Zobacz pełną wersję : Dawkowanie mono
Jak w moim przypadku najlepiej rozlozyc dawkowanie mono, pracuje non stop na nocki wiec uklad "rano na cczo i po treningu" raczej odpada bo rano to spac ide, wstaje kolo 14 a trening ok 16 czyli po przebudzeniu tez niebardzo:/
prosto według mnei, wstajesz o14 jesz śniadanie jak trzeba.
15:30 dajesz krete.
16:00 trening
po treningu kreta
pozniej juz szamiesz ;]
MolderDist
23-11-09, 13:39
Czyli idziesz na trening tylko po 1 posilku? Proponowałbym chodzić na treningi po min. 2 posiłkach.
A takto kreatyna - jak wstajesz odrazu, chwile odczekaj i śniadanie, a druga porcja odrazu po treningu.
po 1 posiłku ale odpowiednim wydaje mi się że tez może być. Fallen na czczo ćwiczy i daje rade.
krete mozesz tak jak pisał Molder bądz tak jak ja CI pisałem, różnicy nie bedzie.
proste że może tylko po 1 ale odpowiednim posiłku iść na trening ja tak robię co trzeci tydzień i żadnej różnicy nie widze!!! akurat dzisiaj tak mam że wstałem godzinke temu i za godzinkę zaczne machać żelastwem:) a kretke to przed treningiem 30 min i po, powinno być dobrze :) pozdro!!!
chyba lepiej jak kreta jest rozlozona w czasie na caly dzien
slim shady
23-11-09, 21:33
5 g rano i 5 g po treningu
w dni nietreningowe 5 g
tak jest sprawdzone i skutecznie
pozdro
slim dla niego rano to 14 a z treningiem startuje o 16 wiec ja mu radze przed treningiem 30 min i po ja tak brałem i u mnie sie sprawdzało a też nocki tyram:(
slim shady
23-11-09, 21:41
nie czytałem całego tematu, ale przed i po treningu opcja też działa ;)
czy przed i po czy nawet przed snem i rano to zadziała praktycnzie tak samo. więc tym bym sie tak nie przejmował.
MolderDist
24-11-09, 00:02
Przed snem i rano napewno najgorsza opcja ;-)
Były badania, że po treningu najlepiej dawac krete w celu nadkompensacji, a aby była odpowiednia przerwa i organizm wykorzystał dlatego lepiej rano na czczo.
Co do posiłku:
- po całej nocy organizm jest "osłabiony" i należy mu jak najszybciej dostarczyć aminokwasów i energii, a wy niedługo po tym chcecie ćwiczyć
dla Was moze się wydawać, ze ok
ale organizm nie będzie miał wystarczająco aminokwasów i zaplecza energetycznego
Niech wcina trochę węgli na ostatni posiłek do będzie miał rano ok
a staki przedtreningowe zawierają kretkę i jest git. poza tym jak pamiętam kretka pomaga m.in. w transporcie i wykorzystaniu glukozy i fruktozy. więc jak najbardziej to mnie przekonuje by wszamać kreatynę przed treningiem. a czy rano i przed treningiem, czy też przed tr. i po tr. to już jak się chce.