Zobacz pełną wersję : wysokobiałkowa dieta
zastanawiam się, czy dieta wysokobiałkowa może zaszkodzić? Chodzi mi o organy wewnętrzne, a głownie jelita. Od jelit podobno każdą chorobę można złapać, a właściwie od złogów w nich. Więc może zastosować jakąś dietę czyszcząca? :lol: Nie zaszkodzi? (mięsku)
hmm gadałem kiedyś z kumplem na ten temat i powiedział że można mieć potem problem z jajkami, mówi że za duża ilość białka z zew. źle wpływa na orgaznim, a zwłaszcza na gonady męskie. Tyle z mojej strony.
zbyt duża ilość białka szkodzi, jak wszystko w nadwyżce ale trzeba wziąć pod uwagę że są różne osoby i różnie ją ptrzebują. ktoś kto nie cwiczy nie rusza sie i siedzi przed kompem tylko to 2,5g\kg m.c białka w diecie jakby miał to za duzo ale dla kulturysty nie. to wszystko zależy od kilku czynników.
duza ilosc jajek podobno na narządy meśkie źle wpływa ale nie wiem dokladniej o co to chodzi. i czy to prawda.
J/W. 2,5b/kmc to człowiek nie uprawiający sportu miałby takie pierdy, że by go nasi sąsiedzi przygraniczni czuli :twisted:
Wiem po sobie, bo jak miałem kilkumiesięczną przerwę i wskoczyłem na 2g białka to było mi ciężko przez ok. miesiąc czasu :happy:
slim shady
21-11-09, 23:17
ph może się obniżyć przez co będzie szybszy rozpad aminokwasów i ujemny bilans azotowy, żeby to powstrzymać to dieta powinna zawierać dużo warzyw i owoców (raczej więcej warzyw) które zapobiegają i obniżają kwasowość w organizmie
J/W. 2,5b/kmc to człowiek nie uprawiający sportu miałby takie pierdy, że by go nasi sąsiedzi przygraniczni czuli :twisted:
Wiem po sobie, bo jak miałem kilkumiesięczną przerwę i wskoczyłem na 2g białka to było mi ciężko przez ok. miesiąc czasu :happy:
Tobie było ciezko a co na to miala powiedziec Twoja kobieta :D Bidulka z niej :)
Ja wcinam gdzieś ok. 200g. Ale niedługo chyba dorzucę jeszcze więcej.
Zastanawiam się czy taka duża ilość białka może uszkodzić wątrobę.
za dużo białka może źle działać na nerki.
no właśnie. JAk się pije. a nie wszyscy piją tak. ja piję dużo (na samym treningu 2+ litra leci). ale nie zmienia to faktu, że nadmiar białka obciąża organizm. przy problemach nerkowych to już w ogóle wysokobiałkowa dieta nie wchodzi w grę. ja ogólnie bym nie przesadzał i świeżakowi ważącemu 80+ kg radziłbym nie przekraczać 2,2 g białka. nie każdy musi szamać 3.0 ;)
Jakie 3, dino przecież wyraźnie napisał, że wskakuje na 4g :)
kiedyś nad rzeką jak byłem mały widziałem żabę i była zielona ;)
fallenursus
23-11-09, 17:47
ja sie przezucilem na frytki z piwem i golonki, i powiem szczzerze ze kg poszly do gory ostro :twisted: co z tego ze musialem popuscic pasek..:rockon:
fallen, ale żyły na brzuchu dalej widać czy zanikły? :twisted:
fallenursus
24-11-09, 02:28
fallen, ale żyły na brzuchu dalej widać czy zanikły? :twisted:
jedna szmata jest chyba permanentna bo nie chce sie schowac.:twisted: