Zobacz pełną wersję : przetrenowanie
Witam wszystkich , jestem nowy na tym forum . Mam nastepujące pytanie : czy mozna się przetrenować do tego stopnia , że mięśnie nigdy sie nie zregenerują ? Pytam , bo mam zastój od ponad roku i nie mogę z niego wyjść , jeden z moich znajomych twierdzi , że " spaliłem mięśnie " i już mogę zapomnieć o przyrostach . Proszę o porady
Pozdrawiam
nie no, na tak długo to byś mieśnia raczej nie spalił
zregenerował by sie...
pokaz trening, bo moze faktycznie za intensywny.
nie rosniesz moze dlatego ze dieta stoi?
pozatym jakbyś sie przetrenował to byś odczuwał zmeczenie, znudzenie treningiem
jest tak?
tez mialem ze biceps przez 3-4 miesiące stal w miejscu...potem ruszyl :smile:
Najprawdopodobniej dieta szwankuje. Spróbuj zmienić trening. Może dołóż cieżaru bo twoje mięśnie przyzwyczaiły sie, pokombinuj coś
..:Damian:..
25-11-09, 23:57
A może naderwałeś sobie mięsień jak Cie boli przy wykonywaniu ćwiczeń.
Ja na twoim miejscu bym się udał do lekarza
fallenursus
26-11-09, 00:13
jeden z moich znajomych twierdzi , że " spaliłem mięśnie " i już mogę zapomnieć o przyrostach . Proszę o porady
Pozdrawiam
nie ma takiej opcji.
prędzej monotonia treningu. może brak progresu ? dietka ? zrób z 2 tygi przerwy i dognij srogi trening inny niż zawsze. dowal dietkę też
Opisze mój trening a raczej początki z ciężarami .
Zaczynałem w wieku 17 lat i z niewedzy trenowałem w ten sposób , iż każdy mięsień był trenowany na każdym treningu , tzn jakieś 5 razy w tygodniu , przy czym , wykonywałem nie więcej niz 2 ćwiczenia na każdą grupę mieśniową , przewaznie po jednym ćwiczeniu i o dziwo te mięśnie rosły w zaskakującym tempie ale po kilku miesiącach masakra , przemęczenie i straszny zastój . Przełamalem go po jakichś 3 latach ale przyrosty są minimalne albo w ogóle ich nie ma . Jak wyżej zaznaczyłem , na tej podstawie niektórzy znajomi twierdzą , że wykonczyłem mięśnie juz na samym starcie .
wykonczenie miesni,xDnie przesadzajmy,powiedz kolega ze sie im mogz wykonczyl,poprostu pewnie ci regenarcji i pewnie diety,zalezy tez jak dlugo cwiczysz na jednym planie treningowym
plany treningowe zmieniam , ale fakt faktem do diety sie nie przykładam :neutral:
ale fakt faktem do diety sie nie przykładam :neutral:
i tu tkwi problem !!
To tak jakbys chcial jechac autem bez paliwa.
Nie zadne przetrenowanie tylko dieta kuleje.
ja kiedyś przetrenowałem bicepsa prawego to był spuchnięty i wyglądał nieciekawie
z tą dietą to z pewnością prawda ale nie do końca , gdyz mam kilku kumpli , którzy nie stosując zadnej diety , wyglądają jak Pudziany :smile: ale mam i takich , którzy bez diety ani rusz . To chyba kwestia genów... :smile:
zgadza się, mój szwagier po prostu dużo jadł. żadnych cudowań, jajek codziennie, tuńczyków. jestem pewien, że nie szamał 2g białka na kg m.c. ..... ale rósł
a propos przełamania zastoju , po 3 latach pokonałem go zgadnijcie czym ...
a właśnie ćwiczeniami wytrzymałościowymi , tzn . powyzej 15 powtórzeń w serii , po tym zacząłem ćwiczyć na siłe i po kilku miesiącach wycisnąłem na klate 5 kilo więcej ale potem znowu zastój i tak jest do dziś ... niestety
trenuję ok 5 lat i moge stwierdzić , ze każdy przypakuje ale nie każdy będzie Pudzianowskim , czy schwarzenegerem :smile: