :P

wydaje Ci sie :D

nie no ogólnie łapy mój słaby punkt bo wysoki jestem i łapa cały czas wydaje się chuda.

Bulledeye
12-12-09, 01:27
Jak patrze na te twoje pierwsze zdjęcia a później na kolejne to jestem pełen podziwu > oby tak dalej ;)

hans87
12-12-09, 02:36
nieźle jest. co brałeś/bierzesz?
ps. nie wiem o co dokładnie chodzi fallenowi... wiec moze wyjaśnisz ;)

STINGER
12-12-09, 09:20
Sosna tez jestem twojego wzrostu a nawet troszkę na + dla mnie :D

90 kg przy 190~~ to prawie nic nie widać :D

Oczywiście nie miałem na myśli nic złego w stosunku do Twojego wyglądu

michal_f
12-12-09, 11:59
Sosna jest super. Naprawde niezly progres. Jadles cos oprocz tego shocka ? Chodzi mi oczywiscie o suple bo wiem ze nic innego mi wiecej nie powiesz :razz:

Sosna91
12-12-09, 12:21
jak zaczynalem i nie wiedzialem gdzie mam lodówke to szamalem duzo gainerów ok 10kg zjadłem ale guzik dawały, wiadomo,

z kreatyny, to
I cykl - mono 360caps olimp
II cykl - Mono + Jabłko (CP)
III cykl - Uniwersal Shock & storm
IV cykl - teraz szame pozostałości, - shocka caly czas, storm mi został, troche CP i mono jeszcze mam 300g vitala.

stała suplementacja BCAA w DT mam jeszcze z 0,6kg z ActivLAb.

Aponax
12-12-09, 13:08
Sosna , jest bardzo dobrze (zreszta wiesz bo pisalismy na pw). Ale mam pytanie co do universala shocka & stroma , jak oceniasz te produkty ?? jedni chwala drudzy narzekaja ? A jak wedlug ciebie spisuja sie te suple ??

BTW. l-glutaminy nie stosujesz ???

Sosna91
12-12-09, 13:28
L-glutaminy nigdy nie kupowałem, warto?

co do shocka i storma to myslalem ze bedzie lepiej kopało, Shock mnie nie daje pompy i niezniszczalonosci jak to niektórzy piszą tylko po prostu troche więcej chęci na trening ale to raczej siedzi w psychice, jak raz nie wziałem to ziewało mi sie na treningu, kończy mi sie juz zobaczymy co bedzie, brałem czasem 2miarki ale tak dziwnie się czułem.
Storm dał mi troche siły i kondycji nawet bo w tym okresie biegałem też w szkole i czułem że sie poprawiła, waga tez na+. ale teraz jak mysle to za tą cene raczej bym kupił co innego. aha i w smaku i jedno i drugie dla mnie obrzydliwe, mam odruchy wymiotne wręcz.

Aponax
12-12-09, 13:38
glutamina napewno warto kupic (ta z olimpu dobra jest i z acitvlabs) np. gdy wchodzisz na duze ilosci Bialka na kg msy ciala to napewno pomaga to szybciej przemienic i przez to nie wydalasz z moczem itp... I napewno takze ma duze dzialanie antykabatoliczne przy redukcji obowiazkowa :].

A to dobrze ze nie kupilem , btw. sprobuj plasma jet - bedziesz "blady" jak Cie spompuje i bedzie cie rozrywac :]. Albo super pump - tez dobry nie najlepszy ale dobry ;]

slim shady
12-12-09, 15:13
wystarczy bcaa xtra ma w sobie glutamine, jest przydatna pod względem prozdrowotnym ...

GhosT
12-12-09, 17:27
Elegancko, ładny progres, gratuluje wytrwałości. Szkoda, że nie ma ładnego brzucha, ale myślę, że na to też przyjdzie czas... Sogiątko ode mnie clap

AKRO
12-12-09, 18:21
Heh jaka chuda sosenka na tych pierwszych zdjęciach. No ale ładnie jest.
Jednym słowem cheater :D

Paker666
13-12-09, 14:41
Nie płacz tak o te 41.5 w bicu bo jest dobrze :D Elegancki progres, Keep going :) pozdro

Aponax
13-12-09, 14:50
wystarczy bcaa xtra ma w sobie glutamine, jest przydatna pod względem prozdrowotnym ...

slim shady , te bcaa ma malo glutaminy ... jednym slowem do dupy(jezeli chodzi o glutamine) tyle co do kota 5kg ... lepiej juz kupic normalna glutamine :].

niewula
13-12-09, 16:15
robisz kaptury i brzuch?

Giro
13-12-09, 16:30
L-glutaminy nigdy nie kupowałem, warto?

co do shocka i storma to myslalem ze bedzie lepiej kopało, Shock mnie nie daje pompy i niezniszczalonosci jak to niektórzy piszą tylko po prostu troche więcej chęci na trening ale to raczej siedzi w psychice, .

Może brałeś za małe dawki... Z czasem zwiększałeś ilość??

burn
13-12-09, 18:35
Łapy, barki i plecy bardzo ładnie i widocznie jak na wzrost i "długość" mięśnia (lepsze by były foty w kolorze) Kaptury i nogi jak dla mnie do poprawy.
Ogólnie fajnie !

Sosna91
13-12-09, 19:42
na kaptury robię rzadko to fakt, bo barki też słabo cwicze.
co do brzucha tez go nie ćwiczę a jestem na masie wiec troche sie zalał ale poki nie bedize wystawał to nic z tym nie będe robił bo nie zalez mi na 6ciopaku i ogólnie na takiej sylwetce, mam być duzy w ubraniach, styl plażowo-dyskotekowy nie dla mnie ;]

fallenursus
13-12-09, 19:53
na kaptury robię rzadko to fakt, bo barki też słabo cwicze.
mam być duzy w ubraniach

uhm......

hans1237
13-12-09, 19:57
duży w ubraniach???nie kumam,falen wyznajesz sztana?(666)

fallenursus
13-12-09, 19:59
duży w ubraniach???nie kumam,falen wyznajesz sztana?(666)
on nie bedzie duzy w ubraniach bo olewa bary i kapt. :P
666 the number of the beast:twisted:

Sosna91
13-12-09, 20:09
barki mam jako takie bo mam treningi w siatkówkę :D a kaptrury przyznaje się ale zaczne je cisnąc za pare dni ;D

a do tego duzy w ubraniach to to ze nawet w koszulki która wyszczula i kształty psuje mam być byq, co bym nie założył ma być mase widac ;D nie zależy mi na stylu plażowym, ale jeszcze te 20kg musze złapać żeby być byq :(

mateohzp
13-12-09, 21:59
znudzi Ci sie być "dużym" w ubraniach :):)

alder
14-12-09, 00:08
jaki staż ? jest fajny progres ale myślę, że bez supli byś też wiele osiągnął

fallenursus
14-12-09, 00:34
...zauwazylem ze jak kazdy ''mysli ze to i owo'' to przewaznie gorzej wyglada niz ten z suplementacja.....

alder
14-12-09, 01:29
całkiem możliwe. ale co z tego ? może wyglądać nawet barrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrdzo źle ale mieć podstawy do twierdzenia takiego czy owego. dietetyk np. nie może być gruby ?

fallenursus
14-12-09, 03:06
Nie pije do ciebie wogole, tylko poprostu stwierdzam ''trend'' jaki tu panuje :)
Sosna jak na wiek i starz bardzo dobrze idzie. suplementacja na niego dobrze wplywa, jakby sie przylozyl do papu i robil barki jaksie nalezy bo granie w siatke chuja a nie cwiczenia na bary....a bary robia wizerunek napakowanego brysia w koszuli :)

fallenursus
14-12-09, 03:09
dietetyk np. nie może być gruby ?

poszedl bys do grubasa po rozpiske diety? :smile:

alder
14-12-09, 12:11
jesli bylby dobrym dietetykiem, to why not ? niedbanie o siebie nie oznacza zawsze ignorancji. patrz, Religa palil jak smok.

pure
14-12-09, 12:16

A jak okulista nosi okulary to odpada, albo dentysta ma plombe to tez ch@#j (?) :D

Aponax
14-12-09, 12:38

hmm, bylem u 3-4 lekarzy dietetykow od 7 bolesci :]. I co najlepsze wyliczyli mi jakies 1.8g bialka na kg msy ciala i mowili ze beda miesnie mi rosly ... wegli jakies 3 g a tluszczy 0.5 g :] , wedlug mnie to smiieszne jest :]. Wolałbym isc do Fallenursus-a z e-kulturystyka i nie płacic nic , niz do dietetyka i zaplacic 100zł - bo prywatnie bylem - niby zajebisty dietetyk jeden z najlepszych w poznaniu i dlatego tak kasuje :]. (aby nie bylo mowilem ze jestem bardzo aktywny fizycznie itp itdd...)

alder
14-12-09, 12:44
a co przy 1,8 g białka mięśnie nie będą rosły ? szkoda mi ofiar naprawdę ofiar firm produkujących odżywki, które uległy presji i niedługo będą wpieprzać 8g białka. a nawet jeśli nie dadzą zarobić firmom, to szamią 3 piersi z kurczaka dziennie. to te z promocji najlepiej pełne antybiotyków hormonów itd. no ale to już inny temat.

Aponax
14-12-09, 14:10
alder, poczekaj az sie wypowie Jaca - on chyba wie o co mi chodzi :].
widze ze bijesz do mnie i to powaznie , mowisz ze ja jestem ofiara firm z odrzywkami ?? Wydaje mi sie ze nie wiesz o czym mowisz , moze umowimy sie w poznaniu na wspolny trening , kto ile wytrzyma z rownym ciezarem - twoj plan moje ciezar i zobaczymmy kto tu jest ofiara firm z suplami :].
wiem to napewno w tych 1.8 g bialka moze bylo z 0.5 pelnowartosciowego (wiesz o czym mowie ?) , zapewne tez wiesz po co jest potrzebna nam bialko (jak nie to zapraszam do lektury) nie koniecznie czym wiecej tym lepiej ale te "minium" dla nas to 2.5 g bialka (2.1 pelnowartisciowe - niby mala roznica a jednak jest) , gdy jestem na cyklu to dochodze do 4 g bialka i co najlepsze robilem badania i bialko jest w 98% wykorzystywane :] wiec nie jestem ofiara firmy ktora produkuje odzywki. Dojdz do tego co ja , a pozniej kurna pisz ze ktos tu jest ofiara - nie to ze jestem najwiekszy i zakochany w sobie , ale denerwuja mnie osoby takie jak TY nic nie maja pojecia a pierdola jak by pozajadali wszystkie mozgi swiata...

alder
14-12-09, 14:37
nie pije tylko do ciebie. twoje dane są po prostu dla mnie śmieszne. 2,5 to minimum ? od kiedy ? z twojej wypowiedzi wynika, że przy 1,8 nie da cię nic zrobić, więc zadałem ci proste pytanie, na które nie odpowiedziałeś zasłaniając się jacą. więc ja ci odpowiadam, że jeśli uważasz, iż przy 1,8 nie da się budować mięśni, to to ty jesteś ignorantem. i to wielkim.
mierzenie się z tobą czy z kimkolwiek jest dla mnie co najmniej śmieszne. bo po pierwsze jak brakuje argumentów to wchodzi w grę siła fizyczna a po drugie ja nie ćwiczę na siłę bo od zawsze interesowała mnie masa. a to ile ktoś podnosi jest dla mnie mało ważne.

98% białka wykorzystywane - jeszcze mi powiedz, że 100% z tych 98% idzie na masę to cię wyśmieję i zakończę dyskusję nazywając cię ignorantem-hipokrytą. FYI - nawet jak będziesz żarł 8g i się okaże, że 98% z tego jest wykorzystywane, to nie oznacza, że przy zmniejszonej podaży protein będą mniejsze wyniki masowania. bo o masie mówię cały czas. przy rzeźbie wiadomo, iż należy zwiększy podaż białek.

jeszcze pytanie: czy choć próbowałeś masować przy 1,8-2,0 ?

alder
14-12-09, 14:49
a sorrry, dopiero zauważyłem. jesteśmy z dwóch światów. ty jesteś znawcą bo osiągnąłeś coś.... na koksie,. wybacz ale to zmienia postać rzeczy.

fallenursus
14-12-09, 14:50
zapotrzebowanie bialka jest proporcjonalne do konsumpcji wegla w naszym przypadku.
Dowiedzialem sie na sobie bedac w keto przez dosc dlugi okres
Oba macie racje

hans1237
14-12-09, 14:53
spamujecie sobie tutaj co?????zaraz pozamiatam,wracac na temat albo zamykam,jałowe dyskusje na hp prosze.

alder
14-12-09, 14:56
SOSNA. w ogóle przepraszam za zaśmiecenie wątku. nie zdążyłem nawet pochwalić ;)

srogi progress i gratuluję.

Aponax
14-12-09, 15:12
alder , tak jak i ty dla mnie jestes smieszny. Zaslaniam sie jaca ta ?? a co mam rozmawiac z Toba gdy piszesz ,że przy 1.8 g białka bedziesz rosł - oczywiscie bedziesz (to lepiej bez diety cwicz po co sie meczyc z dieta?), ale nie tak jak przy np. 2.5 g bialka , 1.6 g bialka to dla normalnego przecietnego człowieka ktory nie jest aktywny fizycznie. A pisalem o jacy z jednego powodu , ponieważ ostatnio rozmawialem z nim ile akutalnie ma w diecie bialka (chyba 3.5g o ile dobrze pamietam).
Heh jakbym chcial wejsc w "gre fizczyna" to powiedziałbym ,że mozemy sie spotkac gdzies i dac sobie po buzi ... a mysle ze silownia to dobry sposob do zalatwienia spraw (oby dwoje uprawiamy kulturystyke wiec dlaczego by nie ??) jezeli silownia Ci nei odpowiada to moze zagramy w szachy -moze chociaz w tym jestes dobry?
Mowisz ze nie cwiczysz silowo , a czy ja cwicze ? skad o tym wiesz ? Tak sie sklada ze gdybym cwiczyl silowo to nie siedzial bym na tym forum , tlyko poszukal jakiegos forum zwiazanym z t3silowym.
A czy ja napisalem ze te 98% jest wykozystywane i idzie w TYLKO miesnie ?? Troszke zle to napisalem , bo chodzilo mi o cos innego , natomiast jest takie badanie ktore wykazuje czy białko jest wydalane (przydatne gdy jestesmy na cyklu i jest 3g +) i tak sie sklada ze tylko mala czesc (98% strzelilem bo przeciez nie bede teraz biegal z kalkulatorem i patrzyl ile dokaldnie jest wydalonego) jest wydalona :].

BTW. I na tym nasza rozmowa jest skonczona , ja sie przed toba nie musze tlumaczyc i z toba rozmawiac bo widze ze jestes sezonowem a takich na tym forum duzo ktorzy pozjadali rozumy :].
BTW2. tak sklada sie ze probowalem moze nie dokladnie 1.8g , ale jakies 2g było , wiec mysle ze moja wypowiedz jest uzasadniona.
BTW3. Wez ten "koks" i sprobuj dojsc do tego co ja , tacy jak ty sa dla mnie smieszni i to powtorze 2 raz , myslisz ze wezmiesz sobie 10omki 10 deki 100 tab metki i bedziesz mial 48 w bicepsie ?? smieszny jestes ... SAA nie zrobily sa mnie wszystkiego , tak sie sklada ze tylko pomogly mi , a diete trzymalem lepiej napewno niz ty , trenowalem ciezej niz ty i cos z tego wyszlo - o Tobie tego powiedziec nie mozna.

alder
14-12-09, 15:41
1. fajnie, że jestem dla ciebie śmieszny. zawsze chciałem być śmieszny.
2. dla normalnego człowieka wskazane jest 1.0 a nie 1,6.
3. cały czas chcesz się mierzyć tylko po to, żeby mnie pokonać ? to nie zmieni niczego. gdybyś czytał uważniej wiedziałbyś, że prócz tego, ze mam dużo fatu do zrzucenia, nie mam sprecyzowanego stażu. a to, ze go nie mam, nie oznacza, że nie mam pojęcia.
4. a może zmierzymy się w układaniu kostki Rubika ?
5. nie zasugerowałem, że ćwiczysz siłowo więc nie pytaj się mnie głupio.
6. fajnie, że wyjaśniłeś o tym 98%. i fajnie, że chyba wiesz, że całe białko nie idzie na budulec. szkoda tylko, ze najwyraźniej (ale mogę się mylić) nie wiesz, iż ćwicząc mięśnie są w stanie pochłonąć pewną ilość budulca. przyjmijmy, że dla pana X jest to 200 g białka. jeśli będzie dostarczał 150g to zbuduje mniejsze mięśnie niż przy 180g, i analogicznie jeśli będzie dostarczał 200g zbuduje więcej niż przy 180g. ale jeśli dostarczy on 250g to nadal tylko 200 będzie wykorzystane. jeśli 300g to nadal tylko z 200g będzie szła masa. a co z resztą ? pewnie wiesz jaką funkcję pełnią białka więc nie muszę ci odpowiadać + nadmiar pójdzie w energię + niektóre aminokwasy przekształcą się w tłuszcz. a zużycie może być nadal 98% !!!!!!!!!!!! czy to takie trudne ? są tylko pewne granice, w których ilość białka przekłada się na przyrosty. ale poza tymi granicami ilość zjadanego białka nie wpływa na przyrost.
7. teraz toś pokazał. jakaś jebana ranga na forum, na którym jestem parę miesięcy a zagadnieniem interesuję się od lat - ma sugerować co mam we łbie ? jakby pudzian się zarejestrował dziś na forum i by się nie wychylał, to tylko dlatego, że za jakiś czas byłby sezonowcem, oznaczałoby że nie ma pojęcia ? z twoim tokiem myślenia naprawde trzeba brac koks i wpierdalać białko wiadrami.
8. słabo się starałeś że przy 2,0 było dla ciebie słabo. albo wolisz iść na łatwiznę
9. hmm 48 będę miał, bez omki za niedługo ;)
10. super, fajnie, cieszę się, ze tzymałeś dietę. mnie to nie było dane mimo wiedzy. ale staram się i ruszam z koksem (nie saa) niebawem. nie wiem, mam ci się zwierzać, że nie stać mnie było na siłownię ? na dietę ? że jak wreszcie miałem swój sprzęt, to mi go ukradli. mam ci się zwierzać, że nogdy nie było mi dane ćwiczyć dłużej niż 9 miesięcy co się przekłada na mój wygląd. że poważnie zachorowałem, że wyjechałem zagranicę i od razu nie mogłem sobie na to i owo pozwolić. że w styczniu tego roku wziąłem się za siłownię z nadzieję że teraz już na zawsze ale po pół roku musiałem przestać z powodów o których tu nie będę pisał. koleś, może na razie siłą, masą rzeźbą, wyglądem nie mam jak się z kimkolwiek mierzyć ale nie oznacza, że wiedzą czy wiadomościami ma się nie mierzyć. choć nie uważam że mam dużo wiedzę. ale wkurwia mnie to jak ktoś pisze że gówno wiem na podstawie paru zdjęc. gdybym był otyłym cukrzykiem który kiedyś ćwiczył i nieźle wyglądał gdyby ćwiczył do dziś to by wyglądał lepiej niż niejeden cieniak na saa, to też byś mi pojechał ze gówno wiem ? chłopaku ile masz lat ? bo piszesz jak gówniarz. atakujesz mnie z kazdej strony za to, że piszę coś co jest PRAWDĄ.
wiem też, że samo saa nie zawsze wystarcza ze trzeba pracowac ciezko i trzymac diete. ale wiem też że dużo pomaga i bez saa ta sama osoba musi jeszcze cieżej pracować., to też zaprzeczysz ?
a ponadto znam takich co nie mają pojęcia o diecie, jedzą co im mama włoży na talerz tylko że duzo, nie licza kalorii, nie wiedzą nawet ile białka zjadają, wrzucają saa i po paru miesiącach z chuderlaków robią się byki bez fatu, że ciężko uwierzyć iż to bez diety. ciekaw jestem by to zrobili bez saa nawet jeśli mają genetyczną predyspozycje. i gdybyś takiego człowiek jak mój szwagier postawił koło mnie, to ty byś powiedział, że to on ma pojęcie a ja zero pojęcia o czymkolwiek, a składa się że jest odwrotnie. nie wiem jednak czy mnie rozumiesz bo widzę, że dla ciebie wyznacznikiem wiedzy jest wygląd :|

Sosna91
14-12-09, 15:45
ej no :< jak mi zamkną temat to i jeden i drugi ma w czapke :(

alder
14-12-09, 15:47
wystarczy poprosić moda o rozdzielnie wątku. o to wnosze nie chcę Sośnie psuć wątku.
zatem proszę o przeniesienie wątku albo usunięcie postów jeśli są nic niewarte ;(

Aponax
14-12-09, 16:06
alder , spokoj juz , poprostu dajmy sobie ignora (da rade na tym forum?) i po sprawie.
Mozesz miec 28 cm w bicepsie i tak przeczytam co napisales jezeli bedziesz spoko i pomoge / badz ty mi pomozesz i bede za to wdzieczny (duzo sie ucze nawet od osob ktorzy nie wygladaja na osoby znajace sie na tym) , ale mozebyc tak ze mozesz miec 60 w bicepsie i nie zerkne na twoj temat i na to co napisales bo mam jakies powody. Jeśli moge to zapytam ostatni raz o cos, czy mysllisz nadal ze na 1.8 g bialka ( w tym 0.6 pelnowartosciowego - czyli miecho) dasz rade zrobic mase ?? Jesli tak to prosze zrob relacje na forum bede sledzil Cie i przyznam sie publicznie do bledu i poprosze admina o range idiota. A to o czym pisales o bialku to dokladnie wiem , lecz mimo wszystko gdy jemy za duzo białka to w takim badaniu wyjdzie ze duzo jest wydalanego ( w sumie nei wiem na jakiej zasadzie to jest ale cos w tym musi byc?).

BTW. tak sie sklada ze ja takze nie mailem latwo w zyciu na kazdy gram ryzu mialem zapracowac nic nie podano mi na tacy. Zdazalo sie ze pracowalem na 2 etaty + pracowalem dorywczo u kolegi ojca noszac pasze dla zwiezat do samochodu dostawczego i silownia do tego.
Tez mialem problem zdrowotny bo nie moglem cwiczyc typowo kulturystyke przez 10 miesiecy ale dawalem rade bo cwiczylem bo mialem samozaparcie do tego ! trzymalem diete chociaz i tak przez 10 miesiecy efektow widac nie bylo ... Ale to nie o to chodzi , kazdy ma jakies problemy , jak kazdy zreszta. Wiec nie wiem dlaczego tutaj jakies zale mi tu wypowiadasz.

kamil1141
14-12-09, 16:26
myslałem ze jeste wiekszy :P ale soga dostaniesz:P niski bf estetycznie :)

bulitto
14-12-09, 16:44
dąb nie sosna hehehe, estetycznie w miare, te 110 kg będzie dobrze wyglądać.
Progres zajebisty też taki byłem przysuszony na początku.Powodzenia.

alder
14-12-09, 16:50
nawet jakby był ignor, to ja bym z tej opcji nie skorzystał bo po co ? t że jest zwada, nie oznacza, że będzie. dla mnie chill out. było powiedziane co było i spoko.
gwoli ścisłości pełnowartościowe to nie tylko mięcho, więc przy mięchu 0,6 zrobię ale przy pełnowartościowym 0,6 zapewne by było ciężko. może to ja czegoś wcześniej nie wyczytałem dokładnie :|
nie lubię się użalać nad sobą no ale musiałem jakoś przedstawić, że siłownią interesuję się od dawna ale niestety nie ćwiczę w ciągu od dawna.

tyle z mojej strony, na przyszłość proponuję używać mniej niemiłych epitetów, które podjudzają wrzawę bo sama wymiana opinii oraz wytykanie błędów imho są z natury potrzebne ;)

szerokości

slim shady
14-12-09, 17:00
żeście się rozpisali ...

potem poleci do kosza

alder
14-12-09, 17:07
bo nie ma opcji Podziel ?

slim shady
14-12-09, 17:12
nie ma jak chcecie to w hyde parku załoze wam osobny temat i przeniose posty

Aponax
14-12-09, 17:49
mysle ze juz wszystko zostalo wyjasnione ...

alder
14-12-09, 20:27
owszem. a jaka o promocja dla Sosny ;)

1Matt
14-12-09, 20:35
zrobiliście busz w sosnowym lesie:D

Sosenko daj więcej fot :evil:

Sosna91
14-12-09, 20:38
jak mi jeszcze tu któryś za spamuje to będzie mieli do czynienia z tym gościem niżej :D

http://img69.imageshack.us/img69/4896/fotkal.jpg

czasem kurde żałuje ze nie mam 180cm wzrostu ;( bym był juz troche bykiem a tak :(

alder
14-12-09, 20:41
spam spam spam spam spam spam spam spam spam spam ;)

jest gyt alemasz trochę dziwną twarz jak Shreder ;p

1Matt
14-12-09, 20:41
marudzisz, wyglądasz jak ja przy 10kg mniej:P z Twoją wagą to by był koksik:P
co Ty widzisz złego? chłopie i tak masz wielkie postępy... jak dalej będziesz jechał masę
to będziesz wielki byk co to za krowami na polu gania.xD

Kreta
14-12-09, 20:49
Mat ale on jest wysoki zupelnie jak ja;/ Powoli masa idzie eh.. Ale i tak sosna klata spoko, i lapy w miare ;]

Sosna91
14-12-09, 21:15
klata mi idzie caly czas dobrze, zanim zacząlem cwiczyć całkiem płaskiej nie mialem, ale łapy to chyba są drewniane ;D tak wolną idą że szok,

Kreta
14-12-09, 21:30
hehe wiem cos o tym rece mam chudziutkie ze szok:P Chyba z 42-43 musze miec aby widac ladnie lapke :P Najgorsze te lapy

oyster
14-12-09, 22:09
Sosna, chłopie, co ty sie przejmujesz :D narzekasz że nie masz 180cm, a wyglądasz o niebo lepiej niż ja - mimo że mamy po 190cm wzrostu, to ja ważę coś około 80kg :P więc nie wal smutów bo jest git!

fallenursus
14-12-09, 22:10
( bym był juz troche bykiem a tak :(

tak to jest jak sie olewa barki...:twisted: do roboty!!!

NeverLetGo
15-12-09, 08:24
progres na +.. dobrze to wygląda!

i poziom BF mi sie tez podoba... oby tak dalej

karolak89
16-12-09, 16:49
Budowe łapy masz podobna do mojej i mi sie podoba.. klate bys mocniej zmasował i bedzie gitara.

fallenursus
16-12-09, 17:39
napisal wyraznie ze chce wygladac napakowany w koszuli..to co ma trenowac bica?:)

jaca666
16-12-09, 18:00
Dopiero zauważyłem temat bo rzadko mam czas na forum...
Sosniak jest dobrze...
Jesteś wysoki i zupełnie inaczej wyglądają nasze sylwetki,łapę masz długa przez co ciężko pewnie jest Ci ja zmasować a udo jak 65cm to ładnie,nawet gdybym ja miał tez 65cm to i tak wizualnie moje będzie większe bo dzieli nas 15cm wzrostu.
Ładnie wyglądasz i masz spory kościec przez co masz miejsce na duuuuuużo miecha!!!
Trudno się do czegoś przyczepić bo jesteś symetrycznie zbudowany i brzuch i klata i plecy spoko chyba jednak nogi najsłabiej ale i tak spory sog...

wujek.maciek
16-12-09, 20:09
chudo - ale nie jest zle. w sumie masz jeszcze czas, zeby dolaczyc do grona 100+ klocow :rockon:

pozdro i szerokosci!

fallenursus
18-12-09, 06:22
cos mi sie tak dziwnie wydaje ze to bedzie szybciej niz my wszyscy o tym myslimy:)

Sosna91
18-12-09, 16:03
Teraz czekam na warna ;*

warnem bym sie nie przejmował, bardziej tym http://e-kulturystyka.info/showpost.php?p=296940&postcount=62
;p

Sosna91
27-12-09, 11:01
http://img63.imageshack.us/img63/3422/beznazwy2kopiat.jpg

macie i nogi ;] 63cm normalnie 65cm po treningu, choć nóg nie robiłem od 2tygodni bo święta ;] ale wczoraj mnie coś naszło to zrobiłem.

jaca666
27-12-09, 11:33
Coś nie bardzo Ci Ida?
Na pewno 63cm?Russel ma 66cm a jest spora różnica...

1Matt
27-12-09, 11:40
Russel jest sporo niższy:) no i sosenka długiego stażu w nogach nie ma:)

jaca666
27-12-09, 12:01
A Ty go tak nie broń bo nic nie motywuje tak jak krytyka...
Jak każdy będzie mu słodził to Sośniak pomyśli ale mam zajebiste kopyta i robić ich nie muszę a jak padnie parę słów krytyki to weźmie się za jeszcze cięższą pracę...

BoloYeung
27-12-09, 12:04
mi tez na duzo mniejsze wyglądają ja bym nawet 60 cm nie dał

1Matt
27-12-09, 12:55
bidok wpadnie przez was w depresje kiedyś:D jak mus to mus;]
sosna to nogi masz w końcu większe od ramion czy nie?;>

Sosna91
27-12-09, 13:44
spoko zrobie fotke poźniej z miarką ;p mam długie kulosy bo 190cm wzrostu wieć wiem że na tyle moze nie wygladac.

toxic
29-12-09, 18:59
coś tam idzie , ale szału nie ma :)

Odzywki-Wadowice.pl
30-12-09, 12:18
Fajna metamorfoza widać różnice

Sosna91
03-01-10, 17:56
po raz pierwszy chyba kolorowe foto ;] wydaje mi sie ze troche moje rurkowate łapy poszły ale i tak są moją piętą ;]

http://img46.imageshack.us/img46/588/53788923.jpg
http://img94.imageshack.us/img94/8926/26114553.jpg

Kreta
03-01-10, 18:12
co Ty pier... lapa w porzadku;] oczywiscie mzoe byc wieksza ale... Ogolnie sylwetka bardzo fajna:smile:

Giro
03-01-10, 18:19
Coś kiepsko sfotografowałeś tą łape ;P

Sosna91
03-01-10, 18:22
no wkurza mnie bo przy moim wzroscie mam długie łapy i brakuje im zaokrąglenia ładnego, no ale cóż będziemy pracować dalej.

dzbanekzwd
03-01-10, 18:46
lepiej mieć słabsze łapy niż klatke:errf:

Sosna91
03-01-10, 18:49

no nie wiem, choć fakt ze z klata problemow nie mialem, od poczatku standardowy trening na nia i idzie. ale łapy to jest masakra.

wujek.maciek
03-01-10, 18:58

e tam, co to za gadanie w ogole... wszystko ma byc duze, a przede wszystkim proporcjonalne. od siebie na lapy polecam superserie: podciaganie wasko i pompki na poreczach z dodatkowym obciazeniem.

pozdro

m@bi
03-01-10, 19:26
No sosna przebimbane mieć takie długie kulosy też jestem wysoki i mimo prawie 39 wygląda chudo ;//// Ale nie przesadzaj dobrze wyglądasz Ogólnie wszystko na +

fallenursus
03-01-10, 19:26
to wszystko mozna naprawic...:twisted:

slim shady
03-01-10, 19:33
zrób Armagedona zaczęła być na to moda na forum :P

Sosna91
03-01-10, 19:34
właśnie zauważyłem ale powiem Ci że łapki lekko mi ruszyły jak przestałem je robic 2x w tygodniu, teraz tylko 2 porzadne cwiczenia na nie raz w tygodniu i kurde jakby urosły ;]

burn
03-01-10, 19:40
Kolorowe już tak fajnie nie wyglądają... ;D Chudo strasznie wyszło.
Niemniej metamorfoza jest.

janusz123
03-01-10, 19:41
mi tez ciezko idzie lapa...Podbij jeszcze z 10 kg i bedzie OK

Sosna91
03-01-10, 19:43
chudo wyszło bo jestem chudy, 94kg przy 190cm wzrostu to rewelacji nie ma no ale cóż musze w końcu ułożyć diete ;D bo słabo juz waga idzie,

10kg to takie minium raczej. 110kg bedzie fajnie ale mamy jeszcze czas,

KOWAL86
03-01-10, 20:21
no 10 kg by było dobre a twój bicek szału nie robi zamiast owalny jest prostoliniowy. lol

BigBaller
04-01-10, 18:29
Sosna, wydaje mi sie ze z tym slabo zaokraglonym bicem sobie troche wkrecasz. Zaden ze mnie expert, ale wg mnie rzadko kto ma zaokraglone bicepsy przy wyprostowanych ramionach, (no chyba ze jak ktos ma na lapie 45, a przy twoim wzroscie to pewnie jeszcze wiecej) a jak zegniesz lape to zaokroglenie przeciez jest.
Nie tyraj sie za bardzo
Pozdr

Sosna91
04-01-10, 19:08
BigBaller masz racje, nie mam jakis bardzo kulistych bicepsów ale mam bardzo długie do tego ramie długie i przy takiej pozie reki takie sprawa wrazenie. ale i tak wiem ze nie są duże. no ale cóz pomalu pomału.

slim shady
04-01-10, 19:25
a spytam się tak xD a młotki robisz ?? mi bardzo pomogło to ćwiczenie

Sosna91
04-01-10, 19:38
mnie tez zaczęło pomagać jak zaczałem robi młotki siedząc na ławce, bo robie tez młotki stojąc z suplinacją nadgarstka ale tu juz daje duze ciezary i wiadomo pomagam ciałem.

alder
04-01-10, 21:01
supinacją (bez L) ;)

ale zacznij śmigać młotki bez supinacji. zacznij i nie popuść :)

grochos
04-01-10, 21:13
a na koniec mlotkow podzucaj sobie hantle do klaty i w takiej samej pozycji powolutku opuszczaj:) mi pomoglo tez mialem takie walki:)

TECHno91
11-01-10, 14:57
jest dobrze Sosna!!! jesteś ogółem kolos, 112 - 115 kg będzie u Ciebie idealną masą proporcjonalną do budowy i wzrostu! Jesteś dla mnie motywacją z tym że ja mam 175 cm hehe... pozdrawiam

seras666
11-01-10, 15:14
jak zaczynales to ile wazyles?

grochos
11-01-10, 15:16
strzelam ze 3,8 kg a wzrost z 59cm ...

Sosna91
11-01-10, 15:23
to zdjecie było na I stronie ale cos sie nie wyswietla ;]

http://img696.imageshack.us/img696/9013/39898963.jpg
dane na samym początku orientacyjne bo nie mierzyłem dokładnie wtedy.

klatka - 100-105cm
bic - 32\34cm
wzrost 186cm
waga -+75kg

bulitto
11-01-10, 15:58
patyk od sosny, teraz kij od sosny, za 10kg sosna, za 20kg dąb :)

SEBAN
11-01-10, 19:48
Sosna ładny postęp, tak trzymaj,tylko do nóg sie przyłóż, bo widać na fotach ze zaniedbane, nie musiałeś pisać. Ale ogólnie nieźle idzie.

mrcinkam
11-01-10, 20:45
ja tam jestem pod wrazeniem miedzy jednym a drugim zdjeciem;d na ulicy bym cie wolal nie spotkac hehe, moze ja cos wrzuce ale 8 miesiecy to szału nie ma ;d pozdro

takilukasz
11-01-10, 22:15
a powiesz, jakie odżywki stosowałeś?

fallenursus
11-01-10, 22:18
insuline i hormon wzrostu, to widac golym okiem. rowniez wiem od jego fumfli ze Sosna nie skapi na trenie.

Sosna91
11-01-10, 22:40
a powiesz, jakie odżywki stosowałeś?

nie słuchaj fallena ;p jest nowy w tym sporcie xD

na 3ciej stronie 14sty post pisalem ale skopiuje ;]

"z kreatyny, to
IV cykl - teraz szame pozostałości, - shocka caly czas, storm mi został, troche CP i mono jeszcze mam 300g vitala.

stała suplementacja BCAA w DT "

hans1237
12-01-10, 19:46
ładnie,dobrze to zaczynasz,dobrze ze nie od koksu zaczynasz,gratulacje

mario84
12-01-10, 20:00
nie słuchaj fallena ;p jest nowy w tym sporcie xD

na 3ciej stronie 14sty post pisalem ale skopiuje ;]

"z kreatyny, to

stała suplementacja BCAA w DT "

napisz coś o tym cyklu Shock+ Storm. jak na Ciebie podziałał, w jakich ilościach (bo nie sądzę zebyś brał po jednej miarce jak radzi producent:))
bo ja teraz w 2 tyg na tym samym zestawie jadę i sie wkurwiam, bo chyba nie działa tak jak należy. chyba że za duzo oczekiwałem.

Sosna91
12-01-10, 21:54
napisz coś o tym cyklu Shock+ Storm. jak na Ciebie podziałał, w jakich ilościach (bo nie sądzę zebyś brał po jednej miarce jak radzi producent:))
bo ja teraz w 2 tyg na tym samym zestawie jadę i sie wkurwiam, bo chyba nie działa tak jak należy. chyba że za duzo oczekiwałem.

no to tak, brałem po jednej miarce, przez pierwszy tydzien 2 bo myslalem ze lepiej, tez oczekiwalem duzo wiecej. generalnie na kase którą wydałem ale jest okej.

Hans powiem Ci że teraz juz tak te suple nie klepia jak dawniej, a szkoda ;]

mario84
12-01-10, 22:14
sorry ze tak offtopowo.
ja teraz cisnę po 1,5 miarki i siła poszła jak narazie, ale nie ma takiego pobudzenia i pompy. czyżby shock tak długo sie rozkrecał?

Sosna91
12-01-10, 22:43
mario na PW.

kozucha
23-01-10, 13:02
o kur.de, ale chucherko byles ;o xD niezle sie wyrobiles, rosnij dalej ;D
masz zgrabne posladki ;D^^

Sosna91
23-01-10, 17:38
bo ja cały jestem zajebisty i sexi ;]

KowalX
26-01-10, 21:03