PDA

Zobacz pełną wersję : Gino

Wiki
04-12-09, 20:41
Jak rozpoznać ginekomastie? :smile:
Miał z was to ktoś może, albo ma:P? Ostatnio zauważyłem że mam sutki dużo bardziej wrażliwe, od czasu do czasu mnie bolą.
Mam trochę smalcu na całym ciele, więc nie wiem czy to jest lipo czy gino. No i jestem w trakcie redukcji i zastanawiam się czy te świństwo zejdzie, czy nie ;].

Podobno z wiekiem samo przechodzi, ale mi już od dłuższego czasu nie chce przejść :].

mateohzp
04-12-09, 21:48
jesteś na jakiejś "suplementacji"?

Aponax
04-12-09, 22:08
Jak rozpoznać ginekomastie? :smile:
Miał z was to ktoś może, albo ma:P? Ostatnio zauważyłem że mam sutki dużo bardziej wrażliwe, od czasu do czasu mnie bolą.
Mam trochę smalcu na całym ciele, więc nie wiem czy to jest lipo czy gino. No i jestem w trakcie redukcji i zastanawiam się czy te świństwo zejdzie, czy nie ;].

Podobno z wiekiem samo przechodzi, ale mi już od dłuższego czasu nie chce przejść :].

Hmm , sprobuj tak - po kąpieli poloz sie na lóżku , prawa dlon pod glowe a lewa dlonia macasz sutek - szukasz grudek/guzow , jezeli masz to musisz wyczuc czy sie przemieszczaja czy nie. Do tego ten bol jest kujący ,tepy ? i czy trwa pulsacyjnie czy poprostu boli np. przez 3-4h ?

Wiki
04-12-09, 23:13
no mam guzka, przemieszczającego się, ale jest mały i nie wiem... Może tak powinien sutek mieć :smile:, nigdy nie dotykałem innego męskiego suta :D.
Hmm, ból w ogóle pojawił mi się w tym tygodniu, wcześniej niczego takiego nie miałem. Może dlatego że sobie zacząłem coś wmawiać :P? Coś z psychą:smile:? To jest dziwny ból, a raczej nie ból tylko podrażnienie, coś w stylu kłucia, szczypania :smile:. Tylko okresowo, jak np. dostanę dreszczy i koszulka akurat w tym momencie dotyka mu sutka to wtedy czuje coś dziwnego :D. Albo pod prysznicem, jak przejadę ręką....

Dobra, ale jak guzek jest "luźny", to dobrze czy źle? :P Muszę iść na stół?

nie jestem na "suplach" ;]

Aponax
05-12-09, 17:13
wiki ,
to masz podraznione sutki jezeli cie tak kuje np. pod prysznicem. Z czasem ten bol - nie bol zejdzie sam:]. A co do grudek/gozkow to lepiej ze sie przemieszcza - gdzies czytalem ze gdy sie przemieszcza mozna jeszcze wyleczyc to lekami inie trzeba isc po skalpel :]. Ile masz lat i czy przeszedles juz okres dojzewania - jezeli tak , to mniejwiecej ile lat temu. Moze to byc gino ale moze to takze byc lipo , najlepiej wstaw jakies zdjecia klatki. A jeszcze lepiej idz do lekarza , wizyta nie bedzie to kolosalny wydatek ale bedziesz mial 100% pewnosc ze nie masz gino :].

Wiki
05-12-09, 18:34
spoko, ja wiem co mi lekarz powie, że jeszcze dojrzewam i że testosteron ze mnie wychodzi, a z czasem to samo zniknie ;).
Ale ja to mam odkąd pamiętam, chyba od 4 podstawówki, to już jakieś 8 lat.
A z tym dojrzewaniem to sam nie wiem, chyba jeszcze nie do końca dojrzałem ;d.

Sosna91
05-12-09, 18:59
hmm pamiętam miałem w wieku 16lat coś takiego że mi stwardnały suty, i jakby monety w nich były tak wyglądało i twarde były, najpierw jeden potem drugi ale przeszło samo.

nie jestem na "suplach" ;]

a na czymś mocniejszym?

Wiki
05-12-09, 19:16
nie biorę supli i nie jestem na "suplach" :lol:

Aponax
05-12-09, 19:24
Jak Ci lekarz powie ze jeszcze dojrzewasz to zapytaj sie chociaz czy moze jakies badania by nie zrobil ? albo zeby dal cos aby to przeszlo , powiedz ze juz masz to z 8 lat i jak nie da to idz do innego - bo tamten to idiota i skonczony debil :].

Wiki
05-12-09, 19:28
ok, dzięki za rady.

Pero
09-12-09, 23:49
Co do tego swędzenia sutków to może masz po prostu tak zwany sutek biegacza/sportowca?Polega to na podrażnieniu sutków poprzez noszenie koszulek z sztucznych materiałów, które w dodatku dość mocno opinają klatke.Idź do lekarza niech sprawdzi wszystko od kilku frontów pozdro

Bull2
09-12-09, 23:56
pokaz fotki

Wiki
10-12-09, 15:38
kiedyś może wkleję :lol:

Bull2
10-12-09, 23:22
wrzuc, ja tez wrzuce

Wiki
11-12-09, 13:11
jestem umówiony już z lekarzem. Teraz nie mam jak wrzucić fotek, więc nie za bardzo mogę to zrobić... :p