Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mrowienie i brak czucia w stawie łokciowym.

burn
10-11-09, 22:32
Następujący problem, po 10 miesiącach abstynencji od siłowni powróciłem do treningów. Spadki oczywiście ogromne. Niemniej frustruje mnie mój problem ze stawem w lewym łokciu.

Ćwicząc na ekstremalnie lekkich ciężarach na klatkę (inne partie jestem w stanie zrobić poprawnie), nie jestem w stanie wykonać poprawnie 10 powtórzeń "lekką" 50kg sztangą (10 miesięcy temu serie, poprawnie technicznie, kończyłem na 80kg)

Problem - nie mogę do końca wyprostować lewej ręki. Nie brakuje siły, tylko w pewnym momencie, tracę czucie w stawie i sztanga stoi w miejscu (prawa ręka wyprostowana) Dodatkowo czuję silne mrowienie + drętwieje mi lewe ramię.

Iść z tym do lekarza, czy przyzwyczajać staw jeszcze lżejszymi ciężarami ?
Glukozamina, a może co innego. Proszę o jakieś rady.

talentinho
10-11-09, 22:38
Rozgrzewaj sie dobrze , rób mniejszym ciezarem , przyzwyczaj reke . Narazie dałbym coś light na stawy i zobaczył co bedzie po ok 1,5-2tyg lekkich cwiczen , jak nie przejdzie to bym poszedl do lekarza .

slim shady
10-11-09, 22:39
wizyta u lekarza, porządna rozgrzewka, stretching, maści, profilaktycznie glukozamina + inne cuda na stawy

burn
11-11-09, 14:46
Rozgrzewka i stretching są. Pomyślę nad glukozaminą, aktualnie brak funduszy na jakiegoś Animal Flex'a, czy coś o podobnej "mocy" :/ Jak nie minie przez parę treningów to odwiedzę lekarza.
"Końska" maść rozgrzewająca przed treningiem się nada ? Czy lepiej jakieś fastumy i inne cuda wianki ?

1Matt
11-11-09, 14:54
końska maść jak najbardziej na tak:)

talentinho
11-11-09, 16:28
końska masc rozgrzewa , powinno byc ok

KowalX
11-11-09, 18:01
lekarz... :whistle: