Zobacz pełną wersję : 3 miesiące treningu
3 miesiące treningu + 7 miesięcy nabierania masy bez treningu
Body Fat <7%
Moja obecna waga 79kg, a cel to 85max, nie chce miec 50cm w bicu ani 150cm w klacie, to ma byc przecietna dobrze wyrzeźbiona sylwetka, bf<6% ;)
http://img52.imageshack.us/img52/2454/71918112.jpg
http://img52.imageshack.us/img52/7493/44965238.jpg
http://img25.imageshack.us/img25/78/75039653.jpg
http://img208.imageshack.us/img208/5417/11533178.jpg
Niezly progres jak na 3 miechy treningu ale powiedz mi po co to stosowales " 7 miesięcy nabierania masy bez treningu " nie mogles wtedy treniowac >>??? Efekty bylyby wieksze bo masz chyba gena do tego sportu :)
slim shady
13-11-09, 20:14
co brałeś, jakie wymiary ? Widać postęp
jest ładnie:) nawet bardzo:)
ciekawią mnie właśnie też wymiary, jaki cykl i jakie maxy:)
doskonaly przyklad na to ze 3 miesiace dobrego treningu nie jest rowne 12 miesiącom slabego treningu, kulejacej diety + alkohol jest super oby tak dalej!
tez nie chce wygladac jak schab wole normalna wysportowana sylwetke max 85 kg pozdro
Nie mam imponujących wymiarów, raczej bardzo bardzo przeciętne, optycznie miesnie wygladaja na wieksze niz sa w rzeczywistosci, moze przez niski poziom tłuszczu, moge powiedziec tyle ze np w bicu od stycznia poszło +5cm.
Generalnie zaczolem sie bawic w styczniu, na początku tylko brzuch, żeby bęben nie rósł. Zawsze bylem chudy wiec wymyslilem ze zjem troche supli to moze troche nabiore masy, najpierw byl cell pump, potem xpand, animal pump, a teraz jestem na cyklu animal pump + olimp creatine + olimp vitaminer.
Wszystkie cykle oprócz ostatniego byly krótkie, okolo miesiąca przerwa tez miesiąc.
Dopiero 3 miechy temu zaczolem cwiczyc, kupilem troche prostego sprzetu typu hantle, gryf giety i wlasciwie to wszystko, staram sie z tym jakos cwiczyc.
Cwiczenia oparte głownie na P90X tyle ze tylko gorne partie.
Przykladowo klate robie gryfem wazacym 36KG bo wiecej nie mam. Jak mi brakuje obciązenia to zwyczajnie spowalniam ruchy do tego bez prostowania rąk tak zeby miesnie ani przez chwile sie nie rozluźniały.
pawelek616
13-11-09, 20:57
Czyli zaczełeś brać suple zanim w ogóle miałeś gryf w rękach???
Tak, efekty byly duzo słabsze niz po tym jak zaczolem cwiczyc, ale mimo tego nabralem pare ładnych kilogramów.
pierwszy raz sie z czym takim spotykam, ale fakt wygladzasz niezle, chyba sam sie wezme za żeżbienie
Jak ćwiczyleś brzuch? Możesz rozpisać plan?
Super efekty xd
Super efekty xd
koles kurna , po jaki hoy ci jego plan na brzuch ?? samymi cwiczeniami nie wyrobisz brzucha ... DIETA DIETA DIETA DIETA i dopiero trening.
A autor tematu zrobil kawal dobrej roboty !! powodzenia :].
Super efekty xd
Brzuch wyrabia się w kuchni a trening wystarczy 2 razy na tydzień...
Na poczatku byly rozne absy, veidery, ale jakos srednio mnie bawilo ciągłe zastanawianie sie, którą ja mam teraz noge podnosic, a ktorą ręke opuszczać. Wiec kupilem sobie ławkę i zaczolem robic najzwyklejsze brzuszki, na poczatku codziennie obecnie co drugi dzień w seriach 5x50 bez dotykania plecami ławki. Ławka ma jeden minus, bardzo mocno obciąża dolny odcinek kregosłupa, czasami boli mnie od tego kregosłup
Od trzech miesiecy robie taki trening.
Dzien 1 kreatyna po treningu
Brzuch 5x50
Dzien 2 animal pump + mocna kawa 30-60min przed treningiem, vitaminer po treningu
Barki, na siedząco podnoszenie gryfu za głową, 12x3
Barki, na siedząco podnoszenie gryfu przed głową, 12x3
Barki, na stojąco podnoszenie gryfu wzdłuż tułowia do brody, 12x3
Barki, na stojąco podnoszenie hantli na boki, 12x2
Barki, na stojąco podnoszenie hantli przed siebie, 12x1
Barki, klata, wyciskanie na ławce skośnej 45', 12x3
Klata, wyciskanie gryfu z szerokim chwytem ławka prosta, 12x3
Klata, triceps, wyciskanie gryfu z wąskim chwytem ławka prosta, 12x3
Klata, wyciskanie hantli bardzo szeroki chwyt ławka prosta, 12x3
Klata, rozpiętki, 12x3
Biceps, na stojąco uginanie przedramion z gryfem giętym, podchwyt, 12x3
Biceps, przedramiona, hantle na stojąco, uchwyt jak by uderzaniu młotkiem, 12x3
Tricpes, prostowanie przedramion wzdłuż tułowia w pozycji poziomej, 12x3
Triceps, prostowanie przedramion za głową leżac na ławce, 12x3
Kaptury, na stojąco podciaganie gryfu, 12x3
Motylki, biceps, barki podciaganie sie na drążku, nachwyt, 15x2
Plecy, podnoszenie hantli na stojąco, tułów zgiety w pół, 12x3
Nawet nie wiedziałem ze az tyle tych cwiczen robie :p, generalnie nie przesadzam z obciązeniem, cwiczenia wolne i dokladne.
oj ładnie bardzo ładie jak już ktoś o tym wcześniej pisał masz chłopie geny do tego sportu życze powodzenia w dalszych zmaganiach z żelastwem :)
a nogi??lol
clap
Pokaż nogi :surprised:
Sylwetka bardzo ładna ,ale różnice w zdjęciach nikłe,masa chyba taka sama poza pompą po treningu,dorzeźbiony brzuch i lepsze światło.
jest dobrze chociaz nie to jest moim celem ale rzeźba naprawde ładna za to sog leci
Miedzy zdjęciami jest 11kg róznicy
wiem,ale klata jakby w miejscu stała,a łapy i bary na plus
ale pewnie zależy jak fote zrobisz i na żywo lepiej widać różnicę masy
fallenursus
14-11-09, 17:36
dosc hoyowy trening, co widac w zrozn9icowanej wielkosci poszczegoilnych miesni. najbardziej w oczy zuca sie brak tylnych aktonow barek,albo tak stoisz :)
mam kolege co tez masuje nie chodzac na silownie.nznaczy on masuje miedzy cyklami, cykle tylko na rzezbe robi :)
Nie dam zdjęć nog bo nog nie cwicze, nigdy nie czwiczylem i cwiczyc nie mam zamiaru, no i sie wstydze ;) Moge tylko powiedziec ze obwod uda 54 wiec prawie jak u dziewczynki ;)
Szczerze to nie bardzo wiem co to są te aktony barek, za to wiem ze moj trening to lipa, ale mam tylko gryf gięty i hantle wiec niestety nie wiele mozna z tym zrobic, ale sie staram. Niestety silka nie wchodzi w gre ze wzgledu na totalny brak czasu, codziennie do domu z pracy wracam na "wiadomosci" pracuje we wszystkie soboty i czesc niedziel, generalnie kupa :/.
Moze na tych fotkach widac te aktony barekowe
http://img337.imageshack.us/img337/4756/13288200.jpg
http://img10.imageshack.us/img10/8831/10217757.jpg
stary jak Ty byś nie pracował, miał troche wiecej wolnego i chodził na siłownie to by z Ciebie ludzie byli bo masz bardzo dobre predyspozycje- ćwiczysz na łamanym i hantlach to gratuluje stary postępów ;)
Na ćwiczenie w takich warunkach to bardzo ładnie clap
Przydałby sie w twoim treningu martwy ciąg bo mięśnie grzbietu słabo widać , ale na te warunki to jest git
Masz geny w 3 miesiące takie wyniki imponujące ;P też dążę do ładnej sylwetki :)
ładny wygląd jak na 3 miesiące
Nie chce sie bawić w detektywa ale włosy na łapach też ci pewnie w 3miesiące urosły<twisted>
spoko jest tylko ja bym jeszcze dodał drążek do podciągania,mówisz że nie chcesz wygladac jak kotlet ale delikatny krztałt "v" by naprawde poprawił całość.Ale jak na taki sprzęt i hmm taki czas to ładnie,wytrwałości zyczę!:D
heh :P, nie no bez przesady z tymi wlosami na rekach, urosły mi jak mialem chyba z 15 lat i tak juz zostalo, teraz mam 27 wiec juz od bardzo bardzo dawna nie przybywa mi wlosow na zadnej czesci ciala ;). Zwyczajnie na jednej fotce wlosy widac na innej nie w zaleznosci jak sie ustawie do swiatła.
Ostatnio zaczolem troche cwiczyc na drazku ale jakos nie bardzo lubie sie podciagac.
slim shady
15-11-09, 19:10
dodaj szerokości i masy, to będzie V
a moim zdaniem cienko - zwykły koleś, który ćwiczy brzuch, ale co z tego, jak założy koszulke i co? i nic! a dlaczego? bo wszystko trzeba ćwiczyć - WSZY - STKO!!! z nogami i plecami, a nie tylko brzuch i klate 39kg sztangą (biceps tym można rozgrzać, ale nie klate robić - nie masz spretu - idź na siłownie, nie masz chajsu - nawrzucaj obciażenia do plecaka i rób cieżkie! pompki), bo całe życie będziesz ćwiczył i całe życie będziesz plażowo-dyskotekowym leszczem (bez urazy)
elo
adonis, on właśnie chce mieć plażową sylwetkę, i nie określaj żadnej budowy leszczem bo każdy wygląda jak chce a to że jesteś "dupny" nie robi z Ciebie kozaka...
No a postęp ładny, najbardziej rzuciły mi się w oczy bareczki, nieźle poszły ale to chyba dzięki temu, że najbardziej je katujesz ze wszystkich mięśni...
adonis mysle ze dziewczyna by wolala wyrzezbiona MNIEJSZA mase , niz DUZO sadelka
a tak wogole to nie przesadzaj bo chlopak sie prezentuje b.ladnie
przecież to jest moja opinia, wiec nie mówcie mi jak mam co określać. też uważam, że chłopak ma warunki i dlatego imo powieniem robic MASE !!!
elo
Też minie zastanawia ten brzuch ... fajnie go zrobiłeś ... zarzuć jakimiś poradami odnośnie brzucha :) Ja mam 180 cm i 82 kilo , robie masę , ale brzuch chce taki sam :D
pozdro
kto by nie chciał ? ale by mnie wtedy narzeczona kochała !!!! ( gdybym taki miał) :)
galanter a nie wystarczy, że ja cie kocham?! ty świnio! :D
a tak na poważnie, sylwetkę chop ma świetną według mnie, a masa mu z czasem dojdzie:)
byle nie przestał ćwiczyć:)
http://img515.imageshack.us/img515/6453/sylwetka.jpg
No wlasnie interesuje mnie bardziej softowa sportowa sylwetka,taka jak na pierwszej fotce, nie chce wygladac jak ciezarowiec, ktory bierze 200kg na klate i bicem rozrywa koszulki xxl ;).
Ma byc estetycznie i troche lepiej niz sylwetka przecietnego goscia w moim wieku.
Poza tym nie trzeba miec super obwodów zeby dobrze wygladac w koszulce, wystarczy ubierac numer mniejsze koszulki, ktore beda ladnie opinac sie na klacie i bicu.
no i prosze od świni mnie zwyzywał !!! a wcześniej nie ujawniał swoich uczuć:) i jak go tu zrozumieć? pozdro 1Matt (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=15917) !!!
a mi się obie sylwetki podobają:) i będę dążył do tej drugiej:P ale o pierwszą pewnie też zahaczę:D
galanter! ja ci dam, tylko wróć do domu! :D^^
jeśli chodzi o mnie to tak przez pół tej drugiej bym chciał:)
1Matt (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=15917)- do domu nie wracam bo mama kluskami przestała dzielić :)
fallenursus
15-11-09, 21:35
a co to za problem miec taki brzuch? rzryc sie nauczcie tpo i aerobow nie trza robic nawet zeby taki brzuch miec.nie mowie juz o cwiczeniach na brzuch bo to wogole zbedne.
zeby miec taki brzuch nie wystarczy dieta jest poprostu niezbednym uzupelnieniem chlopak katowal brzuch i ma efekty samym jedzeniem mozna nabrac masy i nie nabierac tluszczu ale zeby zrobic miesnie i je wyrzezbic trzeba cwiczyc..
fallenursus
16-11-09, 06:49
zeby miec taki brzuch nie wystarczy dieta jest poprostu niezbednym uzupelnieniem chlopak katowal brzuch i ma efekty samym jedzeniem mozna nabrac masy i nie nabierac tluszczu ale zeby zrobic miesnie i je wyrzezbic trzeba cwiczyc..
obiecales ze obciachu juz nie bedizesz sial, i co? chooya wiesz a rwiesz :smile:
powiem cio w sekrecie jeszcze raz, miesni brzucha nie musisz cwiczyc :)
wujek.maciek
16-11-09, 12:31
wszystko trzeba cwiczyc, chociaz fakt, bez diety, to i 6pak mozna miec, ale nikt go nigdy nie zobaczy
co do autora - bocian - na solarium, depilacje i mozesz zostac zigolakiem :rockon:
(oczywiscie zartuje, po prostu uslyszalem ostatnio, ze mam gebe i posture zabijaki i troche zazdroszcze ci niskiego bf ;)
a tak serio, to jak wyzej - cwicz cale cialo i nie oszukuj sie, ze nie potrzebujesz robic innych partii. silnych nog kazdy potrzebuje... tak czy siak - powodzenia
pozdro
fallen co ty wiesz o zabijaniu i miesniach brzucha...
heh dobre sobie... fallen ma w zupełności rację, odpowiednie jedzonko i kratę widać jak ta lala... ja jakoś nigdy brzucha nie ćwiczyłem a kratę mam;] co prawda nie taką jak on, on ma niższy bf ode mnie, ale jednak jest:)
brzuch ćwiczysz tylko po to by mieć te mięśnie silniejsze...
a właśnie, na czym polega rzezbienie brzucha? bo nie zbyt to zrozumiałem.
da się je jakoś rozciągnąć jak np. krótkiego bicepsa? bo nie wiem:) masa pewnie jakiś tam swój wkład ma bo większe są:) ale masa to nie rzezba;]
fallen ale nie sądzisz, że np. endomorfik miałby problem ze zrobieniem kraty samą dietą?
jednak aeroby na fat musiałby chyba dołączyć:)
Patyczakom mięśni brzucha nie zazdroszczę, ten co ma wagę przekraczającą 100 kg i ma widoczne mięśnie brzuszne to jak dla mnie oisagna więcej.
Jak jesteś taki super to czekam na twoją 100 kg wagę z zajeb**tym brzuchem :twisted:
fallenursus
16-11-09, 13:02
http://e-kulturystyka.info/attachment.php?attachmentid=1772&d=1248228578
mniejwiecej tyle, a ty?
ten chlopak wyglada lepiej a nigdy koksu nie bral :)
no nie wazne, bral nie bral mniejsza z tym ale to nie zmienia faktu, ze wyglada lepiej i kto tu robi "wchoooy wioche" :)
Dominick... chłopie pokory trochę, fallen wie co gada a tyś stój pyska;]
po 1. młodemu łatwiej się wyrobić po 2. kogo ty porównujesz... nie te kategorie.
oczywiscie ze miesnie brzucha pracuja caly dzien ale zeby wszystko bylo proporcjonalne trzeba je cwiczyc chociaz raz w tygodniu. Co z tego ze beda widoczne jak beda plaskie. 1Matt Ja nie atakuje wypowiedzi innych na tym forum "pokemoniastym" stylem pisania wiec nie ja potrzebuje pokory.
Dominik w dupie byłeś gówno widziałeś.
osobiście nie ćwiczę brzucha a mięśnie brzucha widąć, nie tak jak na autorowi bo ma mniejszy BF i ogólnei wagę ale po np MC już brzuch się odrobinę ćwiczy i to wystarczy,
no chyba że ktoś chce mien sylwetkę patyczaka byle by 6ciopak był widoczny i kości to niech sobie jedzie a6w czy inne, skoro nic nie je i na silowni tez nigdy nie był. na suchary działa.
sosna czytytanie ze zrozumieniem nie boli.
Ból to tylko kwestia siły woli, nie boję się go ;]
fallen czyli kulturysci nie czwicza brzucha?? :evil:
haha
Ken Flex Wheeler cały rok nie trenował mięśni brzucha a dopiero na 12 tygodni przed zawodami zaczynał...
slim shady
16-11-09, 17:04
to nie jest temat o robieniu mięśni brzucha, chcecie to załóżcie temat w dziale trening a nawet dieta i proszę bez obrażania
wracamy do ocenianiu zdjęć autora tematu
(do Autora)
Stary, mam dokładnie takie samo zdanie o kulturystyce i o idealnym wyglądzie. Zazdroszczę Ci proporcji i budowy, wyglądasz jak prawdziwy fighter.
Jakoś nie kupuję tej całej historyjki autora...
przeczytalem caly temat i nie widzialem nigdzie zebys podal swoje wymiary? niedlugo dojde do twojej wagi i ciekawi mnie np wymiar bica
hmm, tez nie kupuje historyjki autora . .
Małe odświeżenie tematu, bedzie juz około roku cwiczeń.
Trening ukierunkowany tylko na gorne partie mięsniowe, zero nóg ;]
http://img843.imageshack.us/img843/8628/47310175.jpg
http://img829.imageshack.us/img829/9362/86958581.jpg
jeszcze cieplej sie ubierz do zdjęcia.
jeszcze cieplej sie ubierz do zdjęcia.
Takie foty mam wiec takie wstawiam, jest to jedynie kontynuacja tego co bylo, nie podoba sie to nie ogladaj lub pospamuj u kogos innego ;]
fallenursus
22-08-10, 18:32
wszystko spadlo po mecie
wszystko spadlo po mecie
:] kazdy sądzi po sobie
Chcę_być_wielki
23-08-10, 10:32
Te rączki na wyprostowanych łokciach wydają się chude, ale na zgiętych inaczej wyglądają, niektórzy mają takaą budowę. :/
Noo trica nie ma. Widać że robisz klatę małym ciężarem bo triceps jest słabiutko rozwinięty. Dobuduj tric a będzie spoko.;d
Mati199314
23-08-10, 14:34
Moim zdaniem dobrze wyglądasz jak na taki sposób prowadzenia treningu i na brak diety ;) ale wyobraź sobie jak byś rok ten miał dietę i odpowiedni trening , to byś wyglądał o niebo lepiej ;)
hmm te ręce są nieproporcjonalne do tej reszty (połowy) ciała... i jak dla mnie wygląda to tragikomicznie... wydaje mi się, że wcześniej wyglądałeś lepiej... i jeszcze zdjęcia w pasie i w koszulce jak na NK albo facehooya. Jak dla mnie minus za te foty.
Jak dla mnie jest OK, nie wiem czemu sie czepiacie chłopaka...
Choooooodo, mało mięsa i jakiś taki ciemny typ z ciebie po twarzy wnioskując ;)
Dał bym ci sog'a ale nie wiem jak się tutaj sog'i przyznaje :)
Mati199314
24-08-10, 09:02
Dziękować :) dziennika nie prowadzę bo na razie dałem sobie trochę luzu. Dieta jest i treningi tez systematycznie ale i napije się w weekend hehe. Po wakacjach zaczynam już opór z masą i jakieś odżywki może sobie w końcu kupię no i dziennik będzie prowadzony :)