Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dieta na mase...pomocy

Bocheno
13-11-09, 21:28
witam :D
Mój kolejny problemem.
Chcę rozpocząć dietę (cud:P) ale nie mam za bardzo kasy żeby pokusić się i szarpać na jakieś drogie rzeczy(kurczaki itp.) Znacie jakieś nie drogie lub "domowe" produkty które bardzo dobrze się sprawdzają w przybieraniu na masie? Ryż itp....Tylko wiadomo że po samym ryzu by mi sie skosne oczy zrobiły:p heh:D pozdro i czekam na wasze zdanie na tean temat:)

Z góry dziękówka po raz kolejny:)

D3
13-11-09, 21:32
Jak Cię nie stać na kurczaki (a kurczak należy chyba do najtańszych produktów białkowych) to sobie możesz darować właściwie dietę i ćwiczenia.

D3
13-11-09, 21:35
A może jednak da się coś zrobić... kolega mi właśnie powiedział, żebyś zainwestował w wiatrówkę i strzelał do gołębi. Poproś mamę, żeby Ci fajnie oporządziła (może gołąbki w sosie pomidorowym?). Zaje****e "domowe" źródło białka.

Bocheno
13-11-09, 21:37
Nrqa z tego co zobaczyłem to wszędzie masz jakieś problem do kogoś nie umiesz pomóc to stul swoją niewyparzaną mordę w kubeł....to że tobie tatuś daje na rączke pieniążki to nie znaczy że możesz się wywyższać..... ciec;/

Aponax
13-11-09, 21:40
pies z kurczaka jest droga ?? u mnie 12 zł kg , a jako poczatkujacy mozesz jesc 500g dziennie rozlozone na 5 posilkow do tego ryż za 2 zl wiec wyjdzie Ci 7-8zł dziennie. Czy to tak duzo ??Chipsy i batoniki drożej Ci wyjda....

D3
13-11-09, 21:41
Odpowiedziałem Ci najlepiej jak mogłem stary. Może koledzy mają jakieś inne sugestie co do "domowych" białkowych produktów. A z pieniążkami to pudło, bo sam się utrzymuję od dawna. Jakiś kompleks na tym punkcie?

jaca666
13-11-09, 21:43
Panowie nie sapcie do siebie bo coraz gorsza atmosfera panuje na forum...
Co do piersi to masz może jakaś ubojnie drobiu obok siebie?
Niedaleko mnie jest i tam świeże piersi sprzedają po 8zł\kg...

Bocheno
13-11-09, 21:44
No troche racji masz.... tylko musiał bym zrobić zakupy na cały miesiac bo pieniadze długo sie mnie nie trzymaja.... to kupie 15 kg piersi i ryżu 20 kg = 200 zł:D A ryz to by mi chyba uszami wyszedł:P heh

Bocheno
13-11-09, 21:46
Dobra sam sie utrzymujesz.... ale za to chyba sam seie tez wychowałes w rynsztoku:) pozdrawiam i "narq".... nie spamuj mi w teamcie bo szukam porady a ty robisz chlew...

jaca666
13-11-09, 21:46
Ryz,kasza,makarony to podobne ceny a możesz robić rotacje...Jedz tez jajka przynajmniej rano...A zdrowe tłuszcze jakie będziesz dostarczał?

Bocheno
13-11-09, 21:47
Nie nie ma żadnej ubojni...ale za to mam świeżutkie jajeczka od kurek:P

D3
13-11-09, 21:47
WW: Masz kaszę gryczaną/jęczmienną, kuskus (sam ostatnio kupiłem) makaron (odmiana durum), ziemniaki pieczone.

Mięso nigdy do tanich nie należało, więc będziesz musiał jakoś kasę na to wyszarpać, po prostu się nie da i koniec. Białko z mięsa ma b. dobrą przyswajalność, a białko zwierzęce jest najważniejsze. Tyle w tym temacie.

zakupy na cały miesiac bo pieniadze długo sie mnie nie trzymaja

Zamrażarka drogi kolego, zamrażarka. Kup sobie 10kg kurczaka/wołowiny, pokrój na odpowiednie kawałki i masz spokój.

Bocheno
13-11-09, 21:49
Dało sie tak odrazu bez dokuczliwych odzywek? dzieki:)

jaca666
13-11-09, 22:08
Tylko jak już kupisz na cały miesiąc piersi to napisz jaka była reakcja sprzedającej w mięsnym...
Bo ja wczoraj kupowałem 15kg piersi i patrzyła na mnie jak na debila...

D3
13-11-09, 22:09
Dało sie tak odrazu bez dokuczliwych odzywek? dzieki:)

Obeszło się :happy:

Tylko jak już kupisz na cały miesiąc piersi to napisz jaka była reakcja sprzedającej w mięsnym...
Bo ja wczoraj kupowałem 15kg piersi i patrzyła na mnie jak na debila...

Niech lepiej strzeli fotkę pani sprzedawczyni albo nagra filmik

fallenursus
13-11-09, 22:18
mam znajomego zza Buga. jak w latach 90siatych walili mete, wcinali same ziemniaki+twarog+schabowe i rosli jak na koksach,wiadomo tam duzegowyboru jedzenia nie mieli....musze za ta metka sie porozgladac bo to podobno dobrze klepie.

ScarryGhost
16-11-09, 18:20
Tutaj bardziej chodzi o odpowiednie odżywianie, a nie o doping...Jeżeli trening jest wykonywany odpowiednio i przestrzegane są żelazne zasady diety, to organizm nawet jak nie chce musi się włączyć do odpowiedniej przemiany. A co do ciebie Bocheno, to nie musisz wcale dużo wydawać. Piersi z kurczaka nie należą do drogiej żywności, tym bardziej ryż, wsadzaj kuraka do zamrażarki a ryż jedz na zmianę z makaronem, kaszą...Kurkę również możesz przygotować na wiele sposobów, aby dieta była ciekawa i nie monotonna. Do tego jajeczka, sery, płatki owsiane i do przodu.