Zobacz pełną wersję : Kreatyna pytanie
Witam, chciałem zapytać czy na pierwszy cykl wystarczy mi 300g kreatyny vitalmaxa i co jeszcze do tego mogę dołożyć w miarę przystępnej cenie ? jakieś witaminy ?.
300g starczy tylko ze za duzej roznicy cenowej pomiedzy 500g a 300g nie ma
500g-46zl a 300g-31zl
dawkuj tak
DT-5g przed treningiem i 5g po treningu
DNT- 5g rano
na 1 cykl bedzie ok
jaki masz cel?
wtedy ci powiem co mozesz dolozyc , ale najlepiej by bylo gdyby byla do tego dieta
dziennie 10g kreatyny więc masz 30dniowy cykl. albo 40 dni
alder ma racje,a co do twego celu,to pewnie jest masa,i dlatego mozesz dozkupic jakies bialko do uzupelnienia dietyy,podaj swoja diete
w DNT moze brać tylko 5g bądz w 3cim tygodniu brać juz tylko 7g\ed
Tak, moim celem jest właśnie masa z tym, że słyszałem, że witaminy wspomagają wchłanianie :). Posiadam w swojej diecie dużo białka i chciałbym ją jeszcze czymś uzupełnić :)
ależ owszem, że witaminy są potrzebne nawet jak nie bierzesz kreatyny. sportowców zapotrzebowanie na witaminy jest kilka razy większe niż ludzi nie uprawiających regularnie sportów.
ale gdy masz dobrze zbilansowana diete z uwzglednieniem owocow i warzyw to te cale kompleksy witamin sa zbedne bo dostarczasz wszystko z jedzenia :)
ale gdy masz dobrze zbilansowana diete z uwzglednieniem owocow i warzyw to te cale kompleksy witamin sa zbedne bo dostarczasz wszystko z jedzenia :)
To jest nieprawda. Zamieść tutaj swoją dietę i przyjrzymy się jakie witaminy i minerały spożywasz :happy:
Nie bede zamieszczal tutaj swojej diety bo nie jest na 100% poprawna i jem bardzo roznie, nie zawsze ta piers z kuraka tylko staram sie urozmaicac i czasem jet gorsza czasem lepsza :)
Ale wydaje mi sie ze witaminy z diety ( gdy jest dobrze ulozona) wystarcza w zupelnosci. Chyba ze w diecie nie mamy tych wit. to wtedy mozna sobie zapodac jakis kompleks :)
myślę, że ciężko jest szamać tyle warzyw i owoców (choć nie tylko one dostarczają witamin) by w 100% pokryć RDA. a co dopiero 300% i więcej RDA.
W takim razie co byście dołączyli do tej kreatynki ?
przeczytaj sobie wcześniej co pisałem to będziesz mieć odpowiedź.
Ale bez przesady az 300% RDA :)
a białka to ile razy więcej jesz niż RDA ? ;> RDA to raczej nie jest optimum a trochę mniej. w sumie skoro jesteśmy w UE to mówimy o GDA a nie RDA ;)
Dokładnie. Podobnie z witaminami. Musiałbyś przeprowadzić się do warzywniaka chyba, żeby dostarczyć cały kompleks witamin itp. organizmowi.
MolderDist
29-11-09, 00:30
dobry kompleks witaminowo-mineralny to podstawa przy cięzkich treningach.
Jestem pewny, że nikt w obecnych czasach nie dostarcza wszystkich witmain i minerałów dla siebie <trenujący> w ODPOWIEDNIJ ILOŚCIACH a nie wedłóg jakichś tam norm, które można wsadzić daleko.
bardzo dobre są produkty z olimpa np. wita-min
mozesz kupic vita-min z olimpa
i gainera ten daje rade http://allegro.pl/item820712822_activlab_gainbody_machine_man_1_5kg_ 30_gainer_0zl.html
MolderDist
29-11-09, 18:52
Przydałoby się więcej info na Twój temat. Najlepiej ankieta działo (możesz znaleźć na górze w dziale)
Tak jak niewula podał link ten gainer jest dobry bo ma dużo białka - 30 g - czyli niezbędne minimum, które powinien mieć gainer, aby wogole się nadawał do zrównoważonego odżywiania, jak coś to polecam smak orzech włoski, ja bym dawał 100 g gainera odrazu po treningu (co daje niezbędne 30 g białka + wegle), lub mniej gainera + troche dodatkowego białka.