PDA

Zobacz pełną wersję : poczatek przygody z silownia

feelthekick
03-12-09, 22:30
witam.
niedlugo planuje pierwszy raz pojsc na silownie i zaczac systematycznie cwiczyc.
niestety do dyspozycji mam tylko piatek, sobote i niedzele, na tygodniu nie mam czasu, domyslam sie, ze nie jest to najlepsze rozlozenie "dniowe", ale musze cos do tego dostosowac.

Prosba ode mnie do Was, prosze o polecenie jakiegos planu, z reszta nie wiem jak to jest na silowni, czy po zapisaniu sie zostajemy "przydzieleni" pod opieke jakiegos trenera, czy ktos tam doradza i pomaga ulozyc plan, czy jest to cos na ksztalt samowolki.

Prosze o opdowiedz, z gory dziekuje

aha, na pocztaek raczej jakas ogolnorozwojowka, czyli co z czym jak , jakimi ciezarami itd

pozdrawiam

bulitto
04-12-09, 14:02
racja z ta ogólnorozwojówką ciężary to dobierasz pod siebie zobaczysz na co Cie stać obczaj dział trening i oczywiście dieta

Radek1989
04-12-09, 14:44
Musisz sobie też odpowiedzieć na pytanie , czy chcesz być szybki, zwinny , i trochę wyrzeźbiony i to wszystko , czy jednak twoim celem jest masa , masa , masa ... :)

Andrew_ace
04-12-09, 15:05
Na początku najważniejsze jest nauczenie się techniki wykonywania ćwiczeń. Radzę nie przesadzać z treningiem i z cieżarami bo na następny dzień nie będziesz mógł się ruszać nawet jeśli na treningu przy pierwszym wrażeniu wcale się nie zmęczysz.

Pamiętaj tylko, że na efekty trzeba czekać i jest to sport na całe życie. Ciężar dobiera się nie według możliwości najlepszego na siłowni a masy ciała i stażu.

Mi też na tygodniu ciężko znaleźć czas ale go znajduję i trenuję mimo zmęczenia pracą. Ćwiczenia zawsze mogą trwać te 45 minut gdzie zdążysz już sporo zrobić.

Na początku jest trudno, z czasem organizm się przyzwyczaja, zakwasy są minimalne.

Nie opuszczaj nóg i brzucha bo potem będziesz gonił zaległości.
Życzę powodzenia!

KowalX
04-12-09, 16:13
na początek trening ogólnorozwojowy jest ok

feelthekick
04-12-09, 17:41
ogolnorozwojowka przez ile, miesiac? i to polega na cwiczeniu wszytskich miesni na jednym treningu, czyli 3 razy w tygodniu cale cialo?

cel to raczej ładna , umiesniona, wysportowana sylwetka, nie chce byc olbrzymim miskiem ;p
80kg wystarczy

KowalX
04-12-09, 18:08
tak całe ciało z tym ,że w każdym ćwiczeniu poszczególne partie mięśni powinny być oddalone jak najdalej od siebie

2-3razy na tydzień wystarczy

..:Damian:..
04-12-09, 19:54
Czyli FBW 3razy w tygodniu :)
Łącząc przy tym małe partie mięśniowe z dużymi

feelthekick
04-12-09, 21:02
tak całe ciało z tym ,że w każdym ćwiczeniu poszczególne partie mięśni powinny być oddalone jak najdalej od siebie

2-3razy na tydzień wystarczy

moglbys na przykladzie jakims, zeby rozjasnic ;]

jak myslicie, te 3 dni pod rzad, ptk, so ,ndz dadzą rade, czy lepiej wogole sie nie brac niz cwiczyc 3 dni pod rzad ?