Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kilka pytan

PKPL
31-10-09, 13:53
Pierwsze, czy moge jechac na samych koktajlach, takich jak podawane sa w dziale kulinarnym ? Czytalem tam, zeby ich nie traktowac (wiekszosci) jak normalne posilki, ale nie wiem dlaczego.

Drugie, waze 60 kg i wyliczylem sobie takie zapotrzebowanie:
90g bialka
100g tluszczy
300g weglowodanow
Czy to wystarczajaco duzo ? Tluszcze zamierzam dostarczac niemal wylacznie w postaci oliwy z oliwek (nie wiem czy tak moge ?).

Trzecie, w dni treningowe zamierzam jesc 6 posiolkow, a normalnie 4.
sniadanie
2 sniadanie
obiad
po treningu - odzywka bialkowa + wegle
40 minut po treningu - ten i wyzej oczywoscie tylko w dni treningowe
kolacja

I tu pojawia sie problem, bo nie wiem za bardzo w jakich proporcjach rozkladac bialko tluszcze i wegle w tych posilkach. We wszystkich bialko i wegle normalnie, tylko na kolacje bialko + tluszcze ?

007
01-11-09, 12:23
Pierwsze, czy moge jechac na samych koktajlach, takich jak podawane sa w dziale kulinarnym ? -- nie

Czytalem tam, zeby ich nie traktowac (wiekszosci) jak normalne posilki, ale nie wiem dlaczego.--- wartości i ilości btw

Drugie, waze 60 kg i wyliczylem sobie takie zapotrzebowanie:
90g bialka
100g tluszczy
300g weglowodanow
Czy to wystarczajaco duzo ? -- zależy ;)

Tluszcze zamierzam dostarczac niemal wylacznie w postaci oliwy z oliwek (nie wiem czy tak moge ?). -- nie dasz rady ;)

Trzecie, w dni treningowe zamierzam jesc 6 posiolkow, a normalnie 4.
sniadanie
2 sniadanie
obiad
po treningu - odzywka bialkowa + wegle
40 minut po treningu - ten i wyzej oczywoscie tylko w dni treningowe
kolacja -- w dnt nie robisz posiłku po treningu

I tu pojawia sie problem, bo nie wiem za bardzo w jakich proporcjach rozkladac bialko tluszcze i wegle w tych posilkach. We wszystkich bialko i wegle normalnie, tylko na kolacje bialko + tluszcze ?

-------- przed i po tr bez tłuszczu kolacja bez węgli ,można to precyzyjniej określić ale nie wiem nic o tobie i masz pusty profil .

PKPL
01-11-09, 19:55
Dzieki wielkie : )

Wartosci odzywcze w tych koktajlach czasem sa na prawde spore, bialko okolo 30g na przyklad. Takie chyba moge szamac : )

I jak z tluszczami, z kad inaczej je brac ?

007
01-11-09, 20:23
ryby, pestki nasiona, część tłuszczy dostarczasz ( nieświadomie lub świadomie) np. w rabarbarze :P Sladowe ilości :) i to też wliczasz więc niemożliwe jest dostarczyć tłuszcze tylko dzięki oliwie ;)