Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wydęty brzuch i oczyszczenie organizmu - pytania.

hans87
04-11-09, 23:30
Witam.

Mam pytanie do speców z dziedziny żywienia. Co jest powodem wydętego brzycha ale nie od fatu tylko po posilkach. Czyzbym jadl za duzo?

Kolejne pytanie... co jesc i pic aby oczyscić sobie organizm. O zielonej herbacie slyszalem, ale ją trzeba i tak pic w duzych ilosciach zeby byl jakis efekt. pozdro i licze na konretne odp. ;-)

pimols
04-11-09, 23:57
Witam.

Mam pytanie do speców z dziedziny żywienia. Co jest powodem wydętego brzycha ale nie od fatu tylko po posilkach. Czyzbym jadl za duzo?

Kolejne pytanie... co jesc i pic aby oczyscić sobie organizm. O zielonej herbacie slyszalem, ale ją trzeba i tak pic w duzych ilosciach zeby byl jakis efekt. pozdro i licze na konretne odp. ;-)

w ksiazce kucharskiej formuowej widzialem koktail na detoks;p

007
05-11-09, 11:55
między innymi węgle i ich ilości to powodują

hans87
05-11-09, 16:27
czyli wychodzi na ze mam za duze posiłki ;/

Hermann
05-11-09, 16:54
Może je żle komponujesz .Niektórych produktów nie powinno sie łączyć.Poza tym spróbuj po posiłkach zażyć coś wątrobe ona może być tego przyczyną. Unikaj potraw tzw wydymających fasola cebula kapusta i zero wody gazowanej. Musisz troche poeksperymentować. Niektórzy dostają wielkiego bębna po kawie inni po mleku. Obserwuj organizm.

Sosna91
05-11-09, 16:56
mam to samo, fatu dużo nie mam na brzuchy ale po posiłkach juz wieczorem i wodzie to wzdęty jak chooy.

Aponax
05-11-09, 17:27
panowie to normalne ze na masie brzuszek macie wiekszy w nocy niz rano:]. Zawsze tak bedzie (na redukcji nie widac az tak mocno ale tez mozna zaobserwoawac). Czasem jest to takze wina genetyki , np. w przypadku pana Andrzeja brzuch jest wklesly (pisal na pierwszych stronach chyba).

Wiki
05-11-09, 18:57
Co do oczyszczania, to czytałem książkę doktorka Michała Tombaka. No i jednym z jego sposobów oczyszczania jelita grubego, (bo prawdopodobnie od złogów w nim masz wzdęcia) jest picie codziennie 500ml świeżo wyciśniętego soku z marchwi 30 min przed posiłkiem.
Rano i wieczorem brać naprzemienny prysznic ciepły/zimny, oraz na noc zażywać tabletkę przeczyszczającą.
Eee? Trochę zwariowane co? :D Ale może warto spróbować?

Coristo
05-11-09, 20:23
Tabletka przeczyszczająca na noc ? Brzmi groźnie ;]

A co do brzucha to faktycznie poobserwuj po czym to. Może coś Ci szkodzi ;)