Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymioty, po czym ?

Mocu
18-11-09, 13:16
Witam, ciekawi mnie jedna rzecz po czym dziś wymiotowałem.
Zrobiłem sobie smaczne śniadanko, jajecznica z 6 jajek + 6 kromek chleba razowego. Od 2 miesięcy, biorę Artreum/Vigor/Mg+B6/Tran podczas posiłku lub po. Dzisiaj zabrałem podczas posiłku tabletki,nie minęła minuta i puściłem pawia. :lol:
Czytałem, że z tych tabletek, po tranie można wymiotować. :neutral:
Już miałem kilka wcześniej sytuacji, w których miałem uczucie jakbym za raz puścił pawia jak tran zażyłem. Więc teraz mam pytanie brać go przed jedzeniem, czy po jedzeniu, około 1 godz.

Połowa jedzenia poszła w kosz. :evil: :cry:

1Matt
18-11-09, 13:43
od razu po połknięciu tabsów? skoro tak to cię pocieszę, to raczej nie od tabsów:)
prawdopodobnie się przejadasz, też tak mam, że mam takie "odrzuty" ale nie zdarzyło mi się zwymiotować:)
pokombinuj z jedzeniem, może wolniej jedz i dokładniej gryz:) albo mniej:)

Mocu
18-11-09, 14:26
od razu po połknięciu tabsów? skoro tak to cię pocieszę, to raczej nie od tabsów:)
prawdopodobnie się przejadasz, też tak mam, że mam takie "odrzuty" ale nie zdarzyło mi się zwymiotować:)
pokombinuj z jedzeniem, może wolniej jedz i dokładniej gryz:) albo mniej:)

W tym problem, że zjadłem 50 % jedzenia i nie byłem najedzony, zabrałem tabletki i po 1 min mnie skręciło i niczym jak burza wleciałem do wc :lol: To był moment, zwymiotowałem, umyłem zęby i zjadłem resztę + zabrałem tylko witaminy i nic mi nie jest. to mój 1 posiłek dzisiaj :yawn:, teraz będę jadł drugi raz :surprised: Ciekawe czy nas siłowni za 2 godz się zrzygam.

1 raz coś takiego miałem :sick:

1Matt
18-11-09, 14:30
eee przejdzie:) ja też nieraz mam, że mi podskakuje z żołądka do gardła:P
ale nie na tyle bym wymiotował;]

Mocu
18-11-09, 15:28
eee przejdzie:) ja też nieraz mam, że mi podskakuje z żołądka do gardła:P
ale nie na tyle bym wymiotował;]

Raz tak miałem 2 miechy temu jak się objadłem owocami, ale co do dzisiejszego dnia to było nagle po tych tabletkach, nawet nie było ostrzeżenia :yawn: :twisted:

hans1237
18-11-09, 22:17
to jest 7 tyd,jesteś w ciąży po prostu.

A tak na poważnie to bywa czasem tak, ze coś nie siądzie.

Mocu
18-11-09, 22:59
po tranie bo drazni ci zoaldek po prostu ci nie podchodzi
pozatym po co ci to gowna myslisz ze dozyjesz przez to 30 lat wiecej
SMiECH

Nie wnikam co ty żresz i ile kg już zjadłeś, ale patrząc na twoje wymiary i staż, padłem. :lol:

hans1237

Wina była, że brałem te tabletki podczas jedzenia, teraz je dziele na 2 części przed i po jedzeniu :rockon:

Russel
19-11-09, 14:27
a piłeś kiedyś oliwę z oliwek bez przepity ?
Od 3,5 roku mam codziennie ten odruch wymiotny

Mocu
19-11-09, 16:20
a piłeś kiedyś oliwę z oliwek bez przepity ?
Od 3,5 roku mam codziennie ten odruch wymiotny

Ciężko by było, ten smak mi nie podchodzi :surprised:

Rokr91
19-11-09, 16:26
Ja tam mogę oliwę jak wodę doić! :-) Dla mnie smak świetny!

Russel
19-11-09, 16:55
jebać to ze nie przechodzi! :twisted:

Mocu
19-11-09, 22:54
jebać to ze nie przechodzi! :twisted:

Ostatnio 5 lat temu próbowałem tranu i mi w ogóle nie podszedł, ale jak znając życie, im starszy człowiek to ma inne smaki. :surprised:

Pozostaje przy tranie w pigułkach, do teraz nie mam z nim problemu, biorę 30 min po posiłku i tej zasady będę się teraz trzymać, dla bezpieczeństwa. :pray:

KowalX
21-11-09, 13:53
będzie Ci się rybą odbijało tylko :twisted:

Hermann
21-11-09, 14:03
W czopkach sie nie powinien odbijać ja tam spróbuje

KowalX
21-11-09, 14:13
W czopkach sie nie powinien odbijać ja tam spróbuje

w zupełności wystarczy omega3 z innych źródeł

Hermann
21-11-09, 14:17
Tak na poważnie to dużo omega3 jest w oleju lnianym mozna go stosować do sałatek ja dodaje po trochu do jogurtów. Musi byc zimnotłoczony.

KowalX
21-11-09, 14:24
Tak na poważnie to dużo omega3 jest w oleju lnianym mozna go stosować do sałatek ja dodaje po trochu do jogurtów. Musi byc zimnotłoczony.

tak jest ,ale "ALA" dlatego 2-3porcję ryby z dużą zawartością "EPA i DHA" też się przyda.Przy okazji ryby z północnych mórz mają więcej DHA natomiast z południowej części EPA.
DHA powinno być więcej niż EPA w naszej diecie.
Co do tranu jeśli się na niego decydujemy trzeba zwrócić uwagę by był wytwarzany z wątroby dorsza wtedy jest to oryginalny tran (http://www.nokaut.pl/oferta/olej-z-watroby-dorsza-tran-z-omega-3-witaminami-a-d-60-kapsulek.html) :smile:

KowalX
21-11-09, 15:41
najnowsze badania dowodza ze jedzenie ryb zmniejsza sytany zapalne co obniza przyrosty gdyz tkanka miesniowa po treningu doznaje mikrourazow nastepnie powstaje tam stan zapalny i organizm stara sie to napprawic i dazy do wyrownania nadmiernego czyli wzrostu a zmniejszenie tego stanu zapalnego sabotuje przyrosty -ot taka ciekawostak

To tylko przypuszczenia nie wyniki badań na podstawie tego ,że pomaga zmniejszyć stan zapalny.
Niedługo wyjdzie ,że przyśpieszona regeneracja stanów zapalnych wpływa korzystnie ponieważ wspomaga organizm w regeneracji uszkodzeń i szybszego wzrostu.Zresztą korzystna jest przyśpieszona regeneracja stanów zapalnych stawów.
Nikt nawet nie ośmieli się nie zalecać jedzenia ryb/spożywania nienasyconych kwasów