Zobacz pełną wersję : Dieta dla ekto . Pomoc !
Witam , mam problem z dobraniem sobie diety .. Tzn nie wiem jak dokladnie wyliczyc sobie zapotrzebowanie kcal i jaka diete pod to dobrac , 182cm wiek 21 lat , waga 65kg :errf: ( chociaz tyle ze nie taki typowy chudzielec tylko jakies te miesnie sa ) Jak urzywam kalkulatorow to kazdy oblicza mi inaczej .. jeden 1800kcal a drugi 2500kcal .. Moze ktos mi to obliczy i ulozy jaka diete ? Od miesiaca staram sie utrzymac diete ale skutkow nie ma .. Stoje z waga caly czas . Z jedzieniem 5 posilkow dziennie nie ma problemu , picie oliwy z oliwek tez moze byc ( niektorzy maja problemy ) z odrzywek mam Serius mass i białko serw. 77 % z ON i krete mono z met-rx , chcialbym zeby cos wkoncu ruszylo z ta masa bo cwicze cwicze i cwicze a tu nie idzie masa tylko sila .. a trening dopasowany pod zbieranie masy a nie sily .. Jakby ktoś był na tyle miły ( albo by mu sie nudziło :twisted: ) to moze mi ułozyc jakas diete i obliczyc to zapotrzebowanie . Cwicze 4xtydz a pozatym nie pracuje wiec tryb zycia poza silownia raczej malo aktywny . Z góry dzieki :happy:
Nie przejmuj się, na początku praktycznie każdemu idzie najpierw siła, a dopiero za tym idzie masa. Czasem jest tak, że masa przychodzi u niektórych naprawdę późno. DWA - PODWIESZONE !@#!@#!. Po to są tematy podwieszone, żeby nie zadawać debilnych próśb "jakby ktoś mógł mi ułożyć dietę". Nikt tutaj nie będzie za frajer układał nikomu diety, może co najwyżej SKORYGOWAĆ. Ćwiczenia też ma ktoś za Ciebie odwalić? Zabierz się do roboty (czyli czytania tematów podwieszonych)!:evil:
tematy podwieszone czytalem milion razy . co do cwiczen to nikt nie musi ich za mnie odwalac bo sobie z tym radze sam , a co do diety to była prozba , nie pasuje ci zeby mi ja ułozyc to sie nie musisz pieklic .. prosilem o pomoc bo sam sobie z tym nie radze wiec napisalem ten post
a moja dotychczasowa dieta :
1
płatki owsiane + mleko + twaróg + biale pieczywo\jajecznica
50g bialka
2
ryż + banan + jabłko
150g serius mass
łyżka oliwy z oliwek
3
ryż\kasza + piers z kurczaka\ryba + surówka
owoce
100g serius mass + 50g białko