Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : czas zacząć! ale jak?

kserkses
08-11-09, 19:56
Witam
Mam 22l 188/74 kg. Ogólnie budowa beznadziejna, szczuple ręce nogi i zaczyna rysowac się brzuch....czas zacząć coś z sobą zrobić. Wiadomo trenig dieta i suplementy. Ale czy ktoś mógłby mi to jakoś przybliżyć.
jeżeli chodzi o suplementy to jakiej firmy i co na początek, słyszałem ze dobre są z firmy hi- tec, ale nie mam pojęcia co zamówić i w jakiej ilości, a no i jeszcze trening
mam teraz przez kilka miesięcy wiecej czasu wiec chciałbym aby było widać jakieś efekty
dzięki za uwagę

funte
08-11-09, 20:03
No moim zdanie jeśli nigdy nie cwiczyłeś to nie możesz od razu za dużo ćwiczyć musisz powli miesnie przyzyczaić do wysiłku, później jakiś konkretny plan. Tak samo suplementów nie musisz brać przez pół roku co najmniej bo przez pierwsze kilka miesięcy mięsnie sie rozwijają bardzo szybko wiec to tylko by było utratą pieniędzy. Dieta - owszem.
Nie jestem profesjonalistą, ale wyraziłem to co myślę na ten temat, ja też ćwicze od 2 miesięcy, a o suplementach myślałem ale to dopiero za jakiś czas.
Takie jest moje zdanie ;)

Siena8
08-11-09, 22:14
O suplach zapomnij, bo na początek są do niczego niepotrzebne o nich pomyślisz sobie za jakiś czas za rok, może dwa ;) [albo nigdy]
Zajmij się diętą i treningiem :) Poczytaj jakieś plany w podwieszonych, na początek przydałaby Ci się jakaś ogólno rozwojówka, ale tak jak mówię poczytaj w podwieszonych w dziale Dieta i Trening, poszukaj i coś sobie na pewno znajdziesz, ale o suplach tak jak mówię nawet nie myśl narazie tylko tą kasę przeznacz na dietę