Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sposób na chorobliwe pocenie

Rokr91
06-12-09, 17:25
Szukam sposobu na chorobliwe pocenie się całego ciała (lek, operacja, coś innego).

Mój przypadek jest bardzo poważny, w google znalazłem tylko setki porad na temat maści i kosmetyków - na mnie nigdy to nie działało.

jaca666
06-12-09, 17:26
Ogol futro...

Rokr91
06-12-09, 17:37
Goliłem, nie pomaga. Jest jeszcze gorzej, bardziej widać na ubraniach.

Wiki
06-12-09, 17:40
antyperspirant gillette w żelu polecam pod pachę :smile:. Jedyny w miarę działający.

Rokr91
06-12-09, 17:46
Miałem (nie tylko z Gillette), żadnego działania nie odczułem.

Bardziej interesuje mnie jakieś doświadczenie z zabiegów i koszty takich operacji.

Hermann
06-12-09, 18:16
Wydaje mi sie że najpierw powinieneś znależć przyczyne. Nie jest to naturalny objaw.Przede wszystkim panel hormonalny. Wizyta u endokrynolo i zalecone badania.Gdzieś mi sie obiło o uszy że te objawy występują w nadczynności tarczycy ale nie jestem pewny.

1Matt
06-12-09, 18:20
hermann napisał all na pytanie:)
niestety też miałem problem z nadmiernym poceniem się, rano wstawałem cały mokry...
ale jakoś przeszło na całe szczęście:)
operacje? nie sądzę by coś takiego istniało, tak jak hermann napisał to ma podłoże hormonalne.

Rokr91
06-12-09, 19:16
Mając 14 lat miałem niedoczynność (to znaczy powiększone T3), ale powiedzieli że to normalne w tym wieku.

michal_f
06-12-09, 19:19
sprobuj moze Antidral. Mi pomogl :)

pey
13-12-09, 22:40
Wydaje mi sie że najpierw powinieneś znależć przyczyne. Nie jest to naturalny objaw.Przede wszystkim panel hormonalny. Wizyta u endokrynolo i zalecone badania.Gdzieś mi sie obiło o uszy że te objawy występują w nadczynności tarczycy ale nie jestem pewny.

Mając 14 lat miałem niedoczynność (to znaczy powiększone T3), ale powiedzieli że to normalne w tym wieku.

Wtedy było normalne - teraz to może być już choroba. Coraz więcej młodych ludzi choruje na tarczycę więc to może być powód.

Pero
13-12-09, 22:50
A tak z ciekawości to jaki zabieg chirurgiczny przychodził Ci na myśl?Wycinanie gruczołów potowych?Podobne Japońce tak robią :lol: Ogólnie pot jest wytwarzany przez organizm kiedy zewnętrzna część organizmu jest nastawiona na nadmierną temperature i ma zadanie chłodzące.Ostatnio słyszałem o jakimś fajnym preparacie na recepte na potliwość, zajdź do lekarza może Ci coś doradzi.

Bull2
13-12-09, 23:08
ja zadko kiedy poce sie od temperatury( w sumie tylko pachy tak nadmiernie ) . Glownym czynnikiem jest stres. Moze na starosc ci sie unormuje :]

pey
13-12-09, 23:13
Ogólnie pot jest wytwarzany przez organizm kiedy zewnętrzna część organizmu jest nastawiona na nadmierną temperature i ma zadanie chłodzące

Sory, ale skąd bierzesz takie informacje i nowinki medyczne?

..:Damian:..
13-12-09, 23:36
Sory, ale skąd bierzesz takie informacje i nowinki medyczne?

Hmmm skąd? Pewnie z internetu :lol:

Pero
14-12-09, 01:11
W szkole was tego nie uczyli?Pot to normalna reakcja organizmu na jego zwiększoną temperature.

alder
14-12-09, 01:34
czemu ludzie oczekują od antyperspirantu braku pocenia ? on ma zabić przykry zapach. ja używam takowego i niekiedy spocę się jak świnia ale nie śmierdzę. pocić się trzeba, ignoranci !

a jeśli nadmiernie, to może toksyna botulinowa (jad kiełbasiany)

http://www.nadpotliwosc.pl/index.php?section=6

Aponax
14-12-09, 11:24
Etiaxil ten czerwony i gwarantuje ze koniec z problemami :].

m@bi
15-12-09, 22:40
Wybróbuj dostępny w aptece ANTIDRAL środek który chłopskim rozumieniem usypia gruczoły potowe :) w 100% działa i jest nie drogi :P

pey
16-12-09, 11:10
W szkole was tego nie uczyli?Pot to normalna reakcja organizmu na jego zwiększoną temperature.

Człowiek wytwarza pot 24h na dobę. Jednym z wielu powodów powstania zwiększonego potu jest podwyższona temperatura organizmu a powodów jest wiele i nie są to tylko sprawy związane z czynnikami zewnętrznymi.

Bull2
16-12-09, 17:25
Rokr wez stestuj to : Etiaxil ten czerwony i daj znac tutaJ koniecznie

michal_f
16-12-09, 17:33
mozesz sprobowac Etiaxil, nie stosowalem tego wiec chetnie uslysze opinie od Ciebie. Na mnie dobrze zadzialal Antidral. Smarujesz pachy na wieczor i caly nastepny dzien masz spokoj z poceniem.

Marurka
16-12-09, 23:54
http://www.ciao.co.uk/Reviews/Mitchum_Anti_Perspirant_Deodorant__5176764
Nie wiem czy jest to w Polsce ale powiem Wam ze nic lepszego na pocenie sie nie ma jak wlasnie ten antyperspirant. Nawet Etiaxil przy tym wymieka. Polecam bezzapachowy. Dziala przez 48h :))

Hermann
18-12-09, 10:43
Posłuchaj mnie Rokr i zastanów sie. Jeżeli rozboli Cie ząb to czy przez całe życie będziesz brał środek przeciwbólowy zamiast iść do dentysty? Problem Twój spowodowany jest jakimiś zaburzeniami organizmu i wszystkie kosmetyki jedynie łagodzą skutki. MUSISZ ZLIKWIDOWAC PRZYCZYNE. Procedura jest taka; lekarz rodzinny- skierowanie do endokrynologa -badania- diagnoza -leczenie. KONIEC PROBLEMU. Pieniądze przeznaczone na kilogramy antyprespirantów wydasz na białko i inne pomocne odzywki.Pozdrawiam.