PDA

Zobacz pełną wersję : Rzeźba...Jakie suple ?

dasibe
30-10-09, 11:55
Witajcie!
Jestem w trakcie wyboru supli na rzeźbe.Oczywiście na nr.1 idzie białeczko.
Nastepnie myśle nad jakimś HMB+ BCAA.
Czy dobrym wyborem będzie branie BCAA z HMB ? Nie zależy mi już na masie mięsniowej interesuje już mnie tylko wycinka typowa rzeźba.
Czekam na wypowiedzi ,z góry dzieki Pozdr!

pimols
30-10-09, 13:41
Dieta,uzupelniaj bialkiem,BCCA jak najbardziej git.
i wiadomo trening+ aeroby.

dasibe
30-10-09, 13:47
Ale przecież BCAA bardziej wpływa na mase...mnie już masa nie interesuję więc sam nie wiem...Co do hmb wiem,że to troche nie opłacalne,ale nie aż takie drogie wiec na pare miesięcy będzie minie stać aby to kupić...

fallenursus
30-10-09, 14:51
bcaa na mase wplywa...oj wej. na mase wplywa nadwyzka kaloryczna,bcaa jak najbardziej zbyteczne jesli masz dobra diete. za duzo farmazonow wysluchujesz wypisanych przez ''ja tez jestem dietetykiem'' kolesi:twisted:
do rzezby jak najbardziej przydatne.

neoxiu
30-10-09, 15:07
HMB z olimpu to moim zdaniem najlepsze hmb:)
Można też kupić hmb w płynie z treca, ale ciut drożej wychodzi NO i jakiś antykatabolik by się przydał jeśli chcesz rzeźbe xd
Ten się najbardziej opłaca masz tam bcaa z glutaminą:)
http://allegro.pl/item800681204_activlab_bcaa_xtra_l_glutamina_1000g _k_ce_polecamy.html

Jak chcesz brać hmb tylko miesiąc to sie nie opłaca
A jakie białko będziesz kupywać?

dasibe
30-10-09, 16:12
HMB z olimpu to moim zdaniem najlepsze hmb:)
Można też kupić hmb w płynie z treca, ale ciut drożej wychodzi NO i jakiś antykatabolik by się przydał jeśli chcesz rzeźbe xd
Ten się najbardziej opłaca masz tam bcaa z glutaminą:)
http://allegro.pl/item800681204_activlab_bcaa_xtra_l_glutamina_1000g _k_ce_polecamy.html

Jak chcesz brać hmb tylko miesiąc to sie nie opłaca
A jakie białko będziesz kupywać?

Jakie wybiore to już moja sprawa,ale dzięki za info ..;)
WPC OSTROWIE...klasycznie ...

pimols
30-10-09, 18:22
wlasnie bcaa kolego to przy rzezbie jest calkiem pomocne nie na mase kto Ci tak naopowiadal:P
:evil:

slim shady
30-10-09, 20:26
na rzeźbie można brać większość supli, bcaa jak najbardziej, hmb nie jest koniecznoscia

dasibe
30-10-09, 21:06
Rozumiem.
Myśle,że HMB nie bedzie zbędne przy dlugo trwałym braniu...do lata ....
Koszt bedzie dość wysoki,ale postaram sie zorganizowac gotówke.
Dzieki!;)

slim shady
30-10-09, 22:08
a ile chcesz ciągnąć wycinkę ?

alder
30-10-09, 22:19
przy dobrej diecie a tym bardziej wzbogaconej o odżywkę białkową, BCAA nie jest aż tak potrzebne. jest dobre zarówno podczas masowania się jak i wycinania. przecie chodzi o to by wycinając się nie stracić za dużo mięcha. a najlepiej nic. chyba, że ktoś ma za dużo mięcha.

dasibe
30-10-09, 22:25
No juz cały czas...do wakacji napewno...wiem,że pora treaz troche nie taka ,ale trudno tak wyszło nie ma co narzekac!...

BoloYeung
30-10-09, 22:47
możesz tez dorzucić np thermo speeda

slim shady
31-10-09, 08:33
zdecydowanie za długo, ucierpia na tym miesnie, najlepiej nie przekraczac 12 Tygodni

MolderDist
31-10-09, 22:03
Bcaa jak najbardziej podstawowy antykatabolik, jak ktoś nie ma diety ułożonej to niech zapomni o jakich kolwiek suplementach.

Bcaa się świetnie spisuje u tych co wiedzą jak je brać :-)

Hmb kolego nie bierz w żadnych wypadku, nie wiem na jakiej postawie ludzie oceniają rezultaty hmb w przeciuągu powiedzmy 3 miesięcy? Śmieszy mnie to poprostu.

Więc podsumowujac:
- dobra, skomponowana dieta
- odpowiedni trening areobowy
- suplementy przyspieszający spalanie tłuszczu/przemiane materii: różne od dosyć lajtowych np. thermo stim po ciekawsze viper, mitotropin, cytolean, tight
- suplementy uzupełniające: l-karnityna np. l-karnityna 600 z Activlaba, dla bogatych CLA, witaminy i mierały np. z olimpa KONIECZNIE
- suplementy antykataboliczne/regeneracyjne: np. Bcaa Xtra (bcaa + glutamina w jednym), beta-alanina, czasem kreatyna, odżywki białkowe.

alder
01-11-09, 12:34
to ja spytam, czy naprawdę istnieją suplementy spalające tłuszcz ? swego czasu się naczytałem, że to ściema. sam nigdy nie stosowałem. tzn parę razy brałem clenburexin od mojej laski i może było mi trochę cieplej.
ale chodzi mi o to, że chcę zrzucić fat. dieta redukcyjna, aeroby, trening na rzeźbę no i chciałbym wspomóc się jakimś fat burnerem. czymś co działa i co sprawdziliście.

MolderDist
01-11-09, 12:38
Nie ma treningu na rzeźbe. Na rzeźbe jets właśnie trening areobowy i dieta.

Trening musisz utzrymywac ciągle ten sam, czyli na dużych ciężarach aby utrzymać najwiecej miecha.

Jeżeli wszystko masz dobrze ułożone to wtedy takie spalacze mogą sporo pomagać - podnoszą poziom energii, zwiększają wydolność, podnoszą tempo metabolizmu, podnoszą termogeneze.

Z polskich bym wybrał thermo stim i body fire.

Z zagranicznych to tight, viper, mitotropin, cytolean. Z tych stosowałem jedynie tight extreme, ale viper jak i spalacze z Gaspari mają bardzo dobre opinie i to samych zawodników startujących, więc cos w tym musi być.

alder
01-11-09, 12:41
ok, dzięki. polukam i coś wybiorę.

KowalX
01-11-09, 13:07
Nie ma treningu na rzeźbe. Na rzeźbe jets właśnie trening areobowy...

:lol:

------------------------------------------------------------------------------

@alder

jak się dobrze odżywiasz to nie potrzebne ci ani aeroby ,ani spalacz
jak masz nadwyżkę kaloryczną idziesz do góry i tyle ,aeroby pomagają ,ale nie są niezbędne
każdy posiłek podnosi metabolizm białka powodują większe wydzielanie ciepła ,organizm traci więcej energii na strawienie,dlatego dieta z dużą ilością białka jest korzystna,wszystkie rzeczy można osiągnąć za pomocą diety czyli ponieść termogeneze/metabolizm,zwiększyć energię,jak brak ci sięł dodaj kofeinę i wystarczy
nie zapomnij o wodzie
sprawa antykatabolików jak będziesz się dobrze odżywiał w zupełności wystarczy chyba ,że latasz z samego rana i jesteś wielkim klocem co już nie ma gdzie żarcia wcisnąć hehe :smile:

alder
01-11-09, 13:18
heh. ja wiem, że dobre jest obcięcie węglowodanów na rzecz białek, które nie odłożą się jako fat. niemniej czuję wewnętrzną potrzebę aerobów ;p potrzebuję więcej ruchu oraz poprawić kondycję. niestety ale mam sporo do zrzucenia z brzucha i bez aerobów się nie obędzie.

KowalX
01-11-09, 13:54
heh. ja wiem, że dobre jest obcięcie węglowodanów na rzecz białek, które nie odłożą się jako fat. niemniej czuję wewnętrzną potrzebę aerobów ;p potrzebuję więcej ruchu oraz poprawić kondycję. niestety ale mam sporo do zrzucenia z brzucha i bez aerobów się nie obędzie.

kofeina buty i do lasu hehe ;)