Zobacz pełną wersję : Dieta na mase...pomocy
witam :D
Mój kolejny problemem.
Chcę rozpocząć dietę (cud:P) ale nie mam za bardzo kasy żeby pokusić się i szarpać na jakieś drogie rzeczy(kurczaki itp.) Znacie jakieś nie drogie lub "domowe" produkty które bardzo dobrze się sprawdzają w przybieraniu na masie? Ryż itp....Tylko wiadomo że po samym ryzu by mi sie skosne oczy zrobiły:p heh:D pozdro i czekam na wasze zdanie na tean temat:)
Z góry dziękówka po raz kolejny:)
Jak Cię nie stać na kurczaki (a kurczak należy chyba do najtańszych produktów białkowych) to sobie możesz darować właściwie dietę i ćwiczenia.
A może jednak da się coś zrobić... kolega mi właśnie powiedział, żebyś zainwestował w wiatrówkę i strzelał do gołębi. Poproś mamę, żeby Ci fajnie oporządziła (może gołąbki w sosie pomidorowym?). Zaje****e "domowe" źródło białka.
Nrqa z tego co zobaczyłem to wszędzie masz jakieś problem do kogoś nie umiesz pomóc to stul swoją niewyparzaną mordę w kubeł....to że tobie tatuś daje na rączke pieniążki to nie znaczy że możesz się wywyższać..... ciec;/
pies z kurczaka jest droga ?? u mnie 12 zł kg , a jako poczatkujacy mozesz jesc 500g dziennie rozlozone na 5 posilkow do tego ryż za 2 zl wiec wyjdzie Ci 7-8zł dziennie. Czy to tak duzo ??Chipsy i batoniki drożej Ci wyjda....
Odpowiedziałem Ci najlepiej jak mogłem stary. Może koledzy mają jakieś inne sugestie co do "domowych" białkowych produktów. A z pieniążkami to pudło, bo sam się utrzymuję od dawna. Jakiś kompleks na tym punkcie?
Panowie nie sapcie do siebie bo coraz gorsza atmosfera panuje na forum...
Co do piersi to masz może jakaś ubojnie drobiu obok siebie?
Niedaleko mnie jest i tam świeże piersi sprzedają po 8zł\kg...
No troche racji masz.... tylko musiał bym zrobić zakupy na cały miesiac bo pieniadze długo sie mnie nie trzymaja.... to kupie 15 kg piersi i ryżu 20 kg = 200 zł:D A ryz to by mi chyba uszami wyszedł:P heh
Dobra sam sie utrzymujesz.... ale za to chyba sam seie tez wychowałes w rynsztoku:) pozdrawiam i "narq".... nie spamuj mi w teamcie bo szukam porady a ty robisz chlew...
Ryz,kasza,makarony to podobne ceny a możesz robić rotacje...Jedz tez jajka przynajmniej rano...A zdrowe tłuszcze jakie będziesz dostarczał?
Nie nie ma żadnej ubojni...ale za to mam świeżutkie jajeczka od kurek:P
WW: Masz kaszę gryczaną/jęczmienną, kuskus (sam ostatnio kupiłem) makaron (odmiana durum), ziemniaki pieczone.
Mięso nigdy do tanich nie należało, więc będziesz musiał jakoś kasę na to wyszarpać, po prostu się nie da i koniec. Białko z mięsa ma b. dobrą przyswajalność, a białko zwierzęce jest najważniejsze. Tyle w tym temacie.
zakupy na cały miesiac bo pieniadze długo sie mnie nie trzymaja
Zamrażarka drogi kolego, zamrażarka. Kup sobie 10kg kurczaka/wołowiny, pokrój na odpowiednie kawałki i masz spokój.
Dało sie tak odrazu bez dokuczliwych odzywek? dzieki:)
Tylko jak już kupisz na cały miesiąc piersi to napisz jaka była reakcja sprzedającej w mięsnym...
Bo ja wczoraj kupowałem 15kg piersi i patrzyła na mnie jak na debila...
Dało sie tak odrazu bez dokuczliwych odzywek? dzieki:)
Obeszło się :happy:
Tylko jak już kupisz na cały miesiąc piersi to napisz jaka była reakcja sprzedającej w mięsnym...
Bo ja wczoraj kupowałem 15kg piersi i patrzyła na mnie jak na debila...
Niech lepiej strzeli fotkę pani sprzedawczyni albo nagra filmik
fallenursus
13-11-09, 22:18
mam znajomego zza Buga. jak w latach 90siatych walili mete, wcinali same ziemniaki+twarog+schabowe i rosli jak na koksach,wiadomo tam duzegowyboru jedzenia nie mieli....musze za ta metka sie porozgladac bo to podobno dobrze klepie.
ScarryGhost
16-11-09, 18:20
Tutaj bardziej chodzi o odpowiednie odżywianie, a nie o doping...Jeżeli trening jest wykonywany odpowiednio i przestrzegane są żelazne zasady diety, to organizm nawet jak nie chce musi się włączyć do odpowiedniej przemiany. A co do ciebie Bocheno, to nie musisz wcale dużo wydawać. Piersi z kurczaka nie należą do drogiej żywności, tym bardziej ryż, wsadzaj kuraka do zamrażarki a ryż jedz na zmianę z makaronem, kaszą...Kurkę również możesz przygotować na wiele sposobów, aby dieta była ciekawa i nie monotonna. Do tego jajeczka, sery, płatki owsiane i do przodu.