Zobacz pełną wersję : co brac?
xzibit15pl
09-01-07, 23:10
ELo, mam 15 lat dopiero zaczynam swoja przygode z kulturystyka zamowilem sobie sprzet 50kg na poczatek mam 180cm 64kg co mam zaczac brac zeby zwiekszyc mase i sile staram sie jesc duzo bialek itd codziennie jem duzo serwa i inne tego typu rzeczy co radzicie zeby na lato miec fajna sylwetke?
narazie jak na poczatke to mozesz sobie kupic jakies bialko albo gainera do uzupelnienia diety jesli ja masz bo jak nie to zapraszam do zaklatki Dieta cos tam napewno znaidziesz dla siebie a jak nie to Ci ktos nbapewno pomoze :wink: zrob sobie narazie trening obiegowy a po jakis 5 miesiacach na sucho bedziesz mogl sobie wziasc Kreatyne (masa,sila) a na lato zeby fajnie wygladac potrzeba rzezby ale zeby sie rzezbic trzeba miec mase,ktorej nie masz podejzewam narazie masuuuuuj a gdzies w czerwcu zazuc cos na rzezbe moze byc np HMB. Ja na twoim miejscu narazie bym sie masowal.leciutka rzezbe bym zrobil na lato i potem sie znow masowal i na sezon 2008 juz by bylo dobrze.pozdro :razz:
marcinczwa
10-01-07, 14:36
dokładnie jak Odżywek
jesteś młody i dopiero zaczynasz przygodę z siłownią wiec nie ma się co spieszyć z suplementami
na początek dobra dieta i trening
święte słowa marcinczwa trening na mase najlepiej i dieta pożadna ale jak juz tak bardzo chcesz sobie kupic cos na mase to polecam Mass xxl
xzibit15pl
11-01-07, 12:17
dzieki za rade postaram sie zalatwic cos na mase i sile a na lato na zeźbe
Siemka mam 15 lat 187co wzrostu 67 kg jestem zawodowym kolażem gurskim chce przestac rosnać i zbudować brzuch i nogi .jak by ktos mugł to prosze npiszcie jak mam ćwiczyć i jakie suplementy zajadać prosze o kontakt na gg 298763
Ćwicz na sucho, dietę sobie ułóż: dział DIETA.
To Ci wystarczy na 5-6 miesięcy.
i jeszcze kup sobie słownik ortograficzny i bedzie git hehe