Zobacz pełną wersję : Niedlugo mijają 2 miesiące treningu
Czy powinienem się brać już za jakieś suporty w budowaniu mięśni mówię tu o j jakimś białku etc.
jak masz braki w diecie to białko możesz brać zawsze
a na początek krete ,ale dopiero jak wpadniesz w stagnację ,bo po co szybciej
jeśli narazie efekty sa zadowalajace to oprucz białka czy ewentualnie gainerka nie ma sensu brac kretki:)
staram sie jest w dni które trenuje 150g białka po treningu
Weiderowski
15-11-09, 18:00
a ja ci radze zacząc "walic" kreatyne. zobaczysz jak bedziesz puchł, na kreatynie sie rosnie jak na sterydach. i zauwazysz znaczy wzrost siły
no nie mam :) powiedziano mi w mojej siłowni ze narazie "idzie" samo i nie ma sensu kupowac białka etc tylko mam "więcej jeść"
to najpierw opracuj sobie dietke i zastosuj sie do niej zobaczysz jak wtedy sie cwiczy i pamietaj ze kreta bez diety czy nawet sterydy to kasa wyrzucona w błoto
nawet nigdy mi na myśl nie przyszło aby brać sterydy
staram sie jest w dni które trenuje 150g białka po treningu
po treningu,nie ma tu pomyłki?
ale dobrze dla Ciebie bedzie jak diete sobie zapodasz a dopiero pózniej kretke(mono):) to moja rada dla Ciebie, pozdro!!!
ile 150 g białka po treningu ? jak ?
jest tak jak napisałem :)
to rozpisz to w jakiej postaci to białko przyjmujesz?
2 kostki twarogu chudego zalane 300 ml mleka ew toszkę cukru dla smaku
fallenursus
15-11-09, 18:16
fajny temat. conajmniej 2 osoby maja nie tak pod kopulka:smile:
w 100g twarogu chudego masz 22,20 gbiałka
fallenursus (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=12885)- rozwiń swoja wypowiedz
opracuj sobie diete jest tego dużo w dziale dieta na pierwszy cykl kup sobie kreatyne (mono) ewentualnie białko lub gainerka :) pozdro!!!
a ja ci radze zacząc "walic" kreatyne. zobaczysz jak bedziesz puchł, na kreatynie sie rosnie jak na sterydach. i zauwazysz znaczy wzrost siły
Chyba w snach. Bez przesady, bo na krecie nie rośnie się jak na sterydach i nie puchnie. Można równie dobrze dostarczyć podobny poziom kreatyny w czerwonym mięśnie i co? Też się puchnie?
"rośnie się"
efekt, wiadomo, nie jak po omce, ale np mono zatrzymuje sporo wody. jak dla mnie bardzo odczuwalny. a miesa to chyba z 5kg byś musiał zszamać żeby te kilka gram kreatyny dostarczyć, także dopatrywalbym sie w mięchu przede wszystkim źródła białka
elo
no może nieprecyzyjnie się określiłem, ale wiesz o jaki sens mi chodzi.
Parę osób tutaj "przecenia" możliwości kreatyny, pamiętam jak kumplowi z pracy powiedziałem swego czasu, że jestem na cyklu mono (wiedział o co chodzi, bo ćwiczy) to mi powiedział, że na krecie on liczy (jak wejdzie na cykl) na przyrost na płaskiej rzędy rzędu 15-20kg (!!!). :surprised: