Zobacz pełną wersję : co robić po 1 cyklu
witam własnie koncze cylk który trwał 9 tygodni suple które brałem to:
mono inkosport 500g
bcaa mega caps olimp
vitaminy olimp
gainer mass xxx
no xplode dożucony w 4 tygodniu cyklu
co dalej ,ile przerwy ,co brać w przerwie ,dodam że zostało mi jakieś 2kg gainera
drugie pytanko ,wiekszośc osób pisze że po pierwszym cyklu przybyło im sporo wagi np + 12kg ,u mnie jest inaczej
biceps +4cm
klatka +3,5cm
ogólna waga koło 4 kg w góre
czy jest wszystko ok.....prosze o opinie
dzbanekzwd
07-12-09, 07:20
przerwa minimum tyle ile trwał cykl. 9 tygodni sporo troche jak na cyklon. gainera możesz kuszać dalej wg. braków w diecie.
w przerwie możesz dalej jeść bcaa/białko/gainery bo ich nie je się cyklicznie.
troche zes dlugi ten cykl zrobil , odpoczni od odrzywek i przyluz sie do miski a za jakies 10tyg zrob sobie nastepny cykl
Cykl może i troche długi, ale nawet jeśli już w ostatnich tygodnaich nie kopało go mono to robiło to no-xplode:D
Po za tym wszystko ok. zrób sobie odpoczynek mniej więcej tyle ile trwal cykl i mozesz lecieć z następnym. Na utrzymanie możesz tak jak kolega wyżej pisał aminki, gainerek, białeczko.
Skoro Kumple robili na jednym cyklu 12 kg masy, to zapytaj ich jaka to była masa i naczym to robili, czy rzeczywiście odżyweczki, czy coś innego...
MolderDist
07-12-09, 23:33
witaminy i minerały możesz ciągle brać
kup omega-3
bcaa jak zostało to również dalej bierz, jak nie to kup np. Bcaa Xtra i stosuj nadal okołotreningowo.
Możesz spróbować teraz np. beta-alanine bo jeszcze nie brałeś, i napewno warto sprobować glicerol (gliceryna w aptece) - bardzo tania, a działa.
co to jest ta beta alanine i jak stosuje sie to gliceryne (myślałem oz zakupie bcca extra z activlabu?)
MolderDist
08-12-09, 21:32
Kolego, używaj wyszukiwarki na tym forum i Google!
co do beta-alaniny to mój temat
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=23101&highlight=activlab
wpisz w wyszukiwarce glicerol/gliceryna i na tym forum gdzieś było opisane