Zobacz pełną wersję : masa
Witam wszystkich! Ćwicze i biore odżywki na mase. Udało mi się przytyć z 66kg do 68kg w ciągu 2miesięcy. Po dniu zmarłych troche się podziebilem i musialem zastosowac tydzien przymusowego odpoczynku;-(. Zauwazylem ze moja waga troszke spadla-a teraz moje pytanie. Mozecie mi podpowiedziec jak mozna utrzymac ta wage(podczas nie cwiczenia) na ktora tak sie staralem i staram nadal bo zamierzam dobic do 80kg. Za pomoc serdeczne dzieki!
jak jesteś chory i leżysz to dużo sie pocisz wiec odwadniasz organizm, mieśni nie tracisz. wiec dużo pij i jedz i bedzie okej.
straciles pewnie wode a miesnie zostały. Na dłuzszy okres niecwiczenia aby zminimalizowac straty w miesniach musisz trzymac diete :) Cala filozofia :)
Najlepsze w tym ze nie lezalem w lozku,strasznie kaszlalem i zdarlem gardlo i trudno mi bylo oddychac przy cwiczeniach,juz wyleczony i od wczorach gotow do dzialania;-).bylem wczoraj w sklepie z odzywkami i gosciu polecil mi prochy ze znanych ryb nazw nie pamietam bo troche ich wymienil-czy daje to jakas nadzieje?
nadzieje ale na co ?? Podaj nazwe tego suplementu z ryb :razz:
gosciu polecil mi prochy ze znanych ryb
Koleś sprzedaje prochy ryb, które zostały poddane kremacji? ZAJE****E.
dobra smiejcie sie;-) chcialem powiedziec ze prochy tak jak np.tran w kapsulkach,a nazwy nie pamietam;-(. ale i tak dzieki za pomoc;-) jakos sobie poradze
Witam Wszystkich , Jestem nowy na forum i mam takie zapytanie , mam bialeczko z Olimpu Whey Protein Complex 100%. A moje zapytanko brzmi czy nie wiecie jak zmienic smak na jakis lepszy ??? co dodac zeby bylo bardziej smaczne ... mam smak kokosowy i mi zupelnie nie wchodzi . Pomozcie
Przykro mi ja Ci nie podpowiem bo nigdy nie mialem takiej sytuacji,tez jestem nowy na forum. Sa tu o wiele bardziej doswiadczeni,moze oni cos krzykna na ten temat.pozdro dla wszystkich
Witam Wszystkich , Jestem nowy na forum i mam takie zapytanie , mam bialeczko z Olimpu Whey Protein Complex 100%. A moje zapytanko brzmi czy nie wiecie jak zmienic smak na jakis lepszy ??? co dodac zeby bylo bardziej smaczne ... mam smak kokosowy i mi zupelnie nie wchodzi . Pomozcie
mogłbys sie chociaz komuś w temat nie wcinać...
kakao dodaj
Zatkać nos i pić, serio pomaga :D
Zatkać nos i pić, serio pomaga :D
ja tam mam kupki smakowe na jezyku...
Ja tam "kupki" trochę mam w jelitach. Jedni są bardziej wrażliwi, dla innych smak nie ma znaczenia.
Może spróbuj faktycznie dodać trochę kakao, cynamonu, zmiksowanych owoców, czekoladę w proszku, cappucino (?), albo jakiś aromat spożywczy.
fallenursus
08-11-09, 00:50
Witam wszystkich! Ćwicze i biore odżywki na mase. Udało mi się przytyć z 66kg do 68kg w ciągu 2miesięcy.
tego nawet porazka nie wypada nazwac bo porazka sie obrazi. taka roznice w wadze to ja mam z rana na wieczor.
przepraszam ;p ok dzieki pzdr
tego nawet porazka nie wypada nazwac bo porazka sie obrazi. taka roznice w wadze to ja mam z rana na wieczor.
Inni nie faszerują się sterydami i mogą być, np. ektomorfikami :)
Jeżeli zrobił 2kg samego mięcha, to zawsze coś.
no cos tam pokombinuje i dam znac :D
witam! co to Twojej odp. Fallenursus-to ja tak szybko sie nie obrazam! Cwicze 4 razy w tygodniu i dla mnie wazny jest kazdy efekt jak idzie masa w gore(dlatego tak o nia walcze),a co do Sicira to dzieki za dobre slowo -wlasnie tak jest(same miecho)dla nie ktorych moze malo a dla mnie cos;-).pozdro
-Mozesz mi troche oddac;-),jak jestes expertem to polec mi cos na spadanie masy podczas niecwiczenia.pozdrawiam
Stary, te 2kg to może być np. sama woda. Ja po dobrej kupie tracę czasem 2kg :twisted:
hehehe 2kg i brac odzywki na masse jaki wykret z tego chlopka;D
hehehe 2kg i brac odzywki na masse jaki wykret z tego chlopka;D
wcale nie wykret tylko poczatkujacy;-) pytam bo nie wiem.ty napewno tez nie byles alfa i omega na poczatku,gdzie indziej mam zaczerpnac info jak nie na forum kulturystycznym.jak nie chcesz to nie pomagaj;-).pozdrawiam wszystkich
no nic nie mowie tylko 2 kg to malo wiem ze to wkur*ia ze masa nie idzie:) 3m sie
to moj trening-moze w tym mi troche podpowiecie co zle i co poprawic
poniedzialek-klata,wycisk na laweczce plaskiej sztanga 4razy max,skosna tez 4 razy max,rozpietki skosne 4 razy po 25,przenoszenie sztangielek za glowe 3 razy 25,pompki 1 max,biceps-unoszenie ramion ze sztanga 4 razy max,unoszenie ram.mlotek 4 razy 25,unoszenie ramienia opartego o udo 1 max.
wtorek-nogi,przysiady ze sztanga 6 max,wykroki 4 razy 10,martwy na prostych 6 razy 15,lydki ze sztanga 5 razy 30,kaptur-przod i tyl 4 razy 15.sroda wolna.
czwartek-barki-wyciskanie zza karku 4 razy max,wycisk.z przed glowy 4 razy 15,wznosy sztangielek bok stojac 3 razy 15,wznos sztangielek przod stojac 3 razy 15,wznos sztangielek bok w opadzie 4 razy 15,wznosy sztangi wzdluz tlowia 3 razy 20.
piatek-plecy,wioslowanie ze sztanga 4 razy max,przyciaganie sztangielek do boku 4 razy 15,martwy ciag 5 razy 20,triceps,francuskie lezac 4 razy 12,odginanie ramienia do tylu 4 razy 15,pomki odwrotne na krzesle 2 razy max,wiosla do bolu. Wszystkie te cwiczenia wykonuje w domu(na silke narazie nie dam rady isc)mam laweczke,2 hantle po 10 kg z mozliwoscia dokladania,sztange prosta i wiosla.serdeczne dzieki za jaka kolwiek pomoc
spoko =) a jakies diety uzywasz ??? itp
rano wstane to szejk,jogurt,banan,za dwie godz.4 kanapki i 4 jajka,pozniej kebab.w domu ryz lub kluchy 4 jajeczne z kurczkiem i szejk z bananem na wieczor powtorka. malo?;-) cosik dorzucic?;-)
hmm nie sem ekspert ;p ale ja to rano jem serek wiejski albo platki musli ;p jakas odzywke dorzucam potem wszkole jakas tam kanapke ;p potem obiad to najlepiej jakas rybe albo mieso gotowane potem jakos odzywke i na kolacje odzywke plus jakis owoc
czasem jakis szejk jescze jak starczy czasu to se zrobie
szejk rano i wieczorem dla mnie to mus;-).czasami uda mi sie szejka wypic w pracy zamiast jajek;-)
fallenursus
10-11-09, 21:17
proponuje grac w pingponga, zanim rozkminisz co to dieta.
wujek.maciek
10-11-09, 21:24
chcesz mieso - jedz mieso, bo bez niego niczego nie zbudujesz!
(a jogurciki, szczegolnie te slodzone, to sobie w dupe mozna wsadzic)
ma byc MIESO, RYBY, JAJKA i SER BIALY
a jako zrodlo wegli: RYZ, MAKARON i KASZA
do tego warzywa i owoce
i na tym masz oprzec diete, a nie na szejkach i kanapkach!
pozdro
proponuje grac w pingponga, zanim rozkminisz co to dieta.
w pingponga gralem jak mialem 5lat,moze ty w niego pograj to sie wyluzujesz a nie bedziesz uszczypliwa!!! nie chcesz pomagac to nie pomagaj ale nie dogaduj. A Tobie Wujku Macku dzieki-przynajmniej szczerze i do rzeczy.pozdro
moze ty w niego pograj to sie wyluzujesz a nie bedziesz uszczypliwa!!!
:lol:clapclap:lol:
cze.mozecie mi podpowiedziec z czym najlepiej spozyc X-treme protein i czy X-treme carbo enegry koniecznie pije sie z Activ mineral light?dzieki i pozdrawiam