Zobacz pełną wersję : 16 lat a kreatyna ??
wojtek1888
08-11-09, 18:57
Witam,
mam 16 lat ważę 56 kg
ćwiczę 11 miesięcy
z odżywek to bralem tylko raz 3 kilowego gainera.
jak myslicie czy powinienem zacząc brac jakis monochydrant ??
proszę o odpowiedzi
11 miesięcy i waga 56kg? jaki wzrost?
według mnie nie masz diety.
a masz jakas dietke bo po wadze to mi sie wydaje ze raczej nie...................:(
od jakiej wagi zaczynales ??
wojtek1888
08-11-09, 19:06
zaczynałem od 53 kg nie mam diety wzrost:170
To lepiej zainwestuj kase w diete a nie kreatyne. Tyle w tym temacie.
to najpierw ułóż sobie dietę... po co zatem był ci gainer? wyrzucone pieniądze:)
to najpierw dieta a pózniej kreatyna!!!! albo ewentualnie razem :) jednak bez dietki brac kreatynke to lipton i bez sensu:(
monochydrant ??
Kurde, żebyś chociaż poprawnie napisał nazwę środka, który chciałbyś wziąć, bo ci się jeszcze pomyli i będziesz pił wodę z hydrantu przed i po treningiem... :neutral:
FAIL
Narg (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=12638)- ależ ty masz ostry dowcip :)
Murzyn 42cm
08-11-09, 19:42
albo jak juz bardzo chcesz wsiasc jakas odzywke to kup sobie cos wysoko-weglowodanowego(80%wegli 15%bialka)
Ja mam 15lat cwicze 11miesiecy i nie mam zamiaru przez nastepny sezon brac krechy... poprostu jestem za mlodly... tak jak ty
czyli chodzi Ci o gainerka ale pamietaj ze to też proszek służący do uzupełniania dietki!!! tylko ze takową trzeba wczesniej miec:)
Czy będąc dwuletnim dzieckiem pijesz browary ?
TO samo tyczy się z kreatyną.... DO pewnych rzeczy trzeba dojrzeć... Daj sobie spokój.
haha narq...skąd ty to bierzesz....
nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie to dieta jak narazie jest nieosiągalna z tego powodu ze mieszkam z mamą i jem co gotuje
A czy tak trudno sobie samemu ugotować ??
Chyba nie problem sobie przyrządzić ryz ?? nie wspominajac juz o tuńczyku czy twarogu.Jajek se nie umiesz usmażyć ?? Nawet fileta z kurczaka wystarczy pociać na kawaki jakie chcesz i chwile w wrzatku pogotowac.I potem se takiego choćby w keczupie maczac i jesć z ryzem, ja przynajmniej tak robie :P
wróć do działu dieta i tam masz przykładowe diety i do tego kup gainera i kreatyne ale jak masz zamiar brać krete bez diety to nawet sie za to nie bierz
za młodyś na suplementację. dieta i trening ! bez diety to suple rzucone w szambo.
nie niszcz sobie życia, nie bierz kreatyny ;<
MolderDist
10-11-09, 22:46
Czy będąc dwuletnim dzieckiem pijesz browary ?
TO samo tyczy się z kreatyną.... DO pewnych rzeczy trzeba dojrzeć... Daj sobie spokój.
Cóż ty porównujesz? Browar z kreatyna? <głupiś>
W słowie dojrzeć, chodziło Ci o wiek?
TO było porównanie rzeczy, do których trzeba dojrzeć.
I tak chodziło mi o wiek. 16 lat, to nie doroślak.
Z resztą Sosna, to już ładnie podsumował.
MolderDist
11-11-09, 16:27
Wydaje mi się, ze Sosna żartował...?!
Co do Ciebie jak nie masz poijęcia to nie rozgaduj bzdur!
Zapraszam do zapoznania się szerszego z tematem!
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=20634&highlight=kreatyna+kreatynina