Zobacz pełną wersję : K L A T A - pomocy ! ! !
Witam
Mam mały problem z klatą.
Do tej pory robiłem tak klatę:
Wszystko po 3 serie (12-10-8 powtórzeń)
1) WYCISKANIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ
2) WYCISKANIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE SKOŚNEJ-GŁOWĄ W GÓRĘ
3) WYCISKANIE SZTANGIELEK W LEŻENIU NA ŁAWCE SKOŚNEJ-GŁOWĄ W GÓRĘ
4) ROZPIĘTKI W SIADZIE NA MASZYNIE
Po treningu klata super wygląda. Ale na następny dzień jest czasami trochę "sflaczała".
Czy może to jest normalne przy robieniu masy?
Czy może przez to, że nie robię dołu klaty???
Proszę o pomoc
Witam po małej przerwie :) Dziwisz się czemuś? Po treningu mięśnie są bardzo mocno ukrwione, przez co wyglądają na wiele większe (tzw.pompa). Efekt ten długo nie trzyma i dlatego na następny dzień klata Ci "flaczeje". Lipnie wygląda Twój trening (nieco cięższy od rozgrzewki) na mase. Zwiększ ilość serii do 4-5 i przed każdym ćwiczeniem zrób 1-2 serie rozgrzewkowe po co najmniej 16 powtórzeń. Poczytaj troche, bo na własnych błędach daleko nie zajdziesz, a można z lektur sporo wyciągnąć.
RobBob93 (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=7870) wyjaśnij mi coś jesli jade klate ławka prosta 12-10-10-8 to wg. Ciebie powinienem zrobic wcześniej 2 serie rozgrzewki po 16 powtórzeń na płaskiej pózniej przechodząc na skosa 12-10-8 też powinienem walnąc rozgrzewkę na skosie 2 po 16 ? przy treningu na masę
Sorry ;D Przed pierwszym ćwiczeniem machnij rozgrzewke.
ale moim zdaniem nie koniecznie musi robić taka rozgrzewkę przed treningiem klaty zresztą w jaki sposób to mu pomoże w rozwiązaniu jego problemu?
Bo ma lipny plan.
Chcesz rozwiązania?
Proszę. Proponuję Ci robić co 3h serie pompek do granic możliwości i gwarantuje, że nie sflaczeje :)
Bo ma lipny plan.
Chcesz rozwiązania?
Proszę. Proponuję Ci robić co 3h serie pompek do granic możliwości i gwarantuje, że nie sflaczeje :)
no ale strasznie pójdzie mi to na rzeźbę ;p
to jak? mam dołączyć ten dół klaty czy nie? a może coś wywalić?
Jak na drugi dzień klatę spinasz to też sflaczała? czy co to znaczy?
Ja ci powiem tak rogrzewka musi byc min 14 ruchów sama sztanga
ławka prosta 12 10 10 8
ławka głowa w góre 12 10 10 8
rozpiętki ja robie po 15resp -4 serie ( czasem nie daje rady wiec ograniczam od 12)
Najlepiej ćwicz na wolnych ciezarach a i po co robić? Jedno i to samo ćwiczenie? mam na mysli wyciskanie głowa w góre sztanga i hantlami? Poćwicz najpierw 3 miesiace na sztandze i potem zmień na hantle. A co do wyciskania głową w dół to zalezy od twojego stazu jesli jest stosunkowo długi to mozesz jeśli nie to nie ma sensu :)
Jak na drugi dzień klatę spinasz to też sflaczała? czy co to znaczy?
jak spinam to jest spoko ;) nie jest "sflaczała" tylko czasami jak stanę przed lustrem to taka dziwna jest ;p wiem, że to głupio brzmi....
Nie mam pojęcia dlaczego tak jest
Będę jeszcze próbował coś zmienić w treningu na klatę