Zobacz pełną wersję : co na pierwszy raz?
witam, chciałbym sie was doradzic, co wziasc na 1 raz, waze 90 kg, mam 190 wzrostu i chciałbym przybrac na sile ale nie na wadze.
moje parametry.
biceps: 36 cm
przedramię: 31 cm
klata: 104 cm
rekord w wyciskaniu marny...
martwy ciąg 150 kg
nie posiadam diety.
cwicze 1 miesiac
slim shady
24-11-09, 20:54
chyba masz trochę tłuszczu
jaki staż ? fundusze ? zastrzeżenia zdrowotne ? jak przybierzesz kilka kilo to będzie tragedia ?
staż 1 miesiąc napisane jest, fundusz raczej nieograniczony, mam o 0,1 większy chlesterol xD jak przybiore pare kilo to nic sie nie stani, abym nie wygladal jak swinia ... narazie mam lekką nadwagę bez otyłości sprawdzalem na jakimś kalkulatorze idealnej wagi wdł kogoś tam :D
slim shady
24-11-09, 21:05
te kalkulatory są bezużyteczne więc nie masz co się przejmować
staż trochę krótki jak na odżywki poćwicz trochę na sucho i potem coś się wykombinuje ;)
jeszcze pytanko, jak będe miał dietę to będzie wszystko lepiej wchodzic ;p ?czy to nie ma nic wspolnego z cwiczeniem i z rozwojem mięśni?
slim shady
24-11-09, 21:11
dieta to 60 % sukcesu więc jest najważniejsza, i radziłbym Ci pójść do działu dietai poczytać podwieszone tematu o diecie na masę
MolderDist
24-11-09, 23:49
wystarczy Ci dobry zestaw witaminowo-mineralny np. z olimpa i tyle.
Do tego właśnie w celu UZUPEŁNIENIA diety, a na poczatku pewnie będą z nią problemy możesz używać batonów wysokobiałkowych, zupki typu Master Meal, lub gainery (ale z jak największą iloscią białka) lub bulki (pół na pół węgle/białko)
np. taki bulk http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=22819
rekord w wyciskaniu marny...
martwy ciąg 150 kg
nie posiadam diety.
cwicze 1 miesiac
jak dla mnie,to albo troche zawyzony rekord mc,albo masz bardzo silne plecy,bo ze starzem miesiecznym 150kg to troche jest,fakt ze kawal byka z cb,ale i tak sog polecial'tak trzymac!!!!
mozesz wziasc aakg + jablczan z treca
MolderDist
25-11-09, 16:11
Po 1 miesiace juz jabłczan i aakg?
sory nie zauwazylem xD
zastosuj sie do tego co napisal molder wczesniej
MolderDist
25-11-09, 22:39
Spoko, hehe tez tak mam czasami, że nie dowidze :-D