Zobacz pełną wersję : Metanabol a sprawy sercowe...
Witam :) mam pytanie...mianowicie myślałem o kupnie metanabolu Jelfy (mam dojście do apteki-lekarz w rodzinie :) ), byłby to mój pierwszy środek o charakterze sterydu.Jednak jakiś miesiąc temu miałem robione echo serca i okazało się że mam lekki przerost jednej komory sercowej który jednak jest na granicy normy i jeden malutki przeciek z jednej komory do drugiej-wszystko to nabyte genetycznie, jednak mimo tych małych problemów u kilku członków mojej rodziny to jednak nikt nie miał z tym problemu.Więc czy metka jest dla mnie absolutnie przeciw wskazana?A może przy odpowiednich dawkach i środkach zabezpieczających nie będzie to problemem?Co mógłbym osiągnąć z metką, w jakich dawkach (waga 90kg) i z czym to mieszać?(nie mówie tu o następnych sterydach tylko o odżywkach lub innych rzeczach).Zastanawiam się czy zrobić sobie cykl na metce czy na dobrych odżywkach.Mam niewielki staż troche ponad rok, ale i niechciałbym przyjmować jakiś dużych dawek.Pozdro
nikt tutaj jasnowidzem nie jest i nie wezmie odpowiedzialnoci za rade po ktorej moze ci cos sie stac...
grzechu-82
09-12-09, 22:52
Najlepiej poradź się tego lekarza (chyba że to ginekolog albo weterynarz:lol:)Jak załatwia Ci metkę to niech doradzi, ale ja osobiście bym nie ryzykował.
grzechu-82
09-12-09, 22:53
A rok stażu to moim zdanem za wcześnie na saa
osobiscie odradzilbym Ci sterydu jesli maz jakiekolwiek problemy z pompa. wystarczy sekunda jebut i Cie nie ma. zastanow sie co jest lepsze zycie czy smierc.
Nie chce Cie straszyc ale mysle ze nie warto koksowac, ja mam niewielkie zgrubienie platka mitralnego i nie biore nic mocniejszego od cm3 :D
Nawet odzywek typu nitrobolon nie biore bo obciazaja serce, a ja nie chce.
Wiec pomysl nad tym i do roboty;)
Dokładnie jak lg napisał nikt jasnowidzem niejest. Zasiegnij porady lekaża porub wszystkie badania i wyniki i bedziesz wiedział na czym stoisz.
Wyniki badań są OK mieszcze się na granicy normy, lekarz który wykonywał badanie nie znalazł żadnych przeciw wskazań do ćwiczenia na siłowni, nie przepisał mi żadnych leków, a te defekty, które ja posiadam to podobno ma bardzo duża grupa ludzi i nie jest to dla nich problem.Chyba po prostu musze znaleźć jakiegoś kardiologa z którym można by na ten temat normalnie porozmawiać, bo tak to prawie każdy lekarz mówi, że sterydy to śmierć, bezpłodność czy trwałe kalectwo.Ja się troche z tym zgadzam, bo nawet ibuprom można przedawkować i zrobić sobie krzywde więc wszystko dla ludzi, ale z rozsądkiem, dlatego rzeczywicie połucham was i najpierw zajde do jakiegoś porządnego kardiologa-najlepiej żeby sam też troche koksował :twisted: dzięki za pomoc wszystkim
Witam :) mam pytanie...mianowicie myślałem o kupnie metanabolu Jelfy (mam dojście do apteki-lekarz w rodzinie :) ), byłby to mój pierwszy środek o charakterze sterydu.Jednak jakiś miesiąc temu miałem robione echo serca i okazało się że mam lekki przerost jednej komory sercowej który jednak jest na granicy normy i jeden malutki przeciek z jednej komory do drugiej-wszystko to nabyte genetycznie, jednak mimo tych małych problemów u kilku członków mojej rodziny to jednak nikt nie miał z tym problemu.Więc czy metka jest dla mnie absolutnie przeciw wskazana?A może przy odpowiednich dawkach i środkach zabezpieczających nie będzie to problemem?Co mógłbym osiągnąć z metką, w jakich dawkach (waga 90kg) i z czym to mieszać?(nie mówie tu o następnych sterydach tylko o odżywkach lub innych rzeczach).Zastanawiam się czy zrobić sobie cykl na metce czy na dobrych odżywkach.Mam niewielki staż troche ponad rok, ale i niechciałbym przyjmować jakiś dużych dawek.Pozdro
daj się spokój z saa to błędne koło , kup sobie dobry stack kreatynowy do tego mono kreatyny i białko i to ci starczy, poza tym jw LG nikt tu na forum nie jest lekarzem , prawie każdy saa w większym lub mniejszym stopniu obciąża układ krwionośny, zły cholesterol oraz serce.