Zobacz pełną wersję : Wymioty, po czym ?
Witam, ciekawi mnie jedna rzecz po czym dziś wymiotowałem.
Zrobiłem sobie smaczne śniadanko, jajecznica z 6 jajek + 6 kromek chleba razowego. Od 2 miesięcy, biorę Artreum/Vigor/Mg+B6/Tran podczas posiłku lub po. Dzisiaj zabrałem podczas posiłku tabletki,nie minęła minuta i puściłem pawia. :lol:
Czytałem, że z tych tabletek, po tranie można wymiotować. :neutral:
Już miałem kilka wcześniej sytuacji, w których miałem uczucie jakbym za raz puścił pawia jak tran zażyłem. Więc teraz mam pytanie brać go przed jedzeniem, czy po jedzeniu, około 1 godz.
Połowa jedzenia poszła w kosz. :evil: :cry:
od razu po połknięciu tabsów? skoro tak to cię pocieszę, to raczej nie od tabsów:)
prawdopodobnie się przejadasz, też tak mam, że mam takie "odrzuty" ale nie zdarzyło mi się zwymiotować:)
pokombinuj z jedzeniem, może wolniej jedz i dokładniej gryz:) albo mniej:)
od razu po połknięciu tabsów? skoro tak to cię pocieszę, to raczej nie od tabsów:)
prawdopodobnie się przejadasz, też tak mam, że mam takie "odrzuty" ale nie zdarzyło mi się zwymiotować:)
pokombinuj z jedzeniem, może wolniej jedz i dokładniej gryz:) albo mniej:)
W tym problem, że zjadłem 50 % jedzenia i nie byłem najedzony, zabrałem tabletki i po 1 min mnie skręciło i niczym jak burza wleciałem do wc :lol: To był moment, zwymiotowałem, umyłem zęby i zjadłem resztę + zabrałem tylko witaminy i nic mi nie jest. to mój 1 posiłek dzisiaj :yawn:, teraz będę jadł drugi raz :surprised: Ciekawe czy nas siłowni za 2 godz się zrzygam.
1 raz coś takiego miałem :sick:
eee przejdzie:) ja też nieraz mam, że mi podskakuje z żołądka do gardła:P
ale nie na tyle bym wymiotował;]
eee przejdzie:) ja też nieraz mam, że mi podskakuje z żołądka do gardła:P
ale nie na tyle bym wymiotował;]
Raz tak miałem 2 miechy temu jak się objadłem owocami, ale co do dzisiejszego dnia to było nagle po tych tabletkach, nawet nie było ostrzeżenia :yawn: :twisted:
to jest 7 tyd,jesteś w ciąży po prostu.
A tak na poważnie to bywa czasem tak, ze coś nie siądzie.
po tranie bo drazni ci zoaldek po prostu ci nie podchodzi
pozatym po co ci to gowna myslisz ze dozyjesz przez to 30 lat wiecej
SMiECH
Nie wnikam co ty żresz i ile kg już zjadłeś, ale patrząc na twoje wymiary i staż, padłem. :lol:
hans1237
Wina była, że brałem te tabletki podczas jedzenia, teraz je dziele na 2 części przed i po jedzeniu :rockon:
a piłeś kiedyś oliwę z oliwek bez przepity ?
Od 3,5 roku mam codziennie ten odruch wymiotny
a piłeś kiedyś oliwę z oliwek bez przepity ?
Od 3,5 roku mam codziennie ten odruch wymiotny
Ciężko by było, ten smak mi nie podchodzi :surprised:
Ja tam mogę oliwę jak wodę doić! :-) Dla mnie smak świetny!
jebać to ze nie przechodzi! :twisted:
jebać to ze nie przechodzi! :twisted:
Ostatnio 5 lat temu próbowałem tranu i mi w ogóle nie podszedł, ale jak znając życie, im starszy człowiek to ma inne smaki. :surprised:
Pozostaje przy tranie w pigułkach, do teraz nie mam z nim problemu, biorę 30 min po posiłku i tej zasady będę się teraz trzymać, dla bezpieczeństwa. :pray:
będzie Ci się rybą odbijało tylko :twisted:
W czopkach sie nie powinien odbijać ja tam spróbuje
W czopkach sie nie powinien odbijać ja tam spróbuje
w zupełności wystarczy omega3 z innych źródeł
Tak na poważnie to dużo omega3 jest w oleju lnianym mozna go stosować do sałatek ja dodaje po trochu do jogurtów. Musi byc zimnotłoczony.
Tak na poważnie to dużo omega3 jest w oleju lnianym mozna go stosować do sałatek ja dodaje po trochu do jogurtów. Musi byc zimnotłoczony.
tak jest ,ale "ALA" dlatego 2-3porcję ryby z dużą zawartością "EPA i DHA" też się przyda.Przy okazji ryby z północnych mórz mają więcej DHA natomiast z południowej części EPA.
DHA powinno być więcej niż EPA w naszej diecie.
Co do tranu jeśli się na niego decydujemy trzeba zwrócić uwagę by był wytwarzany z wątroby dorsza wtedy jest to oryginalny tran (http://www.nokaut.pl/oferta/olej-z-watroby-dorsza-tran-z-omega-3-witaminami-a-d-60-kapsulek.html) :smile:
najnowsze badania dowodza ze jedzenie ryb zmniejsza sytany zapalne co obniza przyrosty gdyz tkanka miesniowa po treningu doznaje mikrourazow nastepnie powstaje tam stan zapalny i organizm stara sie to napprawic i dazy do wyrownania nadmiernego czyli wzrostu a zmniejszenie tego stanu zapalnego sabotuje przyrosty -ot taka ciekawostak
To tylko przypuszczenia nie wyniki badań na podstawie tego ,że pomaga zmniejszyć stan zapalny.
Niedługo wyjdzie ,że przyśpieszona regeneracja stanów zapalnych wpływa korzystnie ponieważ wspomaga organizm w regeneracji uszkodzeń i szybszego wzrostu.Zresztą korzystna jest przyśpieszona regeneracja stanów zapalnych stawów.
Nikt nawet nie ośmieli się nie zalecać jedzenia ryb/spożywania nienasyconych kwasów