PDA

Zobacz pełną wersję : Ryby



futrix
25-11-09, 09:33
jakie znacie ciekawe potrawy z rybki, które można włączyć do menu??

Bo ja narazie opieram się na konserwach ( tuńczyk w sosie własnym, makrela w sosie pomidorowym) , smażona rybka w panierce a ostatnio zacząłem wędzone szamać bo redukcje robie. Szczególnie łososia i makrelke.

D3
25-11-09, 09:49
Halibut.

alder
25-11-09, 11:31
gotuj surowe ryby na parze dodając do wody zioła.

futrix
25-11-09, 11:39
raz jak tak ugotowałem to taka była rozwodniona, że się żygać chciało i z panna zrezygnowałem :)

talentinho
25-11-09, 11:55
gotuj surowe ryby na parze dodając do wody zioła.

Afghan czy Super Skunk ? :twisted:


raz jak tak ugotowałem to taka była rozwodniona, że się żygać chciało i z panna zrezygnowałem :)

pewnie za dlugo gotowales

alder
25-11-09, 12:24
wedle uznania ;)

Wiki
25-11-09, 12:41
kiedyś mi ktoś zdradził przepis na coś takiego:
twaróg chudy + makrela (bądz dowolna rybka) w sosie pomidorowym + keczup + przyprawy (trochę bazylii, sol, pieprz), można dodac trochę musztary, lub majonezu.

jadłem to kiedyś, bardzo smaczne, sraczki po tym nie było ;).

futrix
25-11-09, 12:52
ketchup to ja prawie do wszystkiego dodaje :)

musze spróbować

alder
25-11-09, 12:58
tylko jaki keczup ? byle nie z aspartamem [;

futrix
25-11-09, 20:18
różnych używam

generanie pikantne

heinz
heelmans
kotlin
przeważnie!!!!

a ty który polecasz?? który nie ma aspartamu

Wiki
25-11-09, 20:25
ketchup, hmm ja używam "Białuty", ale pewnie najlepszy będzie ten który Ci najlepiej smakuje :smile:.

alder
25-11-09, 21:27
różnych używam
a ty który polecasz?? który nie ma aspartamu

ja też preferuję pikantny. kiedyś używałem Tortexu. obecnie różnie, więc nie polecę nic ale np. pudliszki, który mam obecnie w lodówce nie zawiera ponoć konserwantów a i w składzie nic nie ma o aspartamie, więc git [;

futrix
25-11-09, 21:38
właśnie heinza lukam i też piszą , że bez konserwantów.
jest cukier to po co aspartam..

alder
25-11-09, 21:41
ale w niektórych ponoć jest aspartam. nie wiem teraz w których

Darkus
26-11-09, 14:23
Jaką chudą rybę polecacie?

Ostatnio jadłem Tilapię-dużo białka .