Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zmniejszenie objętości mięśni

tooom
25-11-09, 23:38
Witam,

no więc tak - pytanie będzie dość nietypowe - tutaj raczej każdy martwi się tym, jak tworzyć mięśnie - mnie interesuje coś wręcz przeciwnego - poprzez wieloletnie granie w piłkę nożną (bez treningów górnych partii ciała) wytworzyłem sobie dość spore mięśnie nóg.... jednak istnieje przez to pewna dysproporcja... niedawno zacząłem ćwiczyć również górę - ale chciałbym jednak nieco wyszczuplić dół - pytanie brzmi - jak "zmniejszyć" objętość mięśni nóg ( głównie ud)

serdecznie pozdrawiam,
tooom

..:Damian:..
25-11-09, 23:54
1. nalezy zacząć do sprawdzenia grubości tkanki tłuszczowej na udach aby orzec czy to rzeczywiście kwestia mięsni czy tłuszczu
2. Jeśli nadal pomimo wszystko będziesz uważał że chcesz zmniejszyć objętość mięśni nóg, ćwicz powolne biegi długodystansowe

tooom
26-11-09, 00:10
jestem pewien, że to mięśnie, bardzo mocno są uwidocznione, kiedy je napinam... poza tym, nie posiadam dużego nadmiaru taknki tłuszczowej (ogólnie jeżeli chodzi o ciało).

alder
26-11-09, 00:17
kurde nie wiem ale może zmniejszyć podaż białek ? na pewno jeśli przestaniesz ćwiczyć nogi, to też zmaleją mięśnie wszak organ nie używany zanika ;p chyba że już kompletnie przestałeś.

..:Damian:..
26-11-09, 00:20
kurde nie wiem ale może zmniejszyć podaż białek ? na pewno jeśli przestaniesz ćwiczyć nogi, to też zmaleją mięśnie wszak organ nie używany zanika ;p chyba że już kompletnie przestałeś.

Trudno mu będzie nóg nie używać :)

alder
26-11-09, 01:28
nie używać owszem ;] ale przestać nadużywać się da ;]

michal_f
26-11-09, 11:52
chlopie lepiej popraw gorna partie miesniowa i bedziesz wygladal super a nie jakies takie pomysly z kosmosu :)

mtm
26-11-09, 16:12
michał dobrze mówi , do tyraj góre i powinno być git.
pokaż zdjęcie tych "monstrualnych" kończyn ///:twisted:

Radek1989
26-11-09, 17:55
Dokładnie , niektórzy mordują się treningiem żeby mieć dobre nogi , a ty chcesz się pozbywać mięsni ?? ;/ Lepiej zrób coś z góra i wszystko będzie miało ... ręce i nogi :)

tooom
27-11-09, 00:15
Ja nie wiem, nie chcę tu nikomu wyrzucać - ale widzę, że występują problemy ze zrozumieniem tekstu czytanego... może ja jeszcze raz zadam pytanie "jak to zrobić" (jak zmniejszyć objętość mięśni) - a nie "co o tym myślicie" (to mnie raczej guzik obchodzi)... czy o tak wiele proszę?

fallenursus
27-11-09, 00:44
Ja nie wiem, nie chcę tu nikomu wyrzucać - ale widzę, że występują problemy ze zrozumieniem tekstu czytanego... może ja jeszcze raz zadam pytanie "jak to zrobić" (jak zmniejszyć objętość mięśni) - a nie "co o tym myślicie" (to mnie raczej guzik obchodzi)... czy o tak wiele proszę?

przestan cwiczyc te miesnie ktore chcesz zmniejszyc.
koniec tematu.

marco84
27-11-09, 18:04
tu moze tylko pomóc bieganie i pływanie i niskokaloryczna dieta :smile:

KUBCYK
27-11-09, 21:20
Pij, pal, ćpaj i wszystko co najgorsze - powinno pomóc... A tak naprawdę to
żaden problem. W przyszłości powinno sie wszystko ładnie wyrównać:P pozdro

mich
27-11-09, 22:16
Po prostu nie rób nóg na siłce, nogi nie będą rosły, a może i się trochę pomniejszą mało intensywnie używane mięśnie. A w przyszłości góra pójdzie do przodu i będzie proporcja. ;d