Zobacz pełną wersję : Trądzik itp
Witam mam od pewnego czasu problem z trądzikiem.
Podejrzewam że jest to i z wieku i z zażywania kreatyn itp i po przebytych cyklach z mety itp
Lekarz ostatnio mi przepisal masc kupilem - troche pomogła , lecz nie do konca .
co polecacie ? Oprócz maści ? albo jakaś zajebiscie dobrą maść ;D ?
pozdro i czekam na odp.
dodam ze mam go na podbródku i na policzkach - na policzkach mniej na podbrodku jest tego sporo. ;/
polecam masc ACNE-DERM, smarujesz miejsca chorobwa zajete. DO tego cynk i powinno byc lepiej :)
wujek.maciek
03-12-09, 17:01
nie wiem dlaczego, ale przypomnial mi sie wlasnie fragment z "chlopaki nie placza" dy lekarz mowi, ze tak na prawde nie ma skutecznej metody na tradzik lol
bylo juz troche takich tematow... jak ta masc dziala, to smaruj, albo jesli nie masz chopla ma punkcie wlasnej facjaty, po prostu to olej. mam kumpla z takimi dziurami na gebie, ze pomyslalby kto, ze tragadia. nic z tych rzeczy... koles jest kumatym i sympatycznym wlascicielem malej firmy, obraca takie lachony, ze szczena na buty opada (z reszta zonke tez ma niczego sobie) i ogolnie b.dobrze mu sie powodzi. takze nie ma sie co tradzikiem przejmowac...
pozdro
co do Acne-derm na trądzik hmm na niewielki jako tako bynajmnie na mnie nie działał za dobrze, stosuje tylko na przebarwienia jka mam jakies na plecach, po ok 3-4tygodniach widać lekką różnice. cena ok 20zł
Wujku macku masz racje bo nie tyle przeszkadza trądzik w uwodzeniu co w podświadomości mężczyzn i z zaniżoną samooceną. A jak ktoś nie jest pewny siebie to wiadomo jak jest ;] choć widok ogrmnej czerwonej guli albo nie daj borze kilku na twarzy możę kobiete z poczatku zniechęcić. zależy od stopnia. nie mniej jednak walczyć z tradzikiem trzeba aby zostały po nim jak najmniejsze slady.
nie bierz antybiotyków bo trądzik po odstawieniu wróci.
Maści, żelów, kremów jest multum i niestety będziesz musiał próbować co na Ciebie działa.
jpMLN,
smigaj do dermatologa - jezeli ten gdzie byles nie spelnil twoich wymagan (oczywiscie mysle ze nei masz ich zbyt wygorowanych) to zmien malo dermatologow ?? od huja i spowrotem - tylko nei idz na kase chorych tylko prywatnie ... A co do reszty to - cynk i drozdze dostepne w aptece:].
Mi sie wydaje ze trądzik sie robi jak za duzo wcinasz słodyczy, weglowodanów itp. tzn tak jest w moim przypadku niestety, ostatnio jak zwiekszylem ilosc bialka i wegli w diecie odrazu mi sie pojawił lekki trądzik
Mi sie wydaje ze trądzik sie robi jak za duzo wcinasz słodyczy, weglowodanów itp. tzn tak jest w moim przypadku niestety, ostatnio jak zwiekszylem ilosc bialka i wegli w diecie odrazu mi sie pojawił lekki trądzik
jest udowodnione niby ze to mit i nie prawda ale tak jak różne leki działają na daną osobę tak i tez różne czynnki wywołują trądzik i od jedzenei słodyczy mozę być, mnei też zaczął wyskakiwać jak zacząłem pochłaniać sporę ilości białka i węgli. oraz supli.
Ja byłem z tym u dermatologa bo już od dawna mi to nie schodzi z twarzy.
Przepsiał :
Duac - masc, smarowac na noc
Clinade - masc, smarowac na rano
Unidox - tabletki(1 dzień dwie,1 tydzień po jednej,2 tydzień po pół )
I jakieś scierwo osłonowe na układ pokarmowy.
Dałem za to 99zł, z tym ze Duac 2x kupiłem, a jest najdroższy ~30zł
Z początku nawet poschodziło troche, ale jak zaczałem zmniejszac dawki Unidoxu to przestały schodzic,ale tez nie wracają.
Po witaminach z olimpa tez mi schodziło ale jak przestawałem brac to wracało.
Aha i te leki to nie wiem czy wszystkie bez recepty kupi.
chaber bławatek, zaparzasz, pijesz i po 2 dniach syfów mniej ;) można też torebką smarować oraz rumiankiem.
kto wie jak sperma działa. wszak coraz nowsze badanie wykazują, że działa niesamowicie, przedłuża życie.
ok dzieki wszystkim , kupie masc cynkowa . jak nie pomoze to udam się do dermatologa po jakas pozadną masc .
pzdr.
maść cynkową ? z tego co wiem, to to dobre na opryszczkę (tzw. zimno) ale na trądzik ?
nie masc cynkowa tylko cynk w tabletkach kup. Wez zincetral albo zincas forte. Zincetral chyba ma wiecej cynku jak sie nie myle.
Do tego popros o masc na tradzic np. Benzacne lub Ance derm.
chłopie nie zastanawiaj sie i smigaj do dermatologa ... chcesz miec buzke jak bandyta w bliznach ?? czy jak normalny czlowiek ...
nie masc cynkowa tylko cynk w tabletkach kup. Wez zincetral albo zincas forte. Zincetral chyba ma wiecej cynku jak sie nie myle.
Do tego popros o masc na tradzic np. Benzacne lub Ance derm.
nie zalecaj mu jak nie wiesz co jest przyczyną
niech śmiga do dermatologa
nie zalecaj mu jak nie wiesz co jest przyczyną
niech śmiga do dermatologa
ale nic mu sie nie stanie jak troche cynku zje a te masci sa na tradzik pospolity wiec krzywdy mu nie zrobia. Oczywiscie ze do dermatologa jakby poszedl to bylo by lepiej ale jak chce leczyc sie sam to ja mu juz rady udzielilem. Mi te masci i cynk troche pomagaja :)pzdr
Polecam ISOTREX co prawda na recept ale jak dobrze w aptece ściemnisz to bez problemu powiedz ze to już twoje 3 czy 4 opakowanie i nie będziesz biegał do lekarza po receptę za każdym razem naprawdę pomogą sprawdzony osobiście a i polowa jak nie więcej trądziku u mnie było spowodowane papierosami rzuciłem i już po 2 tyg cera poprawiła się o 100 procent zero syfków a kreatyna nie ma nic do rzeczy wiem bo sam biorę
Kowal ale zależy jaki dermatolog, ja byłem 2x u publicznego czy jak to sie zwie, tego za darmo D:
i baba tylko spojrzy, nic Ci sie nie spyta, na moje pytania nie odpowiadala praktycznie tylko wypisala leki na chybił trafił i żeby zakupić, to wszystko następny.
VIP365- to że na ciebie kreatyna nie ma wpływu nie znaczy ze na innych, choć udowodniiono ze np, czekolana nie wzmaga to jednak nie którzy od niej mają, ja np. jak pilem kakao pod rząd pare dni to mi wysypało. kumpel po kreatynie miał, ty możesz nie miec, tak samo z fajkami na 99% inni nie maja przez to trądziku ty masz. taki już on jest.
jedno jest pewne, nie ma leku który to wyleczy w 100%. Trzeba przecierpieć
ja pamiętam, że jak byłem młodszy, to jak popiłem i się najadłem czipsów, to na drugi dzień mi syfy wywalały.
ja pamiętam, że jak byłem młodszy, to jak popiłem i się najadłem czipsów, to na drugi dzień mi syfy wywalały.
http://www.animalpak.pl/forum/images/smiles/7.gif
Jak jesteś zdeterminowany i to zainwestuj w Izotek a pozbędziesz sie dziadostwa. Kurwacja jest ciężka znaczy się kuracja :lol:, ale daje zajebiste efekty
http://www.izotek.pl/
p.s
jebać dermatologów :headbang:
Gawita180700
09-12-09, 17:30
jest to stężony alkohol który odtłusza skórę i zabija bakterie 3 razy dzienie pysk przecierasz i wyglądasz jak elvis;) rano połódnie i wieczorem:whistle:
nigdy problemu z tym nie mialem ale od ostatneigo roku raz na jaksi czas nawiedza mnie plaga syfow, polega na tym ze atakuje z 6 na raz;p i jak zejda mam spokoj na jakis czas i potem znowu. jak sobie radze??, dwa razy dziennie prysznic, tonik do twarzy under 20 smaruje 2 razy dziennie do tego krem nawilzajacy loreal dla mezczyn smaruje rano, ewentualnie na noc myje twarz clear and clear i schodza, skora jest ozywiona a syfow w sumie nie ma dopki cos mnie nie nawiedzi:P
Mnie to zawsze nachodzi plaga po konkretnym piciu (najgorzej to po bombie :P) albo jakis fastfoodach, ale jak sie dobrze odżywiam to trądzik nie jest az tak tragiczny. Osobiście uważam ze dieta to podstawa walki z trądzikiem i zdania nie zmienie bo wiem to z własnego doświadczenia.
masz racje jak najem sie tego syfu typu mc dondla kfc i takie tam zawsze mam syfy.!
a co sadzicie o terapij laserowie w celu usunięcia trądziku może ktoś osobiście był pacjentem albo ma znajomego który poddał się takiemu zabiegowi
są serki odmian trądziku, wiele razy to pisałem, jednemu od złej dietty wyskoczą innemu nie bo innemu od fajek itp, trzeba zbadać co na kogo działa.
na pewno nic gazowanego (piwo też) słodycze tłuste żarcie fast food itp odpadają dobre na pryszcze jest mydło protex kosztuje z 2zł myje nim buzie 2 razy dziennie fajnie odtłuszcza skórę i do tego na noc maść cynkowa w miejsca z syfkami i cynk w tabsach