Zobacz pełną wersję : Białko!:)
mam małe braki w diecie i nie moge spełniać jej w 100% bo nie mam czasu. Potrzebuje więcej Protein.Jakie białko polecacie? w miare tanie i dobre jakościowo. Czy lepiej kupić tańsze białko takie jak ostrowia czy zainwestować w coś lepszego:) Oczywiście białko to dodatek do diety
Za odpowiedzi dziękuje:D
Pozdro:twisted::twisted::twisted:
- http://fitfactory.pl/iso-sensation-9...ean-p-210.html
- http://www.allegro.pl/item785765713_...nda_smycz.html
osobiście biorę whey maxx PVL i też polecam .
Rano i po treningu najlepiej izolaty - PureWhey Olimpa - oczywiscie z weglami lub jakis gainer (izolaty zawsze najdrozsze jednak). Na noc np. Prolongatum Biogenix, lub X5 Olimp choć według mnie twarog lub rybka najlepsza o tej porze. O kazdej porze dnia Ultimate Nutrition Prostar Whey Protein bedzie ok. Takich uzywam/uzywalem wiec polecam.
Tak.. na noc to twaróg zawsze jem:D^^
Tylko co jakiś czas zrób przerwę od twarogu np. zastąp ryba albo jajkami...
fallenursus
30-10-09, 13:19
oczywiscie z weglami lub jakis gainer .
bzdura:twisted:
Co jest dla Ciebie bzdurą? Ze po treningu i z rańca wegle z szybkowchlanialnym bialkiem? Dla mnie bzdura jest koksowanie, wiec mozemy podyskutowac... :twisted:
fallenursus
30-10-09, 13:45
tu nie ma co dyskutowac, wegle po treningu zbyteczne, najwazniejsze bialko. wegle moga pooczekac do posilku, raczej bardziej poglebieni w temacie dobrze o tym wiedza.:smile:
bialkiem uzupelniasz glikogen?
wujek.maciek
30-10-09, 14:12
zalezy jak ta ryba, bo jak tlusta to po treningu sie nie bardzo nadaje
a po treningu (moze nie od razu), ale trzeba uzupelnic i bialko i wegle. ja po prysznicu pieje gainera 150g i 35-40g bialka (80). i sluzy mi
pozdro
fallenursus
30-10-09, 14:46
bialkiem uzupelniasz glikogen?
tu nie ma co dyskutowac, wegle po treningu zbyteczne, najwazniejsze bialko. wegle moga pooczekac do posilku, raczej bardziej poglebieni w temacie dobrze o tym wiedza.:smile:
a ten dalej swoje clap moze na kolorowo lepiej dotrze
Uzasadnij prosze dlaczego po treningu samo bialko.
Czy organizm nie wykorzystuje go wtedy jako "paliwa"? Izolaty sa drogie, osobiscie uwazam, ze to marnotrastwo pieniedzy.