PDA

Zobacz pełną wersję : Dieta

funte
05-11-09, 11:06
Witam. Jestem nowy na tym forum jak i również na siłowni. Ćwicze około 1,5 miesiąca. 3 razy w tygodniu. Chciałbym zastosować jakąś dietę na to by wyrzeźbić ciało.
Waga 75 kg
Wzrost 174,5
Może mi ktoś poradzić jak jeść, co jeść, ile jeść?
Proszę o wyrozumiałość przecież każdy kiedyś musi zacząć ;)

Andr3w
05-11-09, 12:02
Jak na rzezbe chcesz cwiczyc to 3 dni w tygodniu to za malo. jesc powinienes jakies pozywne rzeczy np. ryz , makaron sery ,mleka owoce itd, i jedz tak ok. 5 razy dziennie. i nie wiem czy mam racje ale wyaje mi sie ze masz maly problem z nadwaga :) jak tak to bieganie i rowerek i bedzie git .:happy:

funte
05-11-09, 12:48
No nadwaga to może nie, ale do chudych nie należę, chociaż w niektórych miejscach troche tłuszczyku jest. Jak wspomniałem narazie ćwicze trzy razy ale myśle o dodatkowych dniach oczywiscie jak szkoła pozwoli.

Micek185
05-11-09, 16:30
trening na rzezbe zaczniesz robic wtedy gdy zbudujesz do tego odpowiednią ilość masy miesniowej,narazie musisz masowac,masowac,masowac!w tłuszczy nie wyrzezbisz nic,wiec dieta z nadwyżka kaloryczna,cwiczenia wielostawowe.
pozdro

papec
05-11-09, 16:41
Tutaj zalecam dużo wapnia :-) http://www.3dwhite.pl/?click=0e6bcb0f9d6e2448e44327bb56eaa2a8

Micek185
05-11-09, 16:48
a dużo wapnia mu po co?żyby mu większe zeby urosły?

do autora:zajrzyj do działu dieta,tam masz przykladowe diety, i co ważne kalkulatory w tematach podwieszonych.wylicz sobie wszystko i jedziesz z koksem!

Voice666
05-11-09, 19:19
Jak na rzezbe chcesz cwiczyc to 3 dni w tygodniu to za malo. jesc powinienes jakies pozywne rzeczy np. ryz , makaron sery ,mleka owoce itd, i jedz tak ok. 5 razy dziennie. i nie wiem czy mam racje ale wyaje mi sie ze masz maly problem z nadwaga :) jak tak to bieganie i rowerek i bedzie git .:happy:

Następny mądry...

Żeby się "rzezbić" potrzeba najpierw nabrać masy (mięśniowej) nie tłuszczowej.
Dział dieta i czytać, czytać.

Dominik16
06-11-09, 20:38
Witam
Mam prośbe o dietę mam 16lat ćwiczę na siłowni od 1 miesiąca potrzebuje pomocy
Muj wzrost to 170cm
A waga 58kg prosze o pomoc
Co jeść (jaka dieta dla mnie by była odpowiednia)
I czy moge jeść BIAŁKO

DGEIPC
06-11-09, 21:11
Siema;p Zrób dietę masową, a jak nie masz hajsu to jedz ile wejdzie ale dobrych rzeczy. NIe tyle ile wejdzie, tylko tyle żeby chciało ci sie żygać z nadmiaru. Wszyscy powiedzą, że to źle, ale mi osobiście to masa idzie przy takim czymś;) Dodam, że nie masa tłuszczowa, tylko mięśnie. Nie widać tego po wadze wyraźnie, ale wygląd idzie;D

funte
07-11-09, 20:01
Mogłby ktoś podać przykładowe posiłki co jeśt ? dot. rzeźby. ;)

Demonek6
13-11-09, 08:57
Siema;p Zrób dietę masową, a jak nie masz hajsu to jedz ile wejdzie ale dobrych rzeczy. NIe tyle ile wejdzie, tylko tyle żeby chciało ci sie żygać z nadmiaru. Wszyscy powiedzą, że to źle, ale mi osobiście to masa idzie przy takim czymś;) Dodam, że nie masa tłuszczowa, tylko mięśnie. Nie widać tego po wadze wyraźnie, ale wygląd idzie;D

Master, nie dawaj takich rad bo możesz narobić niektórym problemu. Są osoby które mogą wprowadzać paszę hurtowo i będzie ok, a mnie np. każdy nadmiar kalorii idzie w fat jak cholera. Bez ścisłego bilansu jest naprawdę kiepsko.

PS. Fajnie Ci, że Cię nie zalewa :)