Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Początkujący Ręce vs Brzuch?

oo
15-11-09, 12:46
Witam ostatnimi czasy brzuch mi sie całkiem okazały zapuscil zawsze bylem "duzy" ale teraz to aż za.

Chciałbym zrzucic z wagi szczegolnie brzuch, ale zalezy mi tez aby powiekszyc przedramiona i ogolnie rzecz biorac cale rece.
Da się to jakoś pogodzic.
Może jakiś spalacz?
Nie mam pojecia jak sie za to zabrac.
No i mam 190cm 96kg.

pozdrawiam.

galanter
15-11-09, 12:50
1- jak cwiczyc to wszystko a nie tylko 2 partie
2- albo robi sie masse albo redukcje nie da sie wyposzczegulnic jednej parti mięśni i rzezbic, redukować a reszty masować

D3
15-11-09, 13:41
Można, nadwyżka kaloryczna + aeoroby. Może nie dokońca odddaje to sens, ale ja tak robię.

galanter
15-11-09, 13:44
ale to wtedy nie jest już redukcja tylko robienie czystej masy:) beztłuszczowej :)

D3
15-11-09, 13:46
No to w takim rozróżnijmy masę (smalec) od masy (mięśnie) ;)

galanter
15-11-09, 14:09
różnice widać gołym okiem!

Tibex
15-11-09, 14:32
Nie da się spalić tłuszczu miejscowo powoli wszędzie aż spalisz brzuch

Micek185
15-11-09, 14:35
rób kompletny trening całego ciała dobry trening siłowy + aeroby to jaskuteczniejszy spalacz tłuszczu,dorzuc do tego zbilansowana diete,ogranicz tłuszcze zwierzęce i węgle na noc.zaplanuj sobie sesje cardio 3razy w tyg po treningu siłowym.niestety nie da sie pozbyc tylko brzucha ale zawsze na miejsce spalonego tłuszczu w takim wypadku zbudujesz troche dobrej jakosci miecha.spalacze sobie odpusc zanim nie zobaczysz efektu takiego treningu,pozdro

galanter
15-11-09, 14:36
zabierz sie za jakiś dobry trening na brzuch dorzuć do tego aeroby ewentualnie jakiś spalacz i jak już osiągniesz swój cel (cm w pasie,wygląd ) zabierz sie za trening masowy tylko wszystkich parti a nie tylko ramion :) to moja rada :) pozdro!!!

oo
15-11-09, 17:07
Własnie o takie odpowiedzi mi chodziło. Dzieki wielkie.
A czy mogłby mi ktos przelozyc ja jezyk dla mnie zrozumialy to zdanie:

"zaplanuj sobie sesje cardio 3razy w tyg po treningu siłowym."

D3
15-11-09, 18:21
Własnie o takie odpowiedzi mi chodziło. Dzieki wielkie.
A czy mogłby mi ktos przelozyc ja jezyk dla mnie zrozumialy to zdanie:

"zaplanuj sobie sesje cardio 3razy w tyg po treningu siłowym."

http://vitalia.pl/artykul339_Fitness_-_trening_cardio.html
http://www.odchudzanie.org.pl/forum/cwiczenia/1561-silownia-cwiczenia-cardio-ladnie-wygladac-czuc-sie-lepiej-.html