Zobacz pełną wersję : posilek po porannych aerobach
cześć,jak w temacie-jaki powinien byc po aerobach/interwalach porannych na czczo, oczywiscie bcaa, glutamina przed i po, a posilek od razu po- normalna dawka bialka i wegli jak na sniadanie (i traktowac to jako I-szy posilek) i potem za 2-3 godz nast posilek,itd, czy wiecej czegos po aerobach?
węglowodany proste i dużo białka...
slim shady
04-11-09, 16:46
przed by sie przydał jakis drobny posiłek
głupotą jest biegać na czczo spożyj posiłek ,który działa przed,w trakcie i po...
węglowodany proste...
z tym się nie zgodzę
z tym się nie zgodzę
Dlaczego?
Dlaczego?
szybkość wchłaniania zależna jest od budowy łańcucha i rodzaju
Po intensywnym biegu raczej powinno się uzupełnić zapasy glikogenu w mięśniach, nieprawdaż? W. proste są chyba najlepsze do tego... chyba, że czegoś nie rozumiem to proszę o wyjaśnienie :smile:
właśnie wyjaśniłem ,że nie prawdą jest ,że węglowodany proste są lepsze do tego celu :)
a carbo to co to jest? Większość poleca zażywać carbo zaraz po treningu tak samo np. biały ryż. Jak to wytłumaczysz?
a carbo to co to jest? Większość poleca zażywać carbo zaraz po treningu tak samo np. biały ryż. Jak to wytłumaczysz?
co do treningów siłowych ,że żyją w czasach odległych ;)
no carbo to węgle proste ,a ryż złożone :smile:
myslalem ze bialy ryz ma proste z brazowy zlozone;p
myslalem ze bialy ryz ma proste z brazowy zlozone;p
oba mają złożone :smile:
hm... no a tyle sie nasluchalem gdzies tam ze dobrze jest na czczo+ew antykataboliki, nawet pan Andrzej gdzies to pisal w odpowiedzi komus.... ze napedza sie metabolizm wtedy niezle... ale ok,kumam, dzieki za odp:)
co do treningów siłowych ,że żyją w czasach odległych ;)
W takim razie Bogdan Szczotka żyje w czasach odległych, bo jak kiedyś do niego szedłem po parę rad w sprawie diety to mi polecał zaraz po treningu zażyć carbo albo banana :happy:
@know1126
spożywając bcaa nie jesteś już na czczo to raz ,a dwa doping też ma znaczenie
a całkowicie na czczo nigdy nie biegaj i nie słuchaj się takich rad, to nie tylko działa katabolicznie ,ale jeszcze wyniszczająco na organizm
poza tym jak sobie wyobrażasz na zerowym zapasie energii jeszcze biegać,myślisz ,że z kont ją weźmiesz?Fizjologi nie oszukasz ;)
W takim razie Bogdan Szczotka żyje w czasach odległych, bo jak kiedyś do niego szedłem po parę rad w sprawie diety to mi polecał zaraz po treningu zażyć carbo albo banana :happy:
czemu żyje w czasach odległych
carbo to proste i złożone ,a banany zależy czy są dojrzałe czy nie ,dojrzałe to głównie proste
I pisze ci kolejny raz ,że nie chodzi tu czy są proste czy złożone :happy:
Poza tym najważniejsze po treningu nie są węgle tylko aminokwasy ;)
Nie chce się z nikim kłócić ale 3 razy w tygodniu aero na czczo po 30min na rowerku stacjonarnym działa cuda jeśli chodzi o przemianę materii...
Mi tak radzili kulturyści i ja tak radze młodziakom...
Konsultacje miałem osobiście u kolesia który kilka lat temu wygrał Debiuty w kat.+90kg.
Obecnie tak robię a jestem na masie...
Wstaje o 6 rano i od razu porcja albo izolatu z woda albo bcaa i glutaminy na wodzie czyli zero węgli i tłuszczu i po pól godzinie na rowerek zasuwam...
Po aero od razu banan i płatki owsiane z serwatka i gitara...
Ja chciałem po aero tez wrzucić jeszcze porcje bcaa i gluty ale i kolega i Akop Szostak(z nim pisałem jakiś czas temu na innym forum) odradzali...
Wstaje o 6 rano i od razu porcja albo izolatu z woda albo bcaa i glutaminy na wodzie czyli zero węgli i tłuszczu i po pól godzinie na rowerek zasuwam...
to nie jest na czczo ...:errf:
i w takim wydaniu to dobry pomysł
a po takim treningu zawsze uważałem ,że lepsze białeczko + banan zamiast bcaa :happy:
No właśnie przecież trzeba się zabezpieczyć bo nikt nie chcę palić mięśnia tylko tłuszcz...