Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Prosba o pomoc dla ekspertow

papa1001
12-01-07, 16:51
na poczatku chcialbym was prosic o rade bo jestem w tej dziedzinie zielony otoz
mam 21 lat 190cm wzrostu albo i lepiej i waze tylko niecale 60 kg cos ok 58-59
dodatkowo dodam ze cwiczyc cwicze sporadycznie gdyz zbyt duze obciazenie moglo by byc szkodliwe dla mojego kregoslupa ( tak twierdzi lekarz )
chciałbym was prosic o porade co byscie mi polecali jaki specyfik ( tylko zadnego strydu) ktory by pomogl mi nabrac masy tak gdzies 10-20 kg chociaz kazdy przyrost bedzie dobry
Z goryy dziekuje za pomoc

damiano
12-01-07, 17:01
a masz diete??
ja bym ci radzi narazie diete i do tego gainer mass xxl.poszukaj sobie na forum diety jest tego w ch...

papa1001
12-01-07, 18:51
diet probowalem i to roznych ale nie przynosily one zadnych skotkow dodam ze chcialbym prosic o takie porady po ktorych nawet po nabraniu masy zeby ona nie spadla tylko byla trwala

xzibit15pl
12-01-07, 20:26
jesli chcesz uzywac suplementow na mase i zeby ona niespadla to musisz miec odpowiednia diete przynajmniej tyle wyczytalem na forum

damiano
12-01-07, 20:27
wyczytalem na forum
wlasnie tak,bez diety bedzie ci ciezko

bejnar
12-01-07, 21:53
10-20kg napewno w miesiac nie zrobisz, tu musi być stała dieta + gainer i duuuuzo czasu

wiko
13-01-07, 01:48
Duzo zalezy tez od tego jak zyjesz. Czy robisz po 12h na dobe w kamieniu czy 8h za biurkiem (chco wtedy pewnie bys prosil o 10-20 kg ale zeby sie pozbyc a nie przybrac:P)
Ja bym na twoim miejscu dobra diete sobie zastosowal, w sumie przy tym wzroscie i takiej wadze co kolwiek bys nie jadl by bylo dobre :P staraj sie jesc nie 2 duze posilki na dzien zapchasz sie i koniec...staraj sie systematycznie co 2h cos zjesc nawet gdy nie jestes glodny (cos zjesc to nie jest kromeczka z maslem orzechowym:P tylko troche wiecej i jakis nabial :P ) i staraj sie pic min 2l czystej wody dziennie :P nie coli nie kawki tylko czystej wody niegazowanej :P