Zobacz pełną wersję : odżywianie
Witam, co sądzicie o sposobie odżywiania nie w formie typowej diety, że dziś tyle gram tego na śniadanie, po śniadaniu tyle tego itd, a w formie jedzenia codziennie tych samych produktów, takich jak :
jogurt 400ml :białko 25,2g, węglowodany 62,6g, tłuszcz 6g,
twaróg 200g : b 40g, w 6g, t 8g,
orzeszki ziemne : b 50,4g, w 40g, t 101,6g,
tuńczyk : b 25g, w 0g, t 12g.
z góry dzięki.
ja tam sie nie wiele znam ale tak sie nie powinno, to ma byc na caly dzien? to malo troche:smile: czy na jeden posilek i to razy 5, 6 posilkow?:smile: tez nie bardzo...gdzie makaron, ryz,chleb razowy, inne mieso, warzywo jakies?
Witam, co sądzicie o sposobie odżywiania nie w formie typowej diety, że dziś tyle gram tego na śniadanie, po śniadaniu tyle tego itd, a w formie jedzenia codziennie tych samych produktów, takich jak :
jogurt 400ml :białko 25,2g, węglowodany 62,6g, tłuszcz 6g,
twaróg 200g : b 40g, w 6g, t 8g,
orzeszki ziemne : b 50,4g, w 40g, t 101,6g,
tuńczyk : b 25g, w 0g, t 12g.
z góry dzięki.
odchudzasz się ?
to jest oprócz normalnych posiłków, śniadanie, obiad, kolacja
Andrew_ace
08-12-09, 13:16
Jak dla mnie najlepiej jest często te "dobre rzeczy". Na orzeszkach ziemnych daleko nie zajedziesz. Po kilku dniach będziesz miał ich dosyć. Poza tym to tłuste i słone jest. Mało rzeczy energetycznych jak pisano wcześniej. Chyba, że podajesz "fundamenty diety". Tuńczyk i twaróg są jak się patrzy. Ale dieta nie polega na tym, że zjesz rano kostkę masła na obiad pół chleba a na kolację wypijesz trzy litry mleka.
jaki cel sposobu odżywiania ?
jaki cel sposobu odżywiania ?
Zapewnienie organizmowi wartości odżywczych chociaż w pewnym stopniu, do tej pory jadałem tylko śniadanie, obiad, kolacje i coś po treningu. Obecnie dorzuciłem pomiędzy te posiłki twaróg (200g np z makrelą, pomidorami) plus pieczywo, tuńczyka plus pieczywo, 400 ml jogurtu, no i jak wyżej pisałem o orzechach to rzeczywiście zamienię je na ryż (również z jakimś dodatkiem) Jest jakiś sens, czy i to jest stanowczo za mało ?
Musiałbys napisac ile czego dokłanie jadasz na śniadanie, obiad i kolacje. Nie da się tak stwierdzić czy te jogurty to duzo czy mało...
Musiałbys napisac ile czego dokłanie jadasz na śniadanie, obiad i kolacje. Nie da się tak stwierdzić czy te jogurty to duzo czy mało...
Więc np. pierwsze śniadanie, na szybko koło 6:30 jakaś kanapka z serem bądź szynką, drugie 10-12 około 6 bułek z np pasztetem albo szynką/serem ż i pomidorem plus 200g sera białego z kawałkami makreli wędzonej bądź wędzonego śledzia i ogórka kiszonego. Następnie obiad kolo 16-17 np kotlet schabowy bądź mielony, pierś z kurczaka do tego ziemniaki gotowane plus jakaś surówka. Jakieś 2 godzinki po obiedzie tuńczyk z keczupem, cebulą i ogórkiem kiszonym i na kolacje jajecznica bądź jakieś kanapki (z czymkolwiek) i tyle.
Pasztetów nie jadaj, zmień lepiej na wedline. Produkty dobrane są nawet nieźle. Chcesz się tylko zdrowo odżywiać, czy chcesz nabrać masy??
Powiem tak, nie chce nabierać masy (tkanki tłuszczowej) ale zapewnić wartości do bezpośredniego rozwoju mięśni