PDA

Zobacz pełną wersję : Jakie odzywki dobrac dla siebie?

Maxi90
04-11-09, 19:34
Witam!
Jak w temacie mam pytanie co do dobrania odzywek dla siebie.Ok. 2 lata temu bralem takie cos jak x-treme creatine z inco sporu(nie powiem ze to byl jakis cykl miesieczny,poprostu zjadlem cala puszke)efekty byly dosc ciekawe(byla to moja pierwsza odzywka).Niecaly rok temu probowalem dwa razy "Storma" Uniwersala z "Shock Therapy" Uniwersala(storm dwie puszki shock jedna)i nie bylo za rewelacyjnych efektow.Do tego jeszcze probowalem cos tam dzialac z HMB Revolution z Treca ale byl on brany bez zadnej diety(jak i wszystkie odzywki)...Przeczowam ze dostane "pojazd" za to ze wszystko bylo bez diety,w dlugich przerwach i ilosciach no ale takie byly poczatki...Teraz zamierzam zastosowac diete na mase(choc nie wiem czy to dobry pomysl: 179 cm wzrostu waga 85/6kg)i do tego wziac jakies odzywki...co byscie polecili?chodzi mi tu najlepiej o sucha mase miesniowa zeby przy tej diecie mnie za bardzo nie zalalo(bo jak narazie nie ma checi na jaka kolwiek redukcje dopiero ewentualnie przed wakacjami:D choc za bardzo nie mam motywacji do tego dlatego nie chcialbym zeby mnie za bardzo "zalalo" po tej diecie +odzywki)...czy moglby mi ktos pomoc?(i ewentualnie powiedziec jaka diete zastosowac do danych odzywek czy cos bo jednak jestem w tym zielony jak widac dopiero od niedawna zaczalem myslec na temat diety,co-wiem-bylo bledem)

Maxi90
06-11-09, 09:14
Pomoze mi ktos?

niewula
06-11-09, 09:17
No-Xplode + clout (duza pucha xploda)
jesli bedzie miska po powinienes przybrac dobrej suchej masy

Maxi90
06-11-09, 17:16
Wielkie dzieki:) a jeszcze jakies inne propozycje?

galanter
06-11-09, 18:50
super pump250 i size on ostatnio to brałem i dosc pozytywnie odbieram:)

Maxi90
06-11-09, 21:38
Dzieki za odpowiedzi:)

Maxi90
06-11-09, 22:10
A jeszcze pytanie co do no-explode i clouta(bo chyba te dwa sobie zakupie:)) jak je dawkowac majac oba na raz?i pytanie mam jeszcze co do dietki bo nie chce zakladac nowego tematu...czy taka dieta przy tych dwoch suplach moze byc?i czy moze byc w takiej formie czy musze jakies zmiany wprowadzic?
Dieta na mase dla 84/86 kilo
sniadanie
Platki owsiane 100g + 200ml mleka
Twarog chudy 150g
Oliwa z oliwek 10ml

sniadanie 2
Chleb zytni pelnoziarnisty 100g
Serek wiejski 250g

posilek 3
tunczyk-150
Szynka z indyka 25g
ryz-150gr

posilek 4
Kasza 100g
Piers z kurczaka
Oliwa z oliwek 15g

bezposrednio po treningu
80g Carbo

posilek po treningu
pieczwyo razwoe-200gr
jajecznica-z 5 jaj

posilek przed snem
bialy chudy ser-150gr
oliwa-10g

I ostatnie pytanie...wiek...nie podawalem go wczesniej wiec zadam teraz...mam 19 lat,czy to przeszkadza w spozywaniu tych dwoch suplementow czy nie ma zadnych przeciwskazan?

P.S. Sorki za nabijanie postow ale chcialem edytowac wczesniejszy i tak sie rozpisalem ze wygasl mi czas w mozliwosci edytowania posta...

j0zek
06-11-09, 23:08
co do odzywek to jeszze taka moja propozycja:
TCM 1100mg Olimp + WPC Ostrovia 80 daje kopa

j0zek
06-11-09, 23:10
A jeszcze pytanie co do no-explode i clouta(bo chyba te dwa sobie zakupie:)) jak je dawkowac majac oba na raz?i pytanie mam jeszcze co do dietki bo nie chce zakladac nowego tematu...czy taka dieta przy tych dwoch suplach moze byc?i czy moze byc w takiej formie czy musze jakies zmiany wprowadzic?
Dieta na mase dla 84/86 kilo
sniadanie
Platki owsiane 100g + 200ml mleka
Twarog chudy 150g
Oliwa z oliwek 10ml

sniadanie 2
Chleb zytni pelnoziarnisty 100g
Serek wiejski 250g

posilek 3
tunczyk-150
Szynka z indyka 25g
ryz-150gr

posilek 4
Kasza 100g
Piers z kurczaka
Oliwa z oliwek 15g

bezposrednio po treningu
80g Carbo

posilek po treningu
pieczwyo razwoe-200gr
jajecznica-z 5 jaj

posilek przed snem
bialy chudy ser-150gr
oliwa-10g

I ostatnie pytanie...wiek...nie podawalem go wczesniej wiec zadam teraz...mam 19 lat,czy to przeszkadza w spozywaniu tych dwoch suplementow czy nie ma zadnych przeciwskazan?

P.S. Sorki za nabijanie postow ale chcialem edytowac wczesniejszy i tak sie rozpisalem ze wygasl mi czas w mozliwosci edytowania posta...

a mam takie pyanie - gdzie u Ciebie sa warzywa i owoce?? bo samym miechem,ryzem i jajami to niebardzo

Maxi90
06-11-09, 23:18
a mam takie pyanie - gdzie u Ciebie sa warzywa i owoce?? bo samym miechem,ryzem i jajami to niebardzo

Warzywa to swoja droga(sorki ale ta dieta jest skopiowana z tematu na przykladowe diety na mase i nie ma tam nic na ten temat) a jesli o nie chodzi to co by wpadlo pod reke to bedzie jedzone ze tak powiem(bo tej diety jeszcze nie zaczalem stosowac dopiero bede zaczynal i tak po miesiacu mysle nad odzywkami)...przewaznie do obiadu cos tam sie doda jesli o warzywa chodzi...z owocow to czasami jakis banan,jablko zalezy co bedzie;p chyba ze masz jakies propozycje?

j0zek
07-11-09, 03:05
no do obiadu proponuje zawsze jakas surowke jesc, xczasem buraczki, brokula lub kalafior, brukselke , czerwona fasole, zielona fasolke

fallenursus
07-11-09, 03:14
po treningu te nedzne carbo zamienilbym na jakis izolat bialka, a wegle sobie dostarczysz z posilku i bedzie lepiej :)

niewula
07-11-09, 09:39
zawsze to mowie :)

Maxi90
07-11-09, 10:02
Ok dzieki...A co proponujesz na ten izolat białka?(bo np wpisalem w google izolat bialka to mi wyskoczylo cos za 109 zl a ja nie mam zbytnio kasy-jak to student:D- zeby kupowac tyle rzeczy naraz za takie sumy...nie ma czegos tanszego a dobrego?)czyli mowicie ze dieta do tych dwoch supli bedzie dobra tak?a teraz jak je dawkowac bo sie w koncu nie dowiedzialem?

niewula
07-11-09, 12:34
no niestety izolaty do najtanszych nienaleza, okolo 150zl bys musial wydac
jesli nie masz tyle kasy do sobie kup łowickie czy uns cfm

Maxi90
07-11-09, 12:52
To uns cfm jest calkiem interesujace;P mysle ze cos takiego sobie zakupie;P dzieki za podpowiedz(bo niestety ale 150 zl to nie mam na izolaty+ok 280zl na odzywki...ok 100zl mniej bedzie za wszystko)...dobra co do diety to juz nie jest wazne...jak jest z tym dawkowaniem tych dwoch supli?bo to mnie interesuje najbardziej:)no i czy sa jakies przeciwskazania na moj wiek?;>

niewula
07-11-09, 12:59
chodzi ci o xplod+clout?

clout rano xplode przed treningiem ,clout po trneingu
w dni nietreningowe 1 porcja clouta rano

co do xploda zaczni od jednej porcji po jakims tygodniu walni 1.5 czy 2 bo boostery maja to do siebie ze sie przyzwyczajaja do organizmu i zeby odczuwac ich dzialanie to trzeba z czasem zwiekszac dawke tylko wiecej niz 3 porcje nie bierz!

co do wieku to jest wystarczajacy :)

rozumiem ze jestes studenetem i kasa nie srasz wiec jak chcesz zaoszczedzic to mozesz np kupic xploda + kreatyna
lub clouta +aakg hardcore tez dobrze na tym wyjdziesz

xplode + kreatyna
http://allegro.pl/item805545523_bsn_no_xplode_apvt_1230g_wys_0_zl_wy przedaz.html
http://allegro.pl/item795072687_kreatyna_silny_jablczan_trec_cm3_36o _k_king_size.html

clout +aakg
http://allegro.pl/item798752620_man_clout_600g_moc_orotanu_najtaniej .html
http://allegro.pl/item775825896_trec_aakg_mega_hardcore_240_kap_horm on_wzrostu.html

i jeszcze jedno pytanie bedziesz kupowal w sklepie czy przez neta?

Maxi90
07-11-09, 13:10
Raczej przez neta(allegro) a co do odzywek to jakos sie kase wymodzi na xploda i clouta:P tylko chodzilo mi wlasnie o te izolaty ze na nie juz nie bardzo mialbym kaske...takze dzieki bardzo za podpowiedz:)od przyszlego tygodnia biore sie za diete a jak juz bedzie kaska(gdzies tak za niecaly miesiac mam nadzieje)to zakupuje odzywki takze sobie zapisze to co tutaj mi podpowiedzieli wszyscy zebym nie zapomnial i nie pytal drugi raz;P

niewula
07-11-09, 13:58
no bedzie duzo jedzenia dobrego to bedzie duzo dobrych przyrostow :)

powodzenia

Maxi90
07-11-09, 15:01
Heh mam nadzieje ze beda przyrosty;P dzieki wielkie:)