Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wysokobiałkowa dieta

Wiki
21-11-09, 21:51
zastanawiam się, czy dieta wysokobiałkowa może zaszkodzić? Chodzi mi o organy wewnętrzne, a głownie jelita. Od jelit podobno każdą chorobę można złapać, a właściwie od złogów w nich. Więc może zastosować jakąś dietę czyszcząca? :lol: Nie zaszkodzi? (mięsku)

breku
21-11-09, 22:07
hmm gadałem kiedyś z kumplem na ten temat i powiedział że można mieć potem problem z jajkami, mówi że za duża ilość białka z zew. źle wpływa na orgaznim, a zwłaszcza na gonady męskie. Tyle z mojej strony.

Sosna91
21-11-09, 22:15
zbyt duża ilość białka szkodzi, jak wszystko w nadwyżce ale trzeba wziąć pod uwagę że są różne osoby i różnie ją ptrzebują. ktoś kto nie cwiczy nie rusza sie i siedzi przed kompem tylko to 2,5g\kg m.c białka w diecie jakby miał to za duzo ale dla kulturysty nie. to wszystko zależy od kilku czynników.

duza ilosc jajek podobno na narządy meśkie źle wpływa ale nie wiem dokladniej o co to chodzi. i czy to prawda.

D3
21-11-09, 22:29
J/W. 2,5b/kmc to człowiek nie uprawiający sportu miałby takie pierdy, że by go nasi sąsiedzi przygraniczni czuli :twisted:

Wiem po sobie, bo jak miałem kilkumiesięczną przerwę i wskoczyłem na 2g białka to było mi ciężko przez ok. miesiąc czasu :happy:

slim shady
21-11-09, 23:17
ph może się obniżyć przez co będzie szybszy rozpad aminokwasów i ujemny bilans azotowy, żeby to powstrzymać to dieta powinna zawierać dużo warzyw i owoców (raczej więcej warzyw) które zapobiegają i obniżają kwasowość w organizmie

Marurka
22-11-09, 10:24
J/W. 2,5b/kmc to człowiek nie uprawiający sportu miałby takie pierdy, że by go nasi sąsiedzi przygraniczni czuli :twisted:

Wiem po sobie, bo jak miałem kilkumiesięczną przerwę i wskoczyłem na 2g białka to było mi ciężko przez ok. miesiąc czasu :happy:

Tobie było ciezko a co na to miala powiedziec Twoja kobieta :D Bidulka z niej :)

Wiki
23-11-09, 13:48
Ja wcinam gdzieś ok. 200g. Ale niedługo chyba dorzucę jeszcze więcej.
Zastanawiam się czy taka duża ilość białka może uszkodzić wątrobę.

alder
23-11-09, 15:05
za dużo białka może źle działać na nerki.

alder
23-11-09, 16:06
no właśnie. JAk się pije. a nie wszyscy piją tak. ja piję dużo (na samym treningu 2+ litra leci). ale nie zmienia to faktu, że nadmiar białka obciąża organizm. przy problemach nerkowych to już w ogóle wysokobiałkowa dieta nie wchodzi w grę. ja ogólnie bym nie przesadzał i świeżakowi ważącemu 80+ kg radziłbym nie przekraczać 2,2 g białka. nie każdy musi szamać 3.0 ;)

D3
23-11-09, 16:11
Jakie 3, dino przecież wyraźnie napisał, że wskakuje na 4g :)

alder
23-11-09, 16:13
kiedyś nad rzeką jak byłem mały widziałem żabę i była zielona ;)

fallenursus
23-11-09, 17:47
ja sie przezucilem na frytki z piwem i golonki, i powiem szczzerze ze kg poszly do gory ostro :twisted: co z tego ze musialem popuscic pasek..:rockon:

D3
23-11-09, 17:59
fallen, ale żyły na brzuchu dalej widać czy zanikły? :twisted:

fallenursus
24-11-09, 02:28
fallen, ale żyły na brzuchu dalej widać czy zanikły? :twisted:

jedna szmata jest chyba permanentna bo nie chce sie schowac.:twisted: