PDA

Zobacz pełną wersję : Metanabol a sprawy sercowe...

Pero
09-12-09, 19:34
Witam :) mam pytanie...mianowicie myślałem o kupnie metanabolu Jelfy (mam dojście do apteki-lekarz w rodzinie :) ), byłby to mój pierwszy środek o charakterze sterydu.Jednak jakiś miesiąc temu miałem robione echo serca i okazało się że mam lekki przerost jednej komory sercowej który jednak jest na granicy normy i jeden malutki przeciek z jednej komory do drugiej-wszystko to nabyte genetycznie, jednak mimo tych małych problemów u kilku członków mojej rodziny to jednak nikt nie miał z tym problemu.Więc czy metka jest dla mnie absolutnie przeciw wskazana?A może przy odpowiednich dawkach i środkach zabezpieczających nie będzie to problemem?Co mógłbym osiągnąć z metką, w jakich dawkach (waga 90kg) i z czym to mieszać?(nie mówie tu o następnych sterydach tylko o odżywkach lub innych rzeczach).Zastanawiam się czy zrobić sobie cykl na metce czy na dobrych odżywkach.Mam niewielki staż troche ponad rok, ale i niechciałbym przyjmować jakiś dużych dawek.Pozdro

lg team
09-12-09, 20:44
nikt tutaj jasnowidzem nie jest i nie wezmie odpowiedzialnoci za rade po ktorej moze ci cos sie stac...

grzechu-82
09-12-09, 22:52
Najlepiej poradź się tego lekarza (chyba że to ginekolog albo weterynarz:lol:)Jak załatwia Ci metkę to niech doradzi, ale ja osobiście bym nie ryzykował.

grzechu-82
09-12-09, 22:53
A rok stażu to moim zdanem za wcześnie na saa

j0zek
10-12-09, 00:08
osobiscie odradzilbym Ci sterydu jesli maz jakiekolwiek problemy z pompa. wystarczy sekunda jebut i Cie nie ma. zastanow sie co jest lepsze zycie czy smierc.

Nie chce Cie straszyc ale mysle ze nie warto koksowac, ja mam niewielkie zgrubienie platka mitralnego i nie biore nic mocniejszego od cm3 :D
Nawet odzywek typu nitrobolon nie biore bo obciazaja serce, a ja nie chce.

Wiec pomysl nad tym i do roboty;)

DIABEŁ
10-12-09, 05:32
Dokładnie jak lg napisał nikt jasnowidzem niejest. Zasiegnij porady lekaża porub wszystkie badania i wyniki i bedziesz wiedział na czym stoisz.

Pero
10-12-09, 14:23
Wyniki badań są OK mieszcze się na granicy normy, lekarz który wykonywał badanie nie znalazł żadnych przeciw wskazań do ćwiczenia na siłowni, nie przepisał mi żadnych leków, a te defekty, które ja posiadam to podobno ma bardzo duża grupa ludzi i nie jest to dla nich problem.Chyba po prostu musze znaleźć jakiegoś kardiologa z którym można by na ten temat normalnie porozmawiać, bo tak to prawie każdy lekarz mówi, że sterydy to śmierć, bezpłodność czy trwałe kalectwo.Ja się troche z tym zgadzam, bo nawet ibuprom można przedawkować i zrobić sobie krzywde więc wszystko dla ludzi, ale z rozsądkiem, dlatego rzeczywicie połucham was i najpierw zajde do jakiegoś porządnego kardiologa-najlepiej żeby sam też troche koksował :twisted: dzięki za pomoc wszystkim

joh1964
11-12-09, 10:53
Witam :) mam pytanie...mianowicie myślałem o kupnie metanabolu Jelfy (mam dojście do apteki-lekarz w rodzinie :) ), byłby to mój pierwszy środek o charakterze sterydu.Jednak jakiś miesiąc temu miałem robione echo serca i okazało się że mam lekki przerost jednej komory sercowej który jednak jest na granicy normy i jeden malutki przeciek z jednej komory do drugiej-wszystko to nabyte genetycznie, jednak mimo tych małych problemów u kilku członków mojej rodziny to jednak nikt nie miał z tym problemu.Więc czy metka jest dla mnie absolutnie przeciw wskazana?A może przy odpowiednich dawkach i środkach zabezpieczających nie będzie to problemem?Co mógłbym osiągnąć z metką, w jakich dawkach (waga 90kg) i z czym to mieszać?(nie mówie tu o następnych sterydach tylko o odżywkach lub innych rzeczach).Zastanawiam się czy zrobić sobie cykl na metce czy na dobrych odżywkach.Mam niewielki staż troche ponad rok, ale i niechciałbym przyjmować jakiś dużych dawek.Pozdro

daj się spokój z saa to błędne koło , kup sobie dobry stack kreatynowy do tego mono kreatyny i białko i to ci starczy, poza tym jw LG nikt tu na forum nie jest lekarzem , prawie każdy saa w większym lub mniejszym stopniu obciąża układ krwionośny, zły cholesterol oraz serce.