PDA

Zobacz pełną wersję : co pordzićcie amatorowi )

szogun
16-11-09, 18:41
czesc
mam nadzieje ze nie zostane opierdzielony za "proste"pytania )
panowie napiszcie co radzicie mi-jakie suplementy odzywki
moja sytuacja wzrost 175 waga juz 112kg...chciałbym cos z tym zrobic zapisalem sie na siłownie potrzebuje od was fachowej rady co brac by zrzucic zbędne kg i zeby miec co pokazać na lato mysle o sylwetce:)
narazie zakupilem karni 2000 f+b sport
gubie sie czytając ze aminokwasy dobre i to dobre i tamto dobre... poradzcie
dodam ze kiedys krótko 6 miesiecy ćwiczylem,jak to jest z ta kreatyna brac juz teraz czy za 2-3 miesiące??

szycha77
16-11-09, 20:44
Zacznij robic aeroby, pierwsze dwa tyg 2x30 min, nastepne dwa 3x40 i kolejne dwa 4x45. Jeżeli nie dasz rady, to zacznij od 15 min, stopniowo zwiększając czas do 45 min. Aeroby rób rano lub (zamiast) treningu siłowego. Trening siłowy 3x45. NIE DŁUŻEJ!!! Jedz 5 posiłków dziennie, ostatni 18-19. Ogranicz węglowodany. Używaj oliwy z oliwek lub winoogron. KREATYNY NIET BO MASA CI PÓJDZIE. POWODZENIA

fallenursus
16-11-09, 20:55
Zacznij robic aeroby, pierwsze dwa tyg 2x30 min, nastepne dwa 3x40 i kolejne dwa 4x45. Jeżeli nie dasz rady, to zacznij od 15 min, stopniowo zwiększając czas do 45 min. Aeroby rób rano lub (zamiast) treningu siłowego. Trening siłowy 3x45. NIE DŁUŻEJ!!! Jedz 5 posiłków dziennie, ostatni 18-19. Ogranicz węglowodany. Używaj oliwy z oliwek lub winoogron. KREATYNY NIET BO MASA CI PÓJDZIE. POWODZENIA
nawet nie wiem gdzie zaczac to naprawiac...

aeroby jak najbardziej, byle nie biegi. cos co jest lekkie na stawy na poczatek bo ciezki jestes. np. eliptyczny, czy rowerek, najlepiej zaraz po treningu silowym, ktory mozesz robic 5 razy w tygodniu. zastosujesz trening typowy na mase z lekkim ujemnym bilansem kalorycznym w dobrze ulozeonej diecie, tym szybciej spalisz tluszcz,budujac w tym samym czasie mieso. jedz CO 2,5-3H DZIENNIE , jesli ci wyjdzie ze bedzie to 7 posilkow to bedzie 7. duzo wody, 5-6l dziennie. podstawowe suplementy diety jak multiwitamina,omega3, izolat bialka,kawa przed treningiem np. Pod wieczor staraj sie ograniczas sporzywanie weglowodanow. chodzi ci o schudniecie, wiec nawet jesli trenujesz wieczorem, ostatni posilek z ww przed treningowy, po trenigu sam izolat wystarczy w zupelnosci. poczytaj podwieszone w dzialach dieta/trening/suplementacja. jesli brales juz krete i wiesz jak na ciebie dziala, mozesz spokojnie sobie wziasc. zadnej przeszkody w tym ZE MASA CI PUJDZIE nie widze :)

hans1237
16-11-09, 21:22
No tu fallen to nie błyszczysz akurat,jak to nie ma przeszkody żeby mu masa poszła?Wazy ponad 100kg i jest niski i ty nie widzisz przeszkody???żadnej kretki nie kupuj!!!! Po drugie to skąd ty bierzesz teksty ze tracimy tłuszcz i w trakcie budujemy mięso??Najpierw pożądana redukcja i to porządna!!!!a potem mozesz myśleć o budowaniu mięśni.A fallen dzisiaj kawę przedawkował.....chyba

fallenursus
16-11-09, 21:26
sek w tym Panie Zielony, ze masa mu nie pujdzie jak bedzie mial diete na redukcje, kreta mu pomoze miesien zbudowac szybciej,a fat bedzie zlatywac i tak. zle napisane, ale jakbys przeczytal miedzy wyrazami to bys sie domyslil :)

fallenursus
16-11-09, 21:35
Po drugie to skąd ty bierzesz teksty ze tracimy tłuszcz i w trakcie budujemy mięso??Najpierw pożądana redukcja i to porządna!!!!a potem mozesz myśleć o budowaniu mięśni.

dlatego jestes modem foto galery :twisted:

talentinho
16-11-09, 21:48
ja bym sie w 99 % zgodzil z tym co fallen napisal ale ten 1% to kreatyna .. ja bym odpuscil ja w czasie redukcji

fallenursus
16-11-09, 21:49
a juz pierdzielicie. kreta na redukcje jak znalazl:smile: mniam.

ps czekaj Kowal sie rozpisal...:P

talentinho
16-11-09, 21:51
a nie lepiej thermo speeda zamiast krety ?

albo jak juz to jakis stack .. byle nie mono :pray:

talentinho
16-11-09, 21:56
a juz pierdzielicie. kreta na redukcje jak znalazl:smile: mniam.

ps czekaj Kowal sie rozpisal...:P

no zaraz dostaniemy litanie :twisted:

slim shady
16-11-09, 22:51
kreatyna jest przydatna na redukcji, jej główną zaletą jest funkcją antykataboliczna. i Można jednocześnie budować masę i spalać tłuszcz, ale polecam przeczytać ultimate diet 2.0 wszystko jest opisane łącznie z treningami.

dlatego jestes modem foto galery :twisted:
nie lubie takiego gadania, to że ktoś zajmuje się jednym działem nie znaczy że nie posiada wiedzy na inne tematy. Tak jakby Kowal został modem działu dieta to w suplementacji ktoś mógłby mu tak wyjechać ? Albo Voice to że zajmuje się działem nowinki to nie znaczy że nie ma pojęcia o innych rzeczach. A w treningu jest dobrze obyty i mozna się czegoś nauczyć od niego i takich przykładów jest pełno.

pozdro

MolderDist
16-11-09, 23:02
Ja wole wykorzystywac kreatyne na mase, jako antykataboliki używam suple do tego przeznaczone i w ten sposób nie "marnuje" czasu na przerwe od kreatyny.

Co do moderatorów to zauważyłem, że kilku odwala fuszerke...
pzdr.

adonis18
16-11-09, 23:23
mono na redukcjii jak najbardziej. sam ostatnim razem bralem na pusty żołądek rano i po treningu, do tego aminki, a przed treningiem pigle (nie podam nazwy) z taką ilościa kofeiny, johimbiny i chooj wi jeszcze czego, że już po 5kapsach, jak robilem interwały, to pikawa mi chciała wyskoczyć i krzyczeć "pomocy!", a jazda, to prawie jak po grzybach była lol
później zmniejszylem dawke i jakos przeciagnąłem, ale jeśli nei szukacie mocnych wrażeń, to polecam po prostu:
-mono
-omege
-zieloną herbatę
-aminki
-czosnek
-glukozamine
-lkarnityne
i chyba tyle

krete albo antykatabolicznie właśnie, albo sobie zostaw na potem

elo

fallenursus
17-11-09, 01:49
nie lubie takiego gadania, to że ktoś zajmuje się jednym działem nie znaczy że nie posiada wiedzy na inne tematy. Tak jakby Kowal został modem działu dieta to w suplementacji ktoś mógłby mu tak wyjechać ? Albo Voice to że zajmuje się działem nowinki to nie znaczy że nie ma pojęcia o innych rzeczach. A w treningu jest dobrze obyty i mozna się czegoś nauczyć od niego i takich przykładów jest pełno.

pozdro

najbardziej mnie wkurwilo ze Hans nie zna mojej tolerancji do kawy a nie raz w relacje zagladal:smile:

m@bi
17-11-09, 10:03
E tam Gówno prawda studiuje na AWF i sęk w tym że tak naprawdę tłuszcz zaczynamy palic po około godzinie cwiczeń ;] Takze zwykłe szybkie marsze powolne truchty przez min 1,5h przez miesiac powinny dac rezultat, nie słuchaj areobów po 15 min xDDDDD Najpierw tak naperwde zuzywamy zapasy zarezerwowane w miescniach itp nie chce mi sie pisać bo to juz nie jest istotne ;q

hans1237
17-11-09, 18:04
pzdr.

A moze napiszesz o kogo ci chodzi jak masz jaja?
Myslisz ze mody dostają wypłate za siedzenie na forum?Naprostuje cie, nie dostają i kazdy z nas ma szkołe czy prace czasem po 12 godzin i wyobraź sobie ze nie zawsze jest czas sprzątać i pilnować porządku,forum to nie jest całe życie tylko dodatek do sportu który lubisz,więc spasuj troche.pozdr

hans1237
17-11-09, 18:09
co do ciebie fallen to mówisz ze sie nie nadaje na inną dziedzine kulturystyki jak foto gallery??No skoro tak twierdzisz to szacunek,ty widzę pozjadałeś już rozumy w treningu,dopingu,diecie, i odzywkach i z tego co widze to znasz sie na wszystkim,mało tego zauważyłem ze przegadać tez ci sie nie da bo zawsze masz racje,chyba wypada mi cie tylko przeprosic!!!!!!!Mistrzu popraw mnie jesli znów sie myle.....

Sosna91
17-11-09, 18:35
w jakim celu się kłócicie?

fallenursus
17-11-09, 18:44
Ahh juz sie tak nie dasaj bo to zle wplywa na cere.Drugi raz chciales mi pojechac i ci nie wyszlo.let it be:silenced: jak czego nie wiem w 100% to sie nie udzielam.i naprawde sie zastanawiam czy mam racje jak wszyscy sie ze mna zgadzaja :)
jesli za mocno uderzylem w honor to pseprasam:smile:

ps. tak robia fuszerke- brakuje im poczucia humoru!

MolderDist
17-11-09, 19:23
pzdr.

A moze napiszesz o kogo ci chodzi jak masz jaja?
Myslisz ze mody dostają wypłate za siedzenie na forum?Naprostuje cie, nie dostają i kazdy z nas ma szkołe czy prace czasem po 12 godzin i wyobraź sobie ze nie zawsze jest czas sprzątać i pilnować porządku,forum to nie jest całe życie tylko dodatek do sportu który lubisz,więc spasuj troche.pozdr

Jasne, że mam jaja i powiem bez ogródek. Już od dawna jakos chciałem to powiedzieć.

Jestem na tym forum głównie w tym dziale, więc się do niego wypowiem.

W tym dziale jest podobno 2 moderatorów:
- u.waw.pl,
- Punisher

I co oni coś wogole robią w tym dziale? Ja rozumiem, że kiedyś mogli zrobić coś dla działu, ale w tej chwili nic nie robią odkąd jestem, czyli ponad pół roku, nie widziałem nic konkretnego!

O ile Punishera zauważyłem kilka razy jak odpowiedział komuś, to u.waw.pl nie widziałem WOGOLE OD PONAD PÓŁ ROKU!

A dział jest zasyfiany! Bezsensowne, ciągle te same tematy, szeroko pojęty spam i kótnie takie jak te można robić w tematach i nic! Do tego nie ma nic nowego ciekawe co by się działo w tym dziale.

Tak nie może być!

hans1237
17-11-09, 19:25
Jasne, że mam jaja i powiem bez ogródek. Już od dawna jakos chciałem to powiedzieć.

Jestem na tym forum głównie w tym dziale, więc się do niego wypowiem.

W tym dziale jest podobno 2 moderatorów:
- u.waw.pl,
- Punisher

I co oni coś wogole robią w tym dziale? Ja rozumiem, że kiedyś mogli zrobić coś dla działu, ale w tej chwili nic nie robią odkąd jestem, czyli ponad pół roku, nie widziałem nic konkretnego!

O ile Punishera zauważyłem kilka razy jak odpowiedział komuś, to u.waw.pl nie widziałem WOGOLE OD PONAD PÓŁ ROKU!

A dział jest zasyfiany! Bezsensowne, ciągle te same tematy, szeroko pojęty spam i kótnie takie jak te można robić w tematach i nic! Do tego nie ma nic nowego ciekawe co by się działo w tym dziale.

Tak nie może być!

napisz do nich na priv i sie zapytaj,tutaj ci nikt nie odpowie bo np ja z puniser nie mieszkam.

slim shady
17-11-09, 19:27
niestety za mało jest kumatych gości żeby rozkręcać jakieś porządne dyskusje tak jak na innych forach, najczęściej pytania o kreatynę i gainera/białko rządzą

szogun
17-11-09, 20:45
walka z moderatorami hehe nie ma to jak dyskusje na forum ero ) zapraszam na garsoniere)

mam jeszcze takie pyt-kiedys cwiczylem 6miesiecy i porobilo mi sie pare rozstepow obecnie sa białe juz,jak sie zabezpieczyc przed kolejnymi?
dodam ze kreatyny nigdy nie bralem ani zadnych innych specyfików

Hermann
17-11-09, 21:11
Pytasz co brać aby zgubić tłuszcz a ja myśle że raczej powinieneś na początek zapytać o diete i ćwiczenia bo to jest podstawa. Poczekaj troche chłopaki ochłoną i na pewno ktoś z fachowców sie odezwie.Testosteron i gorąca krew spowodowały niewielki konflikt ale z pewnością nie zostaniesz bez pomocy.Z własnego doświadczenia wiem że odpowiednie jedzenie i ruch mogą dużo zdziałać.Poczytaj troche forum a wiele wniosków wyciągniesz sam.

hans1237
17-11-09, 21:33
j/w z czasem i po przetestowaniu tego i owego sam dojdziesz do ładu i bd wiedział co kupic a co nie,a na twoim miejscu nie kupił bym nic,tylko zastanowił sie nad swoim dotychczasowym jedzeniem i trybem życia,na początek to wystarczy.

MolderDist
17-11-09, 23:32
szogun

musisz zadbrać o skóre bo w każdej chwili mogą pojawiać się nowe

skóra nie nadaza z regeneracja itp.

przedwszstkim odpowiednia ilość witamin i minerałów (szczególnie cynku)

do tego najlepiej abyś smarował się przed i po treningu (te rejony najbardziej podatne u Ciebie na rozstepy) specjalną mascią natłuszczająca etc. np. taką co stosują kobiety w ciąży!

A najlepiej jakbyś poszedł do apteki i zamówił specjalną maść (robią ją chyba specjlanie na zamówienie tylko) z conajmniej 20% ilościa mocznika (jest to wtedy na recepte) ale tylko taka ilość naprawde pomaga, a kosztuje grosze.

adonis18
18-11-09, 01:33
niestety za mało jest kumatych gości żeby rozkręcać jakieś porządne dyskusje tak jak na innych forach, najczęściej pytania o kreatynę i gainera/białko rządzą

a wez tu z dyskutuj oczymkolwiek jak zaraz jaśnie hrabia hans z jakimiś urojonymi pretensjami wyskoczy (patrz - fallen, patrz - moj podpis) i będzie ludzi prostował i sie odgrażał. jak ktoś sobie nie radzi z funkcją moda (nawet tego wyrazu nie potrafi poprawnie odmienić), to niech zrezygnuje...

elo