Zobacz pełną wersję : Przerwa w kreatynie ?
Witam,
Za tydzien kończe 6 tygodniową suplementację CellMass z BSN.
Planuję zrobic przerwe 2 tyg. i zacząc Creakic z MuscleTech (już czeka w szafce)
Mam także Nitrix i No-Explode planowałem je zacząc właśnie teraz w przerwie między kreatynami i dalej z creakic lecz one w swoim składzie także mają odmianę kreatyny.
Czy w tej przerwie nie powinno się przyjmowac żadnej kreatyny?
Czy NoExplode i/lub Nitrix sprawdzą się w tej przerwie?
Dodam, że cały czas łykam HMB,BCAA,MUTANT MASS,WHEY MAXX,GLUTAMINĘ i AMINOKWASY
Polecałbym dłuższą przerwę z min. 4 tygodnie pomiędzy 1 a 2 cyklem.
"Przy wyżej wymienionym stosowaniu, 3-6 g kreatyny dziennie, można stosować ją przez dłuższy okres bez żadnych skutków ubocznych. Stare zalecania stosowania kreatyny przez 4-8 tygodni z fazą nasycania a następnie 4 tygodniowa przerwa, są już przestarzałe. Regularnie przez dłuższy okres stosowanie kreatyny w niewielkiej ilości, nie dają tak szybkiego efektu ale są długotrwałe i nie odnosi się spadków po takim cyklu."
osobiście się jednak pod tym nie podpisuje i uważam że lepiej jest robić przerwy w braniu. 4tygodnie to takie minimum, jak jechałeś 6tygodni to ja bym poczekał 6tygodni.
ok, a co radzicie w przerwie?
Nitrix i NOexplode może byc?
Jak sama nazwa wskazuje na to jest PRZERWA od wszystkich kreatynowych suplementów.
mi polecono arginine i wkrótce zaczne ja testowac:) wtedy dam znac co i jak!!!
Sens barania argininy jest przed treningiem w większych dawkach, inaczej szkoda kasy.
Jeśli chcesz zatrzymać efekty to dobry trening i dieta
przed i po treningu przynajmniej tak mi sie wydaje:)
mi polecono arginine i wkrótce zaczne ja testowac:) wtedy dam znac co i jak!!!
czekam na jakis opis dzialania gdy juz przetestujesz :)
Tez mnie troche ciagnie aby to przetestowac xD
spoko czekam własnie aż mi paczka z suplem przyjdzie no i do końca cyklu jeszcze chwilunia:)
argaina po cyklach kreatynowych jest naprawde dobra ja zawsze bazuje na AAKG z olimpa , ale wracając do przerwy przerwa a byc przerwą nie tylko od kreatyny ale od supli powinna trwac tyle co czas cyklu zobaczysz wtedy ze po przerwie lepiej Cie kopnie , w czasie przerwy ćwicz dalej i bazuj na diecie przed porządniejszym cyklem zregeneruj sobie swoje ciała tygodniową przerwą od siłowni i mozesz jechac