Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ostatni posiłek - pewien problem

opalinho
16-11-09, 19:30
Witam,jestem nowy na forum. Po dość długiej przerwie w treningach, postanowiłem wrócić na siłkę i porzucać żelastwem.Trenuję od września,4 razy w tygodniu(pon,wt,czw,sob).Oprócz tego w poniedziałki oraz piątki będę całą zimę chodził na halę na 1,5 godziny pograć w nogę.
Mam takie pytanie co powinienem w te dni zjeść bezpośrednio po graniu oraz przed snem.(Grać będę od 20.30 do 22.00).Normalnie w tych godzinach jem tak - 19.45 - puszka tuńczyka,pomidor,kapusta pekińska,papryka czerwona,ok.50g fasoli czerwonej,10g oleju z pestek winogron(w formie sałatki wszystko),ok.120g chleba razowego lub ok.80g makaronu z pszenicy durum. 22.30 - 130-150 g twarogu chudego z cebulą,czosnkiem i przyprawami,5g smietany 12%,10g oleju z pestek winogron.
Czy w te dni w których będę miał tą piłkę również dobre są te posiłki czy mogę np.dołożyć jakieś węgle po graniu?

Dodam, że mam 184 cm wzrostu,84 kg.Chcę nabrać trochę mięśnii,i zrzucić tłuszcz - szczególnie w okolicach brzucha - ale to dopiero na wiosnę.Ogólnie zatłuszczony nie jestem,chcę oprócz ćwiczeń siłowych chodzić na tą salę oraz w środy rano biegać 30min rano,aby nabierać mięsnii a nie fetu i sądzę,że taka forma ruchu wpłynie dobrze na organizm i nie będę łapał zbytecznego tłuszczu dzięki czemu łatwiej będzie na wiosnę z leksza dorzezbić sylwetkę.
Proszę o poradę,z góry dziękuję i pozdrawiam forumowiczów

mtm
16-11-09, 19:32
Na sen:

serek wiejski 150 g. lub twarożek + np. Łyzka oleju lnianego ...:twisted:

opalinho
16-11-09, 20:05
Nie wiem czy uważnie przeczytałeś ale właśnie taki posiłek spożywam jako ostatni - twaróg + olej z pestek winogron.Pytam czy w dni w których wieczorem gram na hali w piłkę cos powinienem zmieniać w tym ostatnim posiłku,co mam jeść bezpośrednio po tym graniu oraz jako ostatni posiłek jak wrócę z grania do domu?

mtm
16-11-09, 22:48
W DNT możesz zmniejszyć ilość kalorii , Czy to takie ważne że po graniu w piłe na hali mam jeść co innego .

raczej łapa i waga ci od tego nie spadnie :twisted::yawn:

trzymaj diete , i będzie dobrze ...

pzdr