Zobacz pełną wersję : Jakie odzywki dobrac dla siebie?
Witam!
Jak w temacie mam pytanie co do dobrania odzywek dla siebie.Ok. 2 lata temu bralem takie cos jak x-treme creatine z inco sporu(nie powiem ze to byl jakis cykl miesieczny,poprostu zjadlem cala puszke)efekty byly dosc ciekawe(byla to moja pierwsza odzywka).Niecaly rok temu probowalem dwa razy "Storma" Uniwersala z "Shock Therapy" Uniwersala(storm dwie puszki shock jedna)i nie bylo za rewelacyjnych efektow.Do tego jeszcze probowalem cos tam dzialac z HMB Revolution z Treca ale byl on brany bez zadnej diety(jak i wszystkie odzywki)...Przeczowam ze dostane "pojazd" za to ze wszystko bylo bez diety,w dlugich przerwach i ilosciach no ale takie byly poczatki...Teraz zamierzam zastosowac diete na mase(choc nie wiem czy to dobry pomysl: 179 cm wzrostu waga 85/6kg)i do tego wziac jakies odzywki...co byscie polecili?chodzi mi tu najlepiej o sucha mase miesniowa zeby przy tej diecie mnie za bardzo nie zalalo(bo jak narazie nie ma checi na jaka kolwiek redukcje dopiero ewentualnie przed wakacjami:D choc za bardzo nie mam motywacji do tego dlatego nie chcialbym zeby mnie za bardzo "zalalo" po tej diecie +odzywki)...czy moglby mi ktos pomoc?(i ewentualnie powiedziec jaka diete zastosowac do danych odzywek czy cos bo jednak jestem w tym zielony jak widac dopiero od niedawna zaczalem myslec na temat diety,co-wiem-bylo bledem)
No-Xplode + clout (duza pucha xploda)
jesli bedzie miska po powinienes przybrac dobrej suchej masy
Wielkie dzieki:) a jeszcze jakies inne propozycje?
super pump250 i size on ostatnio to brałem i dosc pozytywnie odbieram:)
A jeszcze pytanie co do no-explode i clouta(bo chyba te dwa sobie zakupie:)) jak je dawkowac majac oba na raz?i pytanie mam jeszcze co do dietki bo nie chce zakladac nowego tematu...czy taka dieta przy tych dwoch suplach moze byc?i czy moze byc w takiej formie czy musze jakies zmiany wprowadzic?
Dieta na mase dla 84/86 kilo
sniadanie
Platki owsiane 100g + 200ml mleka
Twarog chudy 150g
Oliwa z oliwek 10ml
sniadanie 2
Chleb zytni pelnoziarnisty 100g
Serek wiejski 250g
posilek 3
tunczyk-150
Szynka z indyka 25g
ryz-150gr
posilek 4
Kasza 100g
Piers z kurczaka
Oliwa z oliwek 15g
bezposrednio po treningu
80g Carbo
posilek po treningu
pieczwyo razwoe-200gr
jajecznica-z 5 jaj
posilek przed snem
bialy chudy ser-150gr
oliwa-10g
I ostatnie pytanie...wiek...nie podawalem go wczesniej wiec zadam teraz...mam 19 lat,czy to przeszkadza w spozywaniu tych dwoch suplementow czy nie ma zadnych przeciwskazan?
P.S. Sorki za nabijanie postow ale chcialem edytowac wczesniejszy i tak sie rozpisalem ze wygasl mi czas w mozliwosci edytowania posta...
co do odzywek to jeszze taka moja propozycja:
TCM 1100mg Olimp + WPC Ostrovia 80 daje kopa
A jeszcze pytanie co do no-explode i clouta(bo chyba te dwa sobie zakupie:)) jak je dawkowac majac oba na raz?i pytanie mam jeszcze co do dietki bo nie chce zakladac nowego tematu...czy taka dieta przy tych dwoch suplach moze byc?i czy moze byc w takiej formie czy musze jakies zmiany wprowadzic?
Dieta na mase dla 84/86 kilo
sniadanie
Platki owsiane 100g + 200ml mleka
Twarog chudy 150g
Oliwa z oliwek 10ml
sniadanie 2
Chleb zytni pelnoziarnisty 100g
Serek wiejski 250g
posilek 3
tunczyk-150
Szynka z indyka 25g
ryz-150gr
posilek 4
Kasza 100g
Piers z kurczaka
Oliwa z oliwek 15g
bezposrednio po treningu
80g Carbo
posilek po treningu
pieczwyo razwoe-200gr
jajecznica-z 5 jaj
posilek przed snem
bialy chudy ser-150gr
oliwa-10g
I ostatnie pytanie...wiek...nie podawalem go wczesniej wiec zadam teraz...mam 19 lat,czy to przeszkadza w spozywaniu tych dwoch suplementow czy nie ma zadnych przeciwskazan?
P.S. Sorki za nabijanie postow ale chcialem edytowac wczesniejszy i tak sie rozpisalem ze wygasl mi czas w mozliwosci edytowania posta...
a mam takie pyanie - gdzie u Ciebie sa warzywa i owoce?? bo samym miechem,ryzem i jajami to niebardzo
a mam takie pyanie - gdzie u Ciebie sa warzywa i owoce?? bo samym miechem,ryzem i jajami to niebardzo
Warzywa to swoja droga(sorki ale ta dieta jest skopiowana z tematu na przykladowe diety na mase i nie ma tam nic na ten temat) a jesli o nie chodzi to co by wpadlo pod reke to bedzie jedzone ze tak powiem(bo tej diety jeszcze nie zaczalem stosowac dopiero bede zaczynal i tak po miesiacu mysle nad odzywkami)...przewaznie do obiadu cos tam sie doda jesli o warzywa chodzi...z owocow to czasami jakis banan,jablko zalezy co bedzie;p chyba ze masz jakies propozycje?
no do obiadu proponuje zawsze jakas surowke jesc, xczasem buraczki, brokula lub kalafior, brukselke , czerwona fasole, zielona fasolke
fallenursus
07-11-09, 03:14
po treningu te nedzne carbo zamienilbym na jakis izolat bialka, a wegle sobie dostarczysz z posilku i bedzie lepiej :)
Ok dzieki...A co proponujesz na ten izolat białka?(bo np wpisalem w google izolat bialka to mi wyskoczylo cos za 109 zl a ja nie mam zbytnio kasy-jak to student:D- zeby kupowac tyle rzeczy naraz za takie sumy...nie ma czegos tanszego a dobrego?)czyli mowicie ze dieta do tych dwoch supli bedzie dobra tak?a teraz jak je dawkowac bo sie w koncu nie dowiedzialem?
no niestety izolaty do najtanszych nienaleza, okolo 150zl bys musial wydac
jesli nie masz tyle kasy do sobie kup łowickie czy uns cfm
To uns cfm jest calkiem interesujace;P mysle ze cos takiego sobie zakupie;P dzieki za podpowiedz(bo niestety ale 150 zl to nie mam na izolaty+ok 280zl na odzywki...ok 100zl mniej bedzie za wszystko)...dobra co do diety to juz nie jest wazne...jak jest z tym dawkowaniem tych dwoch supli?bo to mnie interesuje najbardziej:)no i czy sa jakies przeciwskazania na moj wiek?;>
chodzi ci o xplod+clout?
clout rano xplode przed treningiem ,clout po trneingu
w dni nietreningowe 1 porcja clouta rano
co do xploda zaczni od jednej porcji po jakims tygodniu walni 1.5 czy 2 bo boostery maja to do siebie ze sie przyzwyczajaja do organizmu i zeby odczuwac ich dzialanie to trzeba z czasem zwiekszac dawke tylko wiecej niz 3 porcje nie bierz!
co do wieku to jest wystarczajacy :)
rozumiem ze jestes studenetem i kasa nie srasz wiec jak chcesz zaoszczedzic to mozesz np kupic xploda + kreatyna
lub clouta +aakg hardcore tez dobrze na tym wyjdziesz
xplode + kreatyna
http://allegro.pl/item805545523_bsn_no_xplode_apvt_1230g_wys_0_zl_wy przedaz.html
http://allegro.pl/item795072687_kreatyna_silny_jablczan_trec_cm3_36o _k_king_size.html
clout +aakg
http://allegro.pl/item798752620_man_clout_600g_moc_orotanu_najtaniej .html
http://allegro.pl/item775825896_trec_aakg_mega_hardcore_240_kap_horm on_wzrostu.html
i jeszcze jedno pytanie bedziesz kupowal w sklepie czy przez neta?
Raczej przez neta(allegro) a co do odzywek to jakos sie kase wymodzi na xploda i clouta:P tylko chodzilo mi wlasnie o te izolaty ze na nie juz nie bardzo mialbym kaske...takze dzieki bardzo za podpowiedz:)od przyszlego tygodnia biore sie za diete a jak juz bedzie kaska(gdzies tak za niecaly miesiac mam nadzieje)to zakupuje odzywki takze sobie zapisze to co tutaj mi podpowiedzieli wszyscy zebym nie zapomnial i nie pytal drugi raz;P
no bedzie duzo jedzenia dobrego to bedzie duzo dobrych przyrostow :)
powodzenia
Heh mam nadzieje ze beda przyrosty;P dzieki wielkie:)