Zobacz pełną wersję : Wydęty brzuch i oczyszczenie organizmu - pytania.
Witam.
Mam pytanie do speców z dziedziny żywienia. Co jest powodem wydętego brzycha ale nie od fatu tylko po posilkach. Czyzbym jadl za duzo?
Kolejne pytanie... co jesc i pic aby oczyscić sobie organizm. O zielonej herbacie slyszalem, ale ją trzeba i tak pic w duzych ilosciach zeby byl jakis efekt. pozdro i licze na konretne odp. ;-)
Witam.
Mam pytanie do speców z dziedziny żywienia. Co jest powodem wydętego brzycha ale nie od fatu tylko po posilkach. Czyzbym jadl za duzo?
Kolejne pytanie... co jesc i pic aby oczyscić sobie organizm. O zielonej herbacie slyszalem, ale ją trzeba i tak pic w duzych ilosciach zeby byl jakis efekt. pozdro i licze na konretne odp. ;-)
w ksiazce kucharskiej formuowej widzialem koktail na detoks;p
między innymi węgle i ich ilości to powodują
czyli wychodzi na ze mam za duze posiłki ;/
Może je żle komponujesz .Niektórych produktów nie powinno sie łączyć.Poza tym spróbuj po posiłkach zażyć coś wątrobe ona może być tego przyczyną. Unikaj potraw tzw wydymających fasola cebula kapusta i zero wody gazowanej. Musisz troche poeksperymentować. Niektórzy dostają wielkiego bębna po kawie inni po mleku. Obserwuj organizm.
mam to samo, fatu dużo nie mam na brzuchy ale po posiłkach juz wieczorem i wodzie to wzdęty jak chooy.
panowie to normalne ze na masie brzuszek macie wiekszy w nocy niz rano:]. Zawsze tak bedzie (na redukcji nie widac az tak mocno ale tez mozna zaobserwoawac). Czasem jest to takze wina genetyki , np. w przypadku pana Andrzeja brzuch jest wklesly (pisal na pierwszych stronach chyba).
Co do oczyszczania, to czytałem książkę doktorka Michała Tombaka. No i jednym z jego sposobów oczyszczania jelita grubego, (bo prawdopodobnie od złogów w nim masz wzdęcia) jest picie codziennie 500ml świeżo wyciśniętego soku z marchwi 30 min przed posiłkiem.
Rano i wieczorem brać naprzemienny prysznic ciepły/zimny, oraz na noc zażywać tabletkę przeczyszczającą.
Eee? Trochę zwariowane co? :D Ale może warto spróbować?
Tabletka przeczyszczająca na noc ? Brzmi groźnie ;]
A co do brzucha to faktycznie poobserwuj po czym to. Może coś Ci szkodzi ;)