Zobacz pełną wersję : żółtko jaj jeść czy nie??
Gawita180700
29-11-09, 23:52
wszedzie pisza o jajkach ale konkretnie niewiem czy jeść zółtka czy nie i w jakich ilościać prosze o krótką odpowiedz pozdro
więcej białka jest w żółtku ;D
ale białko z białka jest lepsze. ;]
zależy ile jesz jaj dziennie. jeśli do 4 to bym jadł całe. ale jeśli 12 to hmmm bym się zastanowił. jeśli uważasz tłuszcze, to musisz to przemyśleć. ogólnie żółtko ma witaminy itd. wszak kurcacek się tym żywi.
Nie jedz kurczaczka :(
Tak jak wyżej zależy od ilości jaj
To lepiej kurczaczka wyrzucić?
chyba z żółtko mu chodziło jaca,mam nadzieje.
Hans wiem ale ja wole zjeść niż wyrzucić no chyba że zonie na ciasto...
wujek.maciek
30-11-09, 10:54
jedz cale! temat walkowany tyle razy, ze nie chce mi sie pisac dlaczego. opcja szukaj
pozdro
jaja i mity o nich ble ble ble nasza babki jadły całe jajka i zyją bo nie słyszały kiedys o złym tłuszczu ja niekiedy jem 15szt dziennie połowe surowe i zyje jakos a chorby z tego to propaganda dla plebsu i ludzi którzy kochają wymyslanie chorób i robią z siebie sterylne stworzenia.
Ja obecnie na masie pozawalam sobie na 4 białka i 2 żółtka.Takie ustaliłem sobie proporcje bo dostarczam 1g tłuszczu na kgmc.Na rzeźbie 1 żółtko i 4 białka a więc nieduża różnica a jednak a na rzeźbie 0.5-0.7g tłuszczu...
mam kolege ktory zjada do diety 18 calych jaj,robil badania i nic zlego mu nie wykazaly (wazy 95kg)
fallenursus
30-11-09, 20:33
harkorowcy jedza ze skorupkami, przynajmniej wapn ...
warto jesc jajka, glownie na sniadanie, tylko w formie gotowanej a nie smazonej!! pozatym dodam ze jest kilka typowych posilkow ktore wielu kulturystow zjada rano, zaliczajac tu oczywiscie jajka..
A mit o cholesterorze tez obalony?????
jeść nie gadać , cholesterol też nie jest zły w jajku .:twisted:
Mimo ze jajko zawiera cholesterol ma go za mało by wpływać na poziom cholesterolu we krwi tzn mala ilosc chlersterolu przenika bezposrednio do krwi.. gorsze pod tym wzgledem sa tluszcze nasycone bo to one sa sprawcami wysokiego cholesterolu we krwi..
slim shady
01-12-09, 18:45
ja jemu skorupki :twisted:
jak bym wiedział to bym nie wyrzucał,a tyle się zmarnowało :twisted:
ps.
uważaj na pisanki :rockon:
slim shady
01-12-09, 18:55
najpierw zbieram duża ilość odkażam gorącą wodą, i daje znajomej żeby zmieliła w termostacie (czy jakoś tak) i jest idealny proszek
skorupki mają kilka właściwości zdrowotnych, przede wszystkim wapń
spoko wapniem to się nie przejmuje mam nadmiar :smile:
u mojej babci kury szamały skorupki ,ale nie ma już kur od dawna ;/
ps,
samo zalanie nie wystarczy
slim shady
01-12-09, 19:07
a coś radzisz jeszcze ? ;)
fallenursus
01-12-09, 19:15
najpierw zbieram duża ilość odkażam gorącą wodą, i daje znajomej żeby zmieliła w termostacie (czy jakoś tak) i jest idealny proszek
skorupki mają kilka właściwości zdrowotnych, przede wszystkim wapń
tylko sciezki nie dluzsze jak 10cm na dziurke.
slim shady
01-12-09, 19:17
z pisanek wystarczy na 5 cm i ostrzej klepie :D
wujek.maciek
01-12-09, 19:23
wielkanocni narkomani :rockon:
pozdro
i później będzie ,że widział naprawdę mikołaja :rockon:
Gawita180700
01-12-09, 21:11
ja tam będe szamał 4 jajca rano;P i gra
i później będzie ,że widział naprawdę mikołaja :rockon: