Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dieta na masę... Pomozcie cos ulozyc

kpk25
10-12-09, 18:07
Witam! :)

Wiem co zaraz uslysze: Poczytaj podwieszone albo uzyj opcji szukaj ale pomimo to pozwole sobie poprosić was abyście pomogli mi ułożyć dietę na masę. :smile:

Sprawy mają się tak: Mam 17 lat, jestem bardzo szczupły, żeby nie powiedziec chudy... I ważę 55kg. Jest to spowodowane zapewne tym że bardzo często jest tak, że jadam 2-3 razy dziennie ze wzgledu na brak czasu... Postanowilem to zmienic i zaczac sie porzadnie odzywiac(chociaz wiem ze nie bedzie to latwe bo ostatnio strasznie "zaglodnialem" i jak zjem 2-3kromki chleba to juz nie moge...) dlatego bardzo was proszę o pomoc w ułożeniu jakiejś fajnej, w miarę niedrogiej diety na masę. :D Tylko błagam was nie piszcie zebym poczytal gdzies tam wyzej czy szukal bo ja tam juz zagladalem ale totalnie sie nie znam na tych kaloriach i nie wiem jak sobie ulozyc taka diete...

Chcialbym przytyc jakies 15-20kg tak zebym wazyl z 70-75kg... I tutaj takie pytanie: Jak dlugo to tycie moze potrwac abym osiagnal taka mase (przy odpowiedniej diecie na mase oczywiscie)?? Odrazu zaznaczam ze nie cwicze na zadnej silowni czy cos takiego... Co najwyzej na wf-ie w szkole... :smile: Prosze jesli mozecie skonstruowac jakas dietke to bede ogromnie wdzieczny...

galanter
10-12-09, 18:11
czytanie nie boli!!! życzę miłej lektury tym bardziej że to gotowce!!!
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=67

Giro
10-12-09, 18:15
I Śniadanie
Płatki owsiane 50 g
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 300 ml

II Śniadanie
Chleb żytni pełnoziarnisty 70 g
Jaja kurze całe 60 g
Polędwica sopocka 30 g
Jabłko 150 g
Dynia, pestki 10 g

Obiad

Makaron czterojajeczny 80 g
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 60 g
Brokuły 80 g
Brukselka 80 g
Kalafior 80 g
Oliwa z oliwek 10 ml

Posiłek IV
Ryż brązowy 60 g
Mintaj świeży 60 g
Słonecznik, nasiona 15 g
Kapusta biała 40 g
Kapusta czerwona 40 g
Kapusta pekińska 40 g

Posiłek V
Ryż biały 80 g
Papryka czerwona 30 g
Papryka zielona 30 g
Siemie lniane 10 g
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 60 g

Kolacja
Ser twarogowy chudy 80 g
Oliwa z oliwek 5 ml

kpk25
13-12-09, 22:20
A ile srednio potrwa przybranie 15-20kg masy przy porzadnym odzywianiu sie i odpowiednim treningu?? :smile:

P.S DAMAGIRO dzieki za ulozenie dietki :) Chyba zaczne ja stosowac i zobaczymy jakie beda efekty :D

Maxi90
14-12-09, 11:58
A ile srednio potrwa przybranie 15-20kg masy przy porzadnym odzywianiu sie i odpowiednim treningu??

Nie sadze aby ktos znal na to odpowiedz bo kazdy organizm jest inny...ale 15-20kg to sporo wiec moze z tym chwile potrwac...chyba ze naprawde sie sprezysz to cos zdzialasz z tym...ja sie na tym tak za bardzo w sumie nie znam wiec moze sie ktos znajdzie co Ci na to pytanie odpowie(chocby z wlasnego doswiadczenia moze ktos wie)albo bedzie mial inne zdanie niz ja co do tego ze moze Ci z tym chwile zejsc...

Aponax
14-12-09, 12:05
Damigro, ta twoja "dieta" to dieta chyba dla ludzi ktorzy nie cwicza kulturystyke ... Za malo bialka pełnowartosciowego jednym slowem dieta do dupy - jezeli ma to byc dieta dla kulturysty masowa ;].

Giro
14-12-09, 22:32
Ogółem jest 2g Białka. Tak masz rację, pełnowartościoergo jest za mało, jednak aminokwasy ze źródeł roślinnych uzupełniają się nawzajem.