PDA

Zobacz pełną wersję : Zakwasy :/ Pomocy !

Foster
08-12-09, 22:26
moim problemem właśnie jest to co w tytule ... Mam olbrzymie zakwasy po przeciętnym treningu :/ co robic ??? Np. trening na bicepsy- specjalnie przez to zrobilem sobie w ostatnim czasie dwa cwiczenia z mniejszym ciezarem i miałem zakwasy prawie przez tydzien .. Kiedys tego nie miałem. Doradzcie cos co mam zrobic. Z góry dzięki ;)

galanter
08-12-09, 22:39
skoro masz zakwasy to przynajmniej czujesz że żyjesz:twisted:

michal_f
09-12-09, 11:03
Gdzies czytalem ze wit. C po treningu zmniejsza kwachy. Mozesz sprobowac, napewno nie zaszkodzi :)

1Matt
09-12-09, 11:10
a ja zakwasy zwalę na nieodpowiednie odżywianie.... na samym początku też miałem, przy diecie. Potem przeszły i do tej pory nie mam takich problemów...
Znajomy "ściemniał", że dietę trzyma, gówno jod i gówno robił, a kwachy miał takie, że
podnieść się z łóżka nie mógł;] zwale na brak minerałów w organizmie,
dostarczanych przez dietę;]

bulitto
09-12-09, 14:45
browar najlepszy na zakwasy :)

Sosna91
09-12-09, 15:43
rozciąganie.

mcudny
09-12-09, 15:57
rozciąganie.

Dokładnie, jak wstaniesz z łóżka porozciągaj porządnie mięsnie które dzien wczesniej ćwiczyłes i bedzie git :smile:

Aponax
09-12-09, 16:39
nie wiem dlaczego ludzie maja problem z zakwasami !! jezeli nei amm zakwasow na nastepny dzien , zmieniam trening albo dokladam ciezaru aby byly ! jak masz zakwasy to dobrze!

jaca666
09-12-09, 16:51
Dokładanie Aponax...
Zakwas=Przyrost...
Nie ma to jak dyskusja dzieci...

Foster
09-12-09, 17:19
no ok rozumiem wszystko ale bez przesady. Wiem że bez zakwasów nie da rady i nie powinno tak byc ale slyszalem kiedys ze jak ma sie je więcej niż 2/3 dni to juz raczej cos nie tak. Rozciągam sie przy cwiczeniu i to solidnie. Diete też mam :] także nie wiem, może są jakies masci czy cos w tym stylu :D ??
jak nic juz nie pomoże to bede sie rozciągał prawie bez przerwy hahaha xD

michal_f
09-12-09, 17:21
Rozciagasz sie po cwiczeniach a przed robisz dobra rozgrzewke. Odpowiednia dieta i regeneracja i bedzie git :)

MAXIMUS 2
09-12-09, 17:30
witam koledzy wtrącając się do tematu ja po klacie mam takie jak by mi kto wpierdol spuścił to normalne klatę robię raz w tygodniu

Foster
09-12-09, 17:40
witam koledzy wtrącając się do tematu ja po klacie mam takie jak by mi kto wpierdol spuścił to normalne klatę robię raz w tygodniu

haha no nieźle xD
szczerze to nie wiem jak to jest z tymi "zakwasami jakby kto wpierdol spóścił" xD ale wydaje mi sie że zakwasy to zakwasy

MAXIMUS 2
09-12-09, 17:53
No trochę mnie poniosło Foster ale nie żle łupie na drugi dzień

mtm
09-12-09, 18:04
Jeśli aż tak ci przeszkadzają to prysznic ciepło/zimno na zmianę , przed treningiem solidna rozgrzewka i katować ..:twisted:

1Matt
09-12-09, 18:19
do masażysty^^ z zakwasami to różnie...
jeden powie, że jak łupie to dobrze bo oznacza dobry solidny trening.
drugi powie, że zle bo to przetrenowanie i wytwarzanie zbyt dużo kwasu mlekowego.
w sumie, masz kwachy a widzisz przyrosty, to cza przeboleć i jechać dalej:)
masz kwachy, czujesz zmęczenie i gówno masz z treningu? znajdz powód i zrób coś z tym.
a z masażem nie żartowałem, dobra sprawa;] + maści/żele do tego.

Maxi90
09-12-09, 22:38
Nie wiem ile w tym prawdy ale gdzies slyszalem ze zakwasy spore robia sie kiedy podczas treningu nie ma wymiany gazowej(poprostu oddychania podczas wykonywania cwiczenia) i kiedy nie jest dostarczany tlen do miesnia wytwarza sie kwas mlekowy czyli te uporczywe "zakwasy":D w sumie podczas treningu oddycham ale i tak mam zakwasy nadal wiec chyba to jednak bzdura;P na zakwasy tez dobre jest rozciaganie po treningu i na drugi dzien i (w moim przypadku)ciepla kapiel(wyzej juz wspominano o tym)...Jesli to nie pomaga to albo pozostaje lekarz(jakis masazysta czy cos) albo poprostu przebolec te pare dni z zakwasami na jednej partii miesni a cwiczyc pozostale;P

Ezachiel
09-12-09, 22:42
masaz to i ja polecam, i nie konieczne u masazysty... ;]

Skatowałem totalnie przedwczoraj lydki, po schodach zejsc nie mogłem. Dzis, jakoś 2h temu usiadłem sobie w foteliku i zaczałem je sobie tarmosić. Szczerze powiem ze mocno zredukowałem ból, nie całkowicie ale stał sie już znośny.

Murzyn 42cm
10-01-10, 15:49
Zakwasy to znak nadejscia masy:D

Anarki-bez koksu polecam zaje..nuta:)

grochos
10-01-10, 15:56
gdzies ktos pisal ze rozciagnac miesien tuz po przebudzeniu... mi tam sie wydaje ze chyba lepiej tuz po wysilku :) druga sprawa sauna bardzo pomaga na zakwasy i ogolnie cieple kapiele...

zreszta tak miedzy nami to nie sa zakwasy:) :) :) zakwas w miesniu trwa od kilku do kilkunastu minut po treningu;) gdyby trwał az do nastepnego dnia to kwas mlekowy rozpuscil by wszystkie wlokna miesniowe... to co boli to tzw bole miesniowe, czyli pozrywane sarkomery...

hans87
14-01-10, 07:50
no grochos dales mi teraz do myslenia tym bolem miesni. Skoro to moze byc to warto robic sobie prysznic na zmiane ciepla i zimna woda... do tego warto tez zainwestowac w cos na regeneracje np. BCAA. Co wy na to?

D3
14-01-10, 08:50
moim problemem właśnie jest to co w tytule ... Mam olbrzymie zakwasy po przeciętnym treningu :/ co robic ??? Np. trening na bicepsy- specjalnie przez to zrobilem sobie w ostatnim czasie dwa cwiczenia z mniejszym ciezarem i miałem zakwasy prawie przez tydzien .. Kiedys tego nie miałem. Doradzcie cos co mam zrobic. Z góry dzięki ;)

Umierasz...

D3
14-01-10, 08:52
drugi powie, że zle bo to przetrenowanie i wytwarzanie zbyt dużo kwasu mlekowego.

Bzdura. Nie myl kwasu mlekowego, który się wytwarza tylko podczas treningu z mikrourazami w mięśniach po treningu.

pekulski104
18-01-10, 14:33
Hehee...ja wczoraj poćwiczyłem troche i też mam zakwasy :D

najt
18-01-10, 14:49
zmycie potu i bródu za pomoca mydła i gabki
next
leżenie w ciepłej wodzie / gorącej - koło 20 minut
next
zimny - 5 minutowy prysznic

magnez - plus aminokwasy Bcaa

to jest sposób aby zredukowac - zakwasy

Sosna91
18-01-10, 15:09
na zakwasy rozciąganko, dziękuje dobranoc.

po klacie czasem miewam takie ze ruszyc łapami nie moge, a przed trenigiem w siatkowke nastepnego dnia jak rozgrzeje i porozciągam to nic nie czuje, a po treningu juz mi przechodzi całkiem.