Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dieta do oceny :)

sobczak
16-11-09, 13:27
waga: 110
wzrost: 187
typ budowy:endomorfik
cel: czysta masa miesniowa, jak sie da to troche spalenie fatu (mam go sporo ale narazie nie przejmuje sie nim bo od stycznia ide na ostra wycinke)
aktywność fizyczna: silownia 5-4 razy w tyg, praca siedzaca
suplementacja: aktualna- HP, Olimp Mono, Tauryna, MgB6, Interactive BCAA Elite (BCAA Glutamina i kilka innych pierdolek), HMB, po trochu Olimp WP Complex 100% WP Matrix WPI 95 System protein 80, zen szen, zma, tribulus, glutamina, witaminki
doping: pol roku temu h-drol, niedawno m drol +epistane
uwagi:posilki sa malo skomplikowane poniewaz do pracy wstaje ok 7 po pracy odrazu na silke (5 dni w tyg) i wracam do domu ok 24 i nie mam ani sily ani czasu przygotowac czegos bardziej zlozonego... ostatni posilek jem ok 23, rano wstaje o 7 i dopiero jem o 9 (nie mam mozliwosci rano nic zjesc czy napic sie bialka) co mam z tym zrobic? bcaa czy glutamina byla by dobrym rozwiazaniem?, tak jak pisalem niedlugo ide na sedukcje, moge tez ta diete stosowac?

DT Praca
9- piers z kurczaka 150g + 60g ryzu brazowego + 50g warzyw
10.30- odzywka bialkowa
12- 125g sera białego odtłuszczonego
14- 100g orzechy ziemne
16- 125g sera białego odtłuszczonego
18- piers z kurczaka 150g
20- System Protein 80 + 4łyżki płatkow owsianych
Po Treningu- Carbo + Odzywka bialkowa bez wegli
Przed Snem- System protein 80

DT Wolne
I- piers z kurczaka 150g + 60g ryzu brazowego + 50g warzyw
II-Przed Treningiem- System Protein 80 + 4łyżki płatkow owsianych
III-Po Treningu- Carbo+Białko
IV-pierś kurczak 150g
V- 100g orzechy ziemne
VI-piers z kurczaka 150g
VII-Odzywka Bez Wegli
VIII-System PRotein 80

DNT Praca
9-piers z kurczaka 150g + 60g ryzu brazowego + 50g warzyw
11-odzywka bialkowa
13-125g sera białego odtłuszczonego
15-Piers z kurczaka 150g
17-100g orzeczy ziemne
19-Piers z kurczaka 150g
21-odzywka bez wegli
23-system protein 80

DNT Wolne
I-piers z kurczaka 150g + 60g ryzu brazowego + 50g warzyw
II- Odzywka
III-125g sera białego odtłuszczonego
IV-Piers Z Kurczaka 150g
V-100g orzechy ziemne
VI-Piers Z Kurczaka 150g
VII-Odzywka bez Wegli
VIII-System protein 80

talentinho
16-11-09, 13:34
bardzo to monotonne , kombinuj z cycem kurzym bo po kilku tygodniach nie bedziesz mogl na to patrzec ;) urozmaicaj ta diete

D3
16-11-09, 13:40
rano wstaje o 7 i dopiero jem o 9 (nie mam mozliwosci rano nic zjesc czy napic sie bialka)

Nie rozumiem. To co Ty śpisz w robocie, że od razu wstajesz i do pracy czy może w samochodzie, że od razu zapalasz silnik i czym prędzej do pracy?

sobczak
16-11-09, 13:52
biore rano krete a zawsze jak ja lacze z bialkiem to dostaje odrazu sraczki a po drodze do pracy nie mam mozliwosci zjesc/wypic szejka...
dieta fakt bardzo monotonna ale tak jak napisalem nie mam czasu na urozmaicanie... skladowo dieta dobrze dobrana?

sobczak
16-11-09, 13:54
i czy moge na redukcji tez ja stosowac?

sobczak
18-11-09, 00:11
kurde zamiescilem ta diete na 4 forach i 0 odzewu...
szczerze to mam juz dosc tej zabawy z poprawianiem diety na forach... kazdy mowi co innego mowia raz popraw to popraw tamto - tak robie to znow popraw to i tamto... i tak juz 4 raz poprawiam TO i TAMTO... tak trudno poprostu napisac cos w stylu "ja bym ta diete miejwiecej zrobil tak: zamiast takiego 4 posilku zrobil bym tak zamiast tego zrobil tak a reszta ok" ?? tylko gadka czytaj posty na forum... czytam ale widocznie nie umiem idealnie dobrac tych skladnikow... eh... :/

D3
18-11-09, 00:49
Słuchaj zasada jest prosta. Pełnowartościowe białko, węglowodany im poźniej, tym mniej (oczywiście bierzesz też pod uwagę godziny treningu), na noc więcej zdrowych tłuszczy.
Za często jesz. Zrób tak. 7, 10, 13, 16, 18:30, 21:00, 23:00

Śniadanie: Białko + Węgle + odrobina tłuszczu (dorzuć tutaj jakąś malutką sałątkę/jogurcik owocowy)
2 Śniadanie: Białko + Węgle + owoc

I tak praktycznie ciągle: Białko + węgle + warzywa (50-100g)

Na noc jakiś owoc w przedostatnim posiłku i w ostatnim białko (twaróg/serek wiejki) + 2 łyżki oliwy.

wujek.maciek
18-11-09, 00:56
a ja tam bym nie zmienial, zastosowal to co masz teraz. proste. bedziesz sie trzymal tej diety zobaczysz co i jak. jak bedzie ci sluzyc, to dobrze, nie bedzie - zmienisz cos na przyszlosc.
moze moj post ci za wiele nie pomoze, ale czesto jest tak, ze ludzie traca kupe czasu na ukladanie planow, diety, propozycje, korespondencje, opinie na forach, mija miesiac a de facto stoja w miejscu zamiast trzymac sie naj[prostszych sprawdzonych rozwiazan i przede wszystkim ruszyc z tym koksem!

pozdro

sobczak
18-11-09, 11:40
dzieki chlopaki :) wkoncu jakis odzew ;) mowisz za czesto... wczesniej jadlem co 3 h... przeczytalm artykul ze w organizmie bialko jest wymieniane co 1,5 do 2 h i co tyle trzeba jesc... zaczolem tak robic i szczerze widze lepsze rezultaty niz jak jadlem co 3 h :) narg wlasnie o tym mowilem wczesniej mowili ze wegle tylko do sniadania , przed i po treningu dlatego ciagle jem samo miecho bo w wazywach tez sa wegle