Zobacz pełną wersję : tableki a tycie.
Witam.
Mam takie pytanie, ktore nurtuje wiele osób... niektórzy twierdzą że jesli ktos bierze jakies tabletki dlugookresowo to od nich przybiera na wadzę.
Moze sie myle, ale ja zawsze uwazalem ze od samych tabletek sie nie tyje tylko po prostu zazywanie ich zwiększa łaknienie i człowiek po prostu wiecej je i przez to tyje.
Pytanie do speców żywieniowych czy mam rację w tej kwestii. ;-) pozdrawiam
Witam.
Mam takie pytanie, ktore nurtuje wiele osób... niektórzy twierdzą że jesli ktos bierze jakies tabletki dlugookresowo to od nich przybiera na wadzę.
Moze sie myle, ale ja zawsze uwazalem ze od samych tabletek sie nie tyje tylko po prostu zazywanie ich zwiększa łaknienie i człowiek po prostu wiecej je i przez to tyje.
Pytanie do speców żywieniowych czy mam rację w tej kwestii. ;-) pozdrawiam
jak się tyje od tabletek to ja takie poproszę :)
fallenursus
04-12-09, 18:51
wiesz Hans, zauwazylem ze ludzie roznie swoje lenistwo tlumacza.
no racja fallen... ale ostatnio zaczalem sie zastanawiac czy faktycznie branie tabletek (jakis na konkretne schorzenia) podwyższa łaknienie i... np. spowalnia przemiane materii??? Liczę ze spece od żywienia sie wypowiedzą jeszcze. ;)
fallen: masz gdzies na forum swoje aktualne foty? chcialem zobaczyc Twoje postępy, bo juz minęlo kilka miechów od czasu gdy wstawiles swoje pierwsze foto na forum ;)
fallenursus
04-12-09, 19:00
oczywiscie ze sa leki co spowalniaja metabolizm.i mozna od nich sie roztyc-jesli sie nieprzestrzega prawidlowych zasad odzywiania.spacery z psem, wyjscia do parku z zona czy dziecmi ,rowerek, nikomu jeszcze na zle nie wyszlo...
ps. postep jest w wadze. od lata dobilem 10kg+2 dziurki w pasie popuscilem :P,ostatni cykl to byla mala porazka, kontuzje,i nie ma co sie fotografowac. najaktualniejszy jest avatar.:( to sie wszystko da naprawic po zime :)
fallen: ok ;) powiedz mi jakis trening stosowales ze udalo Ci sie schundąc w pasie? Same aeroby czy szczegolna dieta również???
fallenursus
04-12-09, 19:08
wszystko opisane w relacji :) +filmy+foty..
mówimy o tabletkach antykoncepcyjnych :twisted:
a inne, zwiazane z innymi chorobami/dolegliwościami
?
przy różnych schorzeniach na pewno znajdą się takie leki ale ,że tak powiem "zwykłe" tabletki tego nie powodują przynajmniej nic mi teraz nie przychodzi do głowy.To raczej tabletki hormonalne.Chociaż pewnie coś się znajdzie co pobudza apetyt ,ale na to też można znaleźć radę.
fallenursus
04-12-09, 19:30
dzial o kuracji hormonalnej wiesz chyba gdzie, nie?:smile:
dzial o kuracji hormonalnej wiesz chyba gdzie, nie?:smile:
tak jest :rockon: